Спирала МИРЕНА

• 46 617
  • 894
  •   1
Отговори
# 600
Потвърждавам. Мазането не е цикъл. Цикълът си е като цикъл. Малко объркващо звучи но ще свикнеш. При мен три години имаше всякакви отклонения. Едва на 4-тата година всичко спря. 

Аз съм от 3,5 с нея и ме побърка.Почти нямам чисти периоди , от септември ми се засили и цикъла и съм на ръба да я махна , но сега като прочетох вашият коментар имам надежда май 😁 . Пия и примолут нор от два месеца и хранителни добавки . Докторите твърдят , че всичко е наред , просто не ми е достатъчен хормона и се чудех ако я сменя с нова дали няма да се оправят нещата🤔 А хич не ми се маха , че поне кравоизливи няма. Дайте акъл моля ви , тези които имате опит 🙏

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 09:00 от tsvetka82

# 601
Потвърждавам. Мазането не е цикъл. Цикълът си е като цикъл. Малко объркващо звучи но ще свикнеш. При мен три години имаше всякакви отклонения. Едва на 4-тата година всичко спря. 

Аз съм от 3,5 с нея и ме побърка.Почти нямам чисти периоди , от септември ми се засили и цикъла и съм на ръба да я махна , но сега като прочетох вашият коментар имам надежда май 😁 . Пия и примолут нор от два месеца и хранителни добавки . Докторите твърдят , че всичко е наред , просто не ми е достатъчен хормона и се чудех ако я сменя с нова дали няма да се оправят нещата🤔 А хич не ми се маха , че поне кравоизливи няма. Дайте акъл моля ви , тези които имате опит 🙏
Моята след почти 2 месеца неспиращ получих кръвоизлив и я изхвърлих с контракции и съсиреци или не беше сложена добре или организма не я прие

# 602

И аз съм вече над 2 години с нея , с постоянни течения, няма чисто.....Аман, но поне няма кръвоизливи.
Дано дойде края, засега наблюдавам, че поне по- често има  сам някакви леки зацапвания....дано спрат.

# 603

И аз съм вече над 2 години с нея , с постоянни течения, няма чисто.....Аман, но поне няма кръвоизливи.
Дано дойде края, засега наблюдавам, че поне по- често има  сам някакви леки зацапвания....дано спрат.
Звучи страшно жени, които са със спирала Мирела в продължение на 2-3 години, да имат зацапвания червени или кафяви и да носят превръзки всеки ден. Затова се отказах да сложа такава спирала. Няма да изтрая да имам зацапвания и да нося превръзка толкова дълго време. Аз едвам изтрайвам да бъда с превръзка 10-11 или повече 11-зацапвания преди менструация и по време на менструация. Ами приех да търпя. И без това наближавам 40 години и при майка ми менопаузата настъпи на 45-46-47 години.

# 604
Ама забеляза ли и друго - "поне нямам кръвоизливи".  Та тези със зацапванията пак са по-добре от без. Иначе тук доволните и без проблеми не пишат, те си живеят.

# 605
По-добре да търпя 3 дни с обилни кръвоизливи, отколкото постоянно да имам зацапвания и превръзка. Знам, че като приключи менструацията ми, вече съм чиста и без превръзка до средващата менструация. Това е мое мнение и съм решила за себе си. Уважавам решенията на всеки. Като се чувствате добре със спирала, продължавайте да я носите. Но аз не съм ок.

# 606
Изборът е ваш. Вероятно нямате менорагия, нито болезнен цикъл заради който си вземаш болничен защото не можеш първите дни да стоиш пък камо ли да вървиш. Нито си представяте какво е да  си десет дена с топове превързочни материали (не като вас 3 дена) и след две седмици и малко отново, защото имаш цикъл на 26 дена. Както и да сте с хемоглобин 90 заради такива кръвотечния.

Затова и  не виждам какво правите в темата за Мирена по принцип. Мирена е решение за дами с проблеми, а не за дами, на които 3 дена им тече малко повечко.

# 607
Изборът е ваш. Вероятно нямате менорагия, нито болезнен цикъл заради който си вземаш болничен защото не можеш първите дни да стоиш пък камо ли да вървиш. Нито си представяте какво е да  си десет дена с топове превързочни материали (не като вас 3 дена) и след две седмици и малко отново, защото имаш цикъл на 26 дена. Както и да сте с хемоглобин 90 заради такива кръвотечния.

Затова и  не виждам какво правите в темата за Мирена по принцип. Мирена е решение за дами с проблеми, а не за дами, на които 3 дена им тече малко повечко.
Точно така! И като почне по този начин,няма как да се ходи на кюретаж през 2 или 3 месеца.

# 608
  • София
От Ноември съм с Мирена. Сложих я точно заради много обилни кръвотечения, кюртажи, анемия и подобни екстри. Лекарката ме предупреди, че няколко месеца ще цапа почти постоянно и така се и случва за сега. Да, не е приятно да си постоянно с превръзка, но в сравнение какво чудо беше преди Мирената е направо песен. Преди поне 3 дена даже до магазина не можех да отида заради реките които се изливаха. Сега ходя много пеша, не се съобразявам вече с това. С надежда чакам безциклието Simple Smile но и така да е пак съм доволна.

# 609
  • някъде другаде
Била съм с Мирена 15 години - тоест 3 спирали. Бях много доволна. Да в началото имах зацапване , но след 2 - 3 месеца спираше. Цикълът ми беше много лек и само 3-4 дена. През май 2023 ме оперираха заради миома и , тъй като имах само 1 яйчник / първият ми е отстранен 1998 заради огромна киста/ аз пожелах да ми махнат и него.
Ако не бях оперирана щях да си сложа пак.

# 610
  • софия
Здравейте на всички.Купих си спиралата,с идеята да я сложа поради обилен цикъл,нямам други проблеми 🙂 Обаче,колкото повече чета,толкова повече се разколебавам и реших,че няма да я сложа...Та -продавам я.Купувана е от Турция,излезна ми 150 лв с доставката,продавам я за 100 лв.Ако някой я иска,пишете ми 🙂

# 611
Добър ден. Според мен опитайте. Ако организмът не се надстрои с тази спирала в рамките на 1 година, и имате още зацапвания, можете винаги да я махнете. Една жена ми писа на лични съобщения и ме накара много да замисля и да променя мнението си. Може би е по-добре да опитам и да видя как съм, и ако организмът не я приеме и надстрои, мога винаги да я махна. Не мога да търпя вече това обилно кръвотечение по време на менструация, да не мога да правя нищо в рамките на 3 дни, да не мога да изляза, да не мога да върша нито професонална работа, нито домакинска работа. Да слагам Тампони и да харча над 20 лв за месец за превръзки. Да влача анемия и 1 път в годината да ходя на хематолог и да приемам желязо. Да изпадам в тежки депресии.
Вие за зацапването какви превръзки използвате всеки ден? Ежедневни или такива като Bella Herbs? Ако са ежедневни, на каква марка? През колко часа я сменяте през деня? Много ли ви тече кръв или кафява течност?

# 612
Добър ден. Според мен опитайте. Ако организмът не се надстрои с тази спирала в рамките на 1 година, и имате още зацапвания, можете винаги да я махнете. Една жена ми писа на лични съобщения и ме накара много да замисля и да променя мнението си. Може би е по-добре да опитам и да видя как съм, и ако организмът не я приеме и надстрои, мога винаги да я махна. Не мога да търпя вече това обилно кръвотечение по време на менструация, да не мога да правя нищо в рамките на 3 дни, да не мога да изляза, да не мога да върша нито професонална работа, нито домакинска работа. Да слагам Тампони и да харча над 20 лв за месец за превръзки. Да влача анемия и 1 път в годината да ходя на хематолог и да приемам желязо. Да изпадам в тежки депресии.
Вие за зацапването какви превръзки използвате всеки ден? Ежедневни или такива като Bella Herbs? Ако са ежедневни, на каква марка? През колко часа я сменяте през деня? Много ли ви тече кръв или кафява течност?
Ако имате само по 3 дни обилен цикъл,предполагам,че до 6мес напълно ще спре да ви идва,ако си поставите Мирената. Коментиращите зацапвания жени тук сме друг случай.При мен поне изобщо не можеше да спре и да изляза от тоалетната. Зацапването е с 1 евридейка на ден,максимум 2.

# 613

Ако имате само по 3 дни обилен цикъл,предполагам,че до 6мес напълно ще спре да ви идва,ако си поставите Мирената. Коментиращите зацапвания жени тук сме друг случай.При мен поне изобщо не можеше да спре и да изляза от тоалетната. Зацапването е с 1 евридейка на ден,максимум 2.

Преди да я сложа  съм имала случаи да протичам на обществени места. Седя си и като стана просто става авария. Ходех с тъмни панталони. Носех бебешки пелени. Нощем навивах часовник да ставам или постилах   на кревата еднократна пелена. Но това беше съпроводено и от други екстри. Болките първите три дена бяха все едно раждам. Подобно на контракции. Не мога на стоя на крака, все едно ще ми изпаднат вътрешностите. Със...ците няма да споменавам. И представете си на 9-ти ти ден още съм в цикъл (маже нещо),  а имам овулация. Луда работа.
Вероятно затова и адаптацията ми беше доста дълга. Но си струваше тези месеци с превръзка. Да кажем големия ми зор беше 5 месеца, беше като примерно като за мой цикъл средните дни редуваше се с дни със по-слаби зацапвания. Но превързка постоянно. След това няколко месеца просто мазане нон стоп, с ежедневни превръзки от тънките  - като количество едва ли повече от една на ден. А като си мисля как щях да съм в менопаузата с тази предразположеност да натрупвам лигавица, сигурно щях да ги карам кюретаж след кюретаж.

И щях да засегна и момента за кистите на яйчниците. Знам че често се спрягат като страничен ефект. Докато  нямах Мирена - редовно имах функционални кисти. А като бях с нея и то точно периода когато бях 40-50 г.  с бума на кистите -  случвало ми се е но много епизодично. Аз веднага се усещах по една специфична прорязваща болка. Правех си  билки една седмица и всичко си минаваше.. Нямаше нужда от хормони както преди, защото с тях ми е още много трудно - имат силен седативен ефект, направо припадам от техния прием орално.

И не на последно място, защото и това ми беше плюс- контрацепцията. Имам алергия към почти всички лубриканти на презервативи. Тото да играем с ММ на 40 г. ни се струваше напълно интанфтилно. Така че и това беше за нас решение. Спокойни старини с много забавления за възрастни Simple Smile

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 16:47 от _re_ge

# 614
Мисля след като имам и второ дете да си сложа Мирена на 31г съм примерно след 3г.
Имам ли риск от кръвосъсирване със спирала Мирена?Или само за хапчетата се отнася?Не съм ползвала нищо освен кондоми досега.

Общи условия

Активация на акаунт