Любими и разочароващи ресторанти в София

• 122 132
  • 967
  •   2
Отговори
# 735
Много бих се радвала на препоръка за ресторант в центъра с хубави стекове.

За да не е съвсем празен поста - Nuera, бившата Марая, е голямо разчарование.
Новият гръцки Kuzina е с извънземни цени за това, което предлага. Чувам за нов Aura (не в НДК, нямам представа къде е), но нямам впечатления.

# 736
  • Бургас
Ahora ще в хотел Милениум.

# 737
Ahora ще в хотел Милениум.
Благодаря!
Aria съм имала предвид по-горе, има ли някой отзиви?

# 738
  • София
Аз съм доста доволна от Aria. Това е новоотвореният ресторант на шеф Балкански(менюто в ресторант Пънчетата е негово, участваше в Хелс Китчън). Кухнята е модерен прочит на българската, използват се качествени продукти, като мога силно да препоръчам Свинското. Обстановката е приятна, а персоналът отзивчив. Цените са нормални за такъв тип ресторант, подобни са на тези в Щастливеца за сравнение.

# 739
Благодаря, ще се пробва. Пънчетата бяха чудесни в началото.

# 740
Много бих се радвала на препоръка за ресторант в центъра с хубави стекове.

За да не е съвсем празен поста - Nuera, бившата Марая, е голямо разчарование.
Новият гръцки Kuzina е с извънземни цени за това, което предлага. Чувам за нов Aura (не в НДК, нямам представа къде е), но нямам впечатления.
Много добри стекове сме хапвали в Ribs brothers и Manzo, за Kuzina и аз съм на мнение, че цените са доста високи за качеството, няма автентичния гръцки вкус и големи порции, а за големия брой персонал обслужването не е бързо и безпроблемно!

# 741
Столица - до парк Овча Купел. Не знам защо не съм писала досега, посещаваме го почти всяка седмица. Менюто е малко, но почти всичко, което съм яла много ми е харесало. Кюфтета от бабек са ми фаворит. Салатите са интересни, има хубави бири, лятото и джелато. Уикендите имат брънч, от който любими са ни пържените филийки и сандвич Трезве. Моите приятелки са ценители и на шкембето, казват, че било много хубаво.

Последна редакция: нд, 11 авг 2024, 18:39 от mokka

# 742
Новият Ария никак не е зле. Меко казано. Но бързо е станал популярен. Аудиторията е от рокли "гол гръб" до къси панталони. Simple Smile Не е прекалено официален всъщност като обстановка.
Пробвахме салата (чудесна), тарама, хумус, пастет. И трите разядки бяха много добри, но пастета беше връх. Единствено трябва да предлагат повече филийки или подобни, защото не стигат за количеството разядки.
Аз ядох Буябес - уникално вкусно. Другите - бургер и свинско. Също чудени. Добра домашна лимонада. Обслужване леко бавно, след като ресторантът се напълни. Преди това бързо и експедитивно. Личи си, че още не са се стиковали напълно. Ще се върна да пробвам поне още 3-4 неща от менюто. Гледам, че имат и обедно меню.
В горния ценови клас е, но си заслужава.

Пробвайте го бързо, докато не е станал втори Фейк Френч, където крака ми няма повече да стъпи (мега шумно и тясно, бавно ослужване, забравени поръчки и т.н.)

# 743
Аз бих казала, че съм разочарована от Aria. Ядох най-безвкусните и жилави калмари. Имайки предвид какви калмарите правеха в Пънчетата, не очаквах подобно нещо. Салатите бяха ок, но нищо особено. Бяхме 6 човека, никой не беше впечатлен от храната. Обслужването беше ок. Общо взето не е най-зле, но категорично не бих повторила.

Посетихме и Фейк Френч, доста ми допадна и като храна, и като обслужване. Интересно меню, интересни вкусове. Голямо разочарование се оказа надписването на сметката. Не им отива на претенциите.

# 744
Това с надписването на сметката явно и практика във fake French, вече от няколко места го чувам.

# 745
След Фейк Френч пия тонове вода и подпухвам ужасно, все едно съм яла в Хепи. В началото не беше така със сигурност, може би няма как да се срещнем с тях повече.

# 746
Какво имате предвид с надписването на сметка във Фейк Френч? Не е ли бележка от касов апарат, маркирани само ястията и напитките, които сте поръчали или става въпрос за дублажи на някои от тях?

# 747
Днес бяхме в Kitchen59, обедното меню беше чудесно.Не съм била досега.

# 748
ДХ3, другият да отидеш преди залез на roof top bar. Гледката си заслужава. Просекото - също.

Правят и страхотни тематични вечери в ресторанта.  Те всъщност са изпитите на шеф готвачите и гостите на ресторанта също дават своята оценка за храната и обслужването.

# 749
Ще похваля една непретенциозна бирария в Борисовата градина - Джуджето, до кортовете  за тенис. 1-2 пъти седмично ходя там след тренировка. Късо меню 6-7 неща със салатите, добре приготвени винаги, бързо обслужване. Телешките ребра са страхотни и идват също бързо. За бирите нямам мнение, но компанията си ги пие.
От опита ми с този тип заведения в парка, които доскоро избягвах, заради високи цени и кофти храна, тази бирария е изключение от общото ниско ниво на този тип заведения.

Общи условия

Активация на акаунт