Любими и разочароващи ресторанти в София

  • 121 639
  • 966
  •   1
Отговори
# 870
  • София
  • Мнения: 152
Има 2-3 Грузински в София
отзиви моля?
Посещавали сме грузински ресторант "Генацвале", намира се в Зона Б19.
Опитахме доста неща от менюто с опознавателна цел, тъй като за първи път посещаваме такъв. Всичко беше много вкусно. Собственикът и съпругата му готвят и сервират, или поне тогава беше така. Според тях, една част от продуктите, които използват внасят от Грузия. Цените също бяха ОК.

# 871
  • Мнения: 11 819
Аз съм била в Манастирски ливади - Dadiani. Става.

# 872
  • Sofia
  • Мнения: 5 034
Има ли автентични сръбски ресторанти в София?

# 873
  • Мнения: 13 354
Трудна работа. Банкович е приемлив.

Най-близо до истината е босненският - Сараево, който според мен е по-добър от наличните сръбски. Но там готвят основно телешко, а не свинско.

# 874
  • Мнения: 3 939
Колко вървят самата и основно в малко по-читаво място?
В доста сериозна дупка О Шипка салатите почваха от 15лв.
Да разбирам ли, ме в нормално място ще започват от 20лв, основно от 25-30?
За пиене бира под 6-7лв българска май няма, вина минимум 45-50лв, обикновено оцети.

# 875
  • Мнения: 73
Нямам скорошни наблюдения за босненския ресторант Сараево, но преди беше доста зле откъм обслужване, почти ми съсипаха един рожден ден.
За сръбски - Банкович и Котилото. Иначе Юго става, но не мога да мога да го определя като ресторант, по-скоро място за бързо хранене с ограничен избор.

Alexslav, О Шипка в последните години е доста гадничък, да. Предположенията Ви за цените са верни горе-долу, основните даже бих сложила горна граница до 40 лв. Какво търсите, има разни местенца с по-приемливи цени/качество?

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 21:54 от ribozyme

# 876
  • Мнения: 11 089
Котилото и Банкович ,първият ми е любим.

# 877
  • Мнения: 9 252
Бранкович от мен.

# 878
  • sofia
  • Мнения: 2 071
Ние напоследък много харесваме Пънчетата. Страхотен им е бургера!

# 879
  • Varna
  • Мнения: 293
Днес ни се наложи да хапнем в Ribs&sticks в Гео Милев…
Не знам дали собственика има нещо общо в менюто или просто е имал пари и е решил да отвори някакъв бургер бар и си няма хал хабер от храна ,но който и от двата варианта да е беше трагично.
Исках да се обърна към масата зад нас и да ги питам”абе хора,честно харесва ли ви храната?”
Споделих на приятели и те ми казват”Вие луди ли сте,за там ви казахме,че е ужасна храната и после всички ни боляха коремите”
Салатите им са потресаващи,то това дори не е салата.Предполагам,че не са яли колсло никога.Месото бе ужасно овкусено,картофите студени,разядките са боклука.
Бургерите студени и адски посредствени.
Ба си предлагаш хот дог за 22лв не може ли поне някаква идея да имаш от храна и някакво отношение към клиента.

# 880
  • Мнения: 14 914
При цена на хотдог  22 лв бих се врътнала да си тръгна, не толерирам безразборно завишаване на цените, какво толкова да е хлебче с кренвирш, че да струва толкова в квартално заведение.

# 881
  • на последния етаж
  • Мнения: 9 908
Съгласна съм за Рибс§Стикс - два-три пъти сме сядали там - пълно разочарование, ниско качество на храната, завишени цени, неуютна обстановка. В района почти няма ресторанти.

# 882
  • Мнения: 16
Здравейте,
Споделям мнение за Намос, в центъра:
Храната е вкусна, но за съжаление персонала съсипва преживяването. В частта за непушачи също се пушеше, а вратата между двата салона е отворена. Сервитьорите си проверяват бакшиша пред клиентите и си позволяват да правят груби коментари и изказвания, върхът на наглостта беше как сервитьора, който ни обслужваше излезе след нас от ресторанта, настигна ни, за да ни каже, че “това е срамота, момичета” говорейки за бакшиша, което беше изключително непрофесионално, а за съжаление не се случва за първи път. Миналият път помислих, че е единичен случай (тогава бях на служебна вечеря и сервитьора дойде да “помоли” за още бакшиш, бяхме събрали около 80-88 лв, но не беше доволен), но за съжаление явно е практика, сега прочетох доста сходни коментари.. съжалявам, че избрах този ресторант за празника си. Въпреки хубава храна това беше последното ми посещение, освен ако не съм готова да платя  50% бакшиш..

# 883
  • Мнения: 14 914
За първи път чувам сервитьор да иска още бакшиш, от къде на къде, бакшиш се дава когато клиенти прецени, а не според какво си мисли обслужващия персонал.

# 884
  • Мнения: 3 939
Здравейте,
Споделям мнение за Намос, в центъра:
Храната е вкусна, но за съжаление персонала съсипва преживяването. В частта за непушачи също се пушеше, а вратата между двата салона е отворена. Сервитьорите си проверяват бакшиша пред клиентите и си позволяват да правят груби коментари и изказвания, върхът на наглостта беше как сервитьора, който ни обслужваше излезе след нас от ресторанта, настигна ни, за да ни каже, че “това е срамота, момичета” говорейки за бакшиша, което беше изключително непрофесионално, а за съжаление не се случва за първи път. Миналият път помислих, че е единичен случай (тогава бях на служебна вечеря и сервитьора дойде да “помоли” за още бакшиш, бяхме събрали около 80-88 лв, но не беше доволен), но за съжаление явно е практика, сега прочетох доста сходни коментари.. съжалявам, че избрах този ресторант за празника си. Въпреки хубава храна това беше последното ми посещение, освен ако не съм готова да платя  50% бакшиш..
80-88лева бакшиш ли?
Ако да, тези са луди, ама още по-луди са тези които ходят и повтарят след такива случаи.

Най-доброто което може да се направи, освен да не се ходи повече, да се пише по всякакви места, Гугъл, трип и т.н., ако може повече от едно мнение.
 Да се слагат 0-1 звезда и да се хранят.


Edit
Видях, че си го направила, браво!

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 07:56 от Alexslav

Общи условия

Активация на акаунт