Спирала МИРЕНА

• 49 136
  • 924
  •   1
Отговори
# 915
Защото тук струва 250, а в Турция я взех за 150 лева.

Просто нямам пътуване до там.Така ли? Това не е нормално че тук е доста по скъпа а трябва ли ви бележка от доктор при  купуване на мирена и медна в БГ?

# 916
Заради цената ме посъветва да я закупя от там, ако имам ходене. Написа ми рецепта, ако реша да взимам. Цената наистина е почти тройна в България.

# 917
  • Sliven
Когато преди година и нещо купувах моята от Турция не ми искаха рецепта.Тогава беше около 90 лева.

# 918
Запазих си час и ми направи онлайн рецепта за всеки случай от София ще я купя и се престраших да я слагам спиралата единствено за контрацепция.Дядо ми имаше инсулт като възрастен. Аз не съм имала високо кръвно и такива проблеми като тинейджър съм имала паник атаки.
Питах дали има тест за да се види дали може да получа алергия от Мирена но гин  каза че няма такъв тест просто си я слагам този месец малко след цикъла и ще пиша пак за ъпдейти.

# 919
Как да няма. Има тест за склонност към образуване на тромби. То няма какъв друг вид “алергия” да получиш към устройството. Аз също имам майка, която получи инсулт на млади години, та спирала не мисля да рискувам да слагам. Тест, в интерес на истината, не съм правила.

# 920
С цел само контрацепция могат др. спирали да се ползват, Мирена е за проблемен Ц., кръвоизливи, анемия и пр.

# 921
  • Пловдив
Какво общо има инсулта с поставянето на спирала?

# 922
Има общо самият синтетичен хормон в спиралата, с кръвосъсирването.

# 923
Има общо самият синтетичен хормон в спиралата, с кръвосъсирването.

Четох че естроген хормона в други методи има риск от кръвосъсирване а не левогестрона който е в Мирена.

# 924
Здравейте,
На 02.12 АГ ми сложи спирала Мирена (закупена от Турция по негова препоръка), първите 5-6 дни имах леко зацапване, после спря за 3-4 дни и пак започна леко зацапване, отново затишие и от 22.12 съм с постоянно кръвотечение като тогава горе долу ми се падаше датата на цикъла. 3-4 дни беше само зацапване, след това се увеличи количеството, но пак е макс 2 превръзки на ден. И така до днес няма промяна в количеството, но си кървя постоянно. Докторът ме предупреди, че може и цял месец да има зацапване, НО останах с впечатлението, че от поставянето до следващия цикъл. Изчетох доста и от темата и съм в чуденка дали да му звъня за преглед или да си чакам кротко да се адаптира тялото. Болки нямам.
изчакайте

Общи условия

Активация на акаунт