Бебешката количка - цяла наука за второ висше №49

• 72 357
  • 869
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте,
Спрели сме се на Mats M4. Някой дали я ползва и би могъл да сподели мнение?
Основният фактор е, че ще се налага изкачване и слизане поне на един етаж, но все пак искам стабилна количка понеже ще се ползва за основна от раждане.
Гледахме и Анекс З, но там сенниците ми се струват малки, както и този на Mats M2; но все пак разликата в килограмите между двата модела е цели два...

# 376
Ние търсихме подобно нещо и се спрях на Uppababy vista v2
Здравейте, момичета, ние очакваме бебчето си февруари, но вече започнах да мисля за различни критерии за количка. Бих се радвала да чуя вашите мнения и съвети.

- Да е маневрена и не много тежка.
- Да бъде комбинирана (бебето е февруари, предполагам ми трябва кош за новородено, след това летен кош, но после - да кажем, като стане на годинка, какъв кош се слага?)
- Бюджет - 2000-2500 лева.. Ако е около 2000 може би по-добре, но ако включва и кошче за кола комплектът - 2500 също е ок.
- Чувала съм за много марки - Cybex мисля, че са доста добри.. но ще се радвам да чуя вашето мнение.
- Може ли също малко помощ относно: кошчетата за кола - едното е за новородено, после взимате за 6+ месеца ли? Че прочетох доста неща в интернет. Предполагам е хубаво столчето за новородено също да може да се поставя на шасито?

Благодаря предварително!

# 377
  • София
Знам, че много хвалят Balios s lux количката и на мен ми харесва, само ме притеснява предните гуми не са ли много малки, ще я бутам предимно по дупки и ми се иска да е стабилна..

# 378
FireWithin666, бюджета ви е добър. Изключете Буба и Тутис. От споменатите  Easywalker и Maxi Cosi са добър избор. Зависи от модела на който сте се спрели, но там вече  е и въпрос на вкус.
За около 2000 лв обаче аз бих взела Nuna Mixx Next Birch - https://dundio.com/nuna/nuna-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B8%D0%B … ce&order=DESC
Надхръвля малко бюджета, но ако има времете все ще изпадне някое намаление. Отговаря и на изискването ви да става до 22 кг.

И ние сме с Nuna Mixx и съм изключително доволна и щастлива от изборът ни. Количката има всичко, което търсех,тежи около 11кг със седалката, което не е малко, но не е и много, аз няма къде да я вдигам. Прекалено леките по мое мнение са нестабилни в първите месеци, когато и бебето е леко, може би като порасне като за лятна количка тогава е ОК тя да бъде 6-7кг. Изключително маневрена (синът ми на 8г с една ръка маневрира в Г образен коридор в къщи), красива е, светла (цвят Birch) - държах да не е черна или нещо прекалено тъмно, платът е доста качествен, с UV защита и водоустойчив, две мрежи на коша за новородено за проветрение през лятото и вграден сенник. Ползвали сме я малко, така че може би догодина ще имам по-добър поглед над нещата, но за сега е чудесна!

Поръчах я от чужд сайт и ми излезе 1800лв за шаси, стол, кош за новородено и два дъждобрана. Отделно тогава имаше промоция и ни подариха кошница за кола и система изофикс за него, така че за тези пари определено си струваше. Ние си имаме столче от преди, така че ако някой си търси чисто ново Nuna Arra с изофикс система, продаваме ги на доста по-ниска от магазините цена, с етикети са още и в кашон. Сега я няма промоцията, но за 1800лв ще дойде 2 в 1 (без кошницата и изофикса), което пак е по-добре от БГ магазини. Не знам с гаранцията как се процедира, но при положение, че магазина е в ЕС, не би трябвало да няма проблем. Дойде за 8 дни с безплатна доставка.

# 379
В крайна сметка сме се насочили към Easywalker. Ако се решим и вземем желания модел (Harvey 3), ще се надявам да имаме късмет и да ни върши добра работа.🙂

# 380
Рафаела, може ли да качиш и сайта, откъдето си я взела. Благодаря!

# 381
Разбира се, това е сайта:
www.nordbaby.com

# 382
  • София
В крайна сметка сме се насочили към Easywalker. Ако се решим и вземем желания модел (Harvey 3), ще се надявам да имаме късмет и да ни върши добра работа.🙂

Гледах клипче и не мога да разбера, летния кош няма напълно легнало състояние, тоест бебето лежи седнало? 😀

# 383
Еха, момичета, страхотни сте, благодаря ви за мненията! Heart

Количката - главно ще я ползвам в градски условия, багажникът на колата е голям. Най-важното и за мен е да е лека и маневрена. Базирано на това, което написахте - не държа вече да е 3 в 1, 2 в 1 е абсолютно достатъчно и отделно ще си гледам столче за кола. Плюс е, че живеем в сграда, в която няма изкачване/слизане по стълби - от асаньора директно си на партера, така че не би трябвало да ми се налага да я вдигам често. В момента разглеждам различни модели онлайн, но ще отида на място в магазините, да погледна, да пипна.. да я "усетя", както се казва.

# 384
Няма изцяло легнало (както впрочем и доста други модели на други марки), но е достатъчно хоризонтално, за да е удобно за бебе. Няма да спи седнало 😃 Има 3 положения всъщност.

Гледах клипче и не мога да разбера, летния кош няма напълно легнало състояние, тоест бебето лежи седнало? 😀

# 385
Daisy 1, супер е, че няма кой знае какво да те ограничава в избора. Давам ти моят списък с колички, които смятам, че си струва да видиш на базата на написаното в последните постове и са добра отправна точка за избор.
Easywalker Harvey и Rudey
Cybex Balios S
Mamas and papas Ocarro
Jane Muum ( на чудесна цена в Рая Ройс)
Maxi Cosi Addora и Plaza(на добра цена в Хиполенд в момента).
Като ги видите ще ги усетите, някой са по-високи, други по-ниски. Някой дори с еднакво тегло по спецификация се усещат по-леки от други.
Ако не ти е спешно Комсед и Хиполенд правят по -25% на всичко за черен петък и е добър момент за покупка на големи неща.

Еха, момичета, страхотни сте, благодаря ви за мненията! Heart

Количката - главно ще я ползвам в градски условия, багажникът на колата е голям. Най-важното и за мен е да е лека и маневрена. Базирано на това, което написахте - не държа вече да е 3 в 1, 2 в 1 е абсолютно достатъчно и отделно ще си гледам столче за кола. Плюс е, че живеем в сграда, в която няма изкачване/слизане по стълби - от асаньора директно си на партера, така че не би трябвало да ми се налага да я вдигам често. В момента разглеждам различни модели онлайн, но ще отида на място в магазините, да погледна, да пипна.. да я "усетя", както се казва.

# 386
Аз съм с Harvey 3. От известно време се каня да напиша ревю, но исках да започна да използвам и летния кош преди това.
Количката е изключително маневрена и лесна за управление с една ръка, даже с един пръст. Големи колела, подходящи за нашите разбити тротоари и улици. Повдигам я на задни гуми само с натиск оказан на дръжката. Удобен багажник - побира много. Сега с лятната седалка е още по-лесно достъпен.
Кошът за новородено е наистина много голям и просторен с голям и удобен сенник. Недостатък е механизма на сенника, за чийто контрол са необходими две ръце. Свиква се, но за количка от високия клас е недомислено според мен. Матракът е твърд, идва си с калъф, който се сваля. Цялата тапицерия се сваля и пере. Обвивката на коша мина през пералня и сушилня. Сенника и покривалото за крачета ги прах на ръка, но изсъхнаха буквално в рамките на деня (в жегите). Всичко стана като ново. кошът се сгъва, което го прави лесен за съхранение.
Най-голямото ми колебание дали да се спра на тази количка беше седалката, която спада към т.нар. анатомични седалки (с чупка).
Най-легналата позиция е около 170 градуса, което е напълно ОК според мен, но ме притесняваше чупката. Отлагах до последно местенето на сина ми там защото бях чела, че такава форма на количката не била подходяща за малко бебе. Преместих го на 5 месеца, че вече не се побираше в коша (да, кошът е голям, но той още повече Grinning). Ами супер удобно му е вътре и продължава да си спи по време на разходки, както преди. Колкото до чупката, когато е в най-легналата позиция, тежестта на детето си пада на гръбчето, по никакъв начин не се натоварват тазобедрените стави и в никакъв случай детето не "лежи седнало"! Крачетата са в небезизвестната поза "жабче", която е препоръчителна от най-ранна възраст. Тук сенникът се контролира супер удобно с една ръка, но макар да има удължение, пак не е достатъчно голям (би ми харесало да има още един сектор).
Оригиналните дъждобрани за двата коша пасват идеално (без пролуки) и не се притеснявам да ни завали, защото детето ще е на сухо и няма да го духа вятъра. Ползвам универсален комарник на сектори с цип по средата, пасва перфектно.
В общи линии съм доволна от избора си, най-вече от лекотата с която я бутам.
Лирическо отклонение. Много пъти съм се чудила как майки с по-ниски колички, с по-малки колела, особено летните успяват да минат през разни места, където дори аз се затруднявам. Още като си избирах количка бях решила, че ще си я ползвам до последно, затова и отделих по-голям бюджет. Замислям се за лека "лятна" количка, само и единствено за пътувания, но пак не съм сигурна. Според по-опитните кое е за предпочитане? Да буташ голяма и тежка, но маневрена количка, или да буташ малка и лека "лятна" количка, но да се бориш с всяко качване и слизане от висок бордюр, преминаване на дупки, запецване на колела в павета и т.н. Изключвам дамите, които трябва да мъкнат колички по стълби или да пътуват ежедневно с кола, там разбирам, че по-малката и лека е за предпочитане.

# 387
Категорично е по-удобно да се ползва по-голяма и по-тежка количка дори и с по-голямо дете. Мъка е карането на компактна количка по разбити улици и павета. Дори и по стълби не е толкова трудно с голямата количка на задни гуми. За мен обаче компактната количка е незаменима в някой ситуации, предимно когато пътуваме, защото просто няма място в колата за багажа на 4 души и количка и когато трябва да изляза с колата и да отида на 4-5 места като на всяко от тях трябва да сваля и кача количката в колата.  Аз лично ще използвам и двете колички, които имам в момента докато имаме нужда от количка.

Аз съм с Harvey 3. От известно време се каня да напиша ревю, но исках да започна да използвам и летния кош преди това.
Количката е изключително маневрена и лесна за управление с една ръка, даже с един пръст. Големи колела, подходящи за нашите разбити тротоари и улици. Повдигам я на задни гуми само с натиск оказан на дръжката. Удобен багажник - побира много. Сега с лятната седалка е още по-лесно достъпен.
Кошът за новородено е наистина много голям и просторен с голям и удобен сенник. Недостатък е механизма на сенника, за чийто контрол са необходими две ръце. Свиква се, но за количка от високия клас е недомислено според мен. Матракът е твърд, идва си с калъф, който се сваля. Цялата тапицерия се сваля и пере. Обвивката на коша мина през пералня и сушилня. Сенника и покривалото за крачета ги прах на ръка, но изсъхнаха буквално в рамките на деня (в жегите). Всичко стана като ново. кошът се сгъва, което го прави лесен за съхранение.
Най-голямото ми колебание дали да се спра на тази количка беше седалката, която спада към т.нар. анатомични седалки (с чупка).
Най-легналата позиция е около 170 градуса, което е напълно ОК според мен, но ме притесняваше чупката. Отлагах до последно местенето на сина ми там защото бях чела, че такава форма на количката не била подходяща за малко бебе. Преместих го на 5 месеца, че вече не се побираше в коша (да, кошът е голям, но той още повече Grinning). Ами супер удобно му е вътре и продължава да си спи по време на разходки, както преди. Колкото до чупката, когато е в най-легналата позиция, тежестта на детето си пада на гръбчето, по никакъв начин не се натоварват тазобедрените стави и в никакъв случай детето не "лежи седнало"! Крачетата са в небезизвестната поза "жабче", която е препоръчителна от най-ранна възраст. Тук сенникът се контролира супер удобно с една ръка, но макар да има удължение, пак не е достатъчно голям (би ми харесало да има още един сектор).
Оригиналните дъждобрани за двата коша пасват идеално (без пролуки) и не се притеснявам да ни завали, защото детето ще е на сухо и няма да го духа вятъра. Ползвам универсален комарник на сектори с цип по средата, пасва перфектно.
В общи линии съм доволна от избора си, най-вече от лекотата с която я бутам.
Лирическо отклонение. Много пъти съм се чудила как майки с по-ниски колички, с по-малки колела, особено летните успяват да минат през разни места, където дори аз се затруднявам. Още като си избирах количка бях решила, че ще си я ползвам до последно, затова и отделих по-голям бюджет. Замислям се за лека "лятна" количка, само и единствено за пътувания, но пак не съм сигурна. Според по-опитните кое е за предпочитане? Да буташ голяма и тежка, но маневрена количка, или да буташ малка и лека "лятна" количка, но да се бориш с всяко качване и слизане от висок бордюр, преминаване на дупки, запецване на колела в павета и т.н. Изключвам дамите, които трябва да мъкнат колички по стълби или да пътуват ежедневно с кола, там разбирам, че по-малката и лека е за предпочитане.

# 388
Аз се бях зарекла, че няма да купя лятна количка това лято - детето е на 8 месеца, почти 9 кг, количката ми е mamas and papas ocarro и много си я харесвам. Но до вкъщи минаваме голямо нагорнище и ми беше много тежко в последно време в жегите, особено ако има и някакъв багаж. Та си взех cybex eezy 2+ и съм доста доволна, не я ползвам постоянно, но нямам проблеми по улиците с дупки и тротоарите, доста добре се движи. Задните гуми са много хубави. Може би няма как да се сравни с голямата количка, но пък е мнооого по-лека и лесна за прибиране в нашия случай

# 389
Здравейте, следя темата с интерес от скоро, тъй като очакваме първото си детенце през есента. И аз съм се спряла на Easywalker Harvey 3.
Freya, благодаря за включването, много ми беше полезно и ми отговори на някои въпроси за лятната седалка и т.н. Вие с каква чанта за количка сте? Гледах оригиналната, но ми се видя скъпичка. Също имате ли зимното чувалче и ако да, имате ли мнение за него? И последно да попитам - откъде е купувана количката?
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт