WIZZ AIR - 41

• 42 753
  • 793
  •   1
Отговори
# 225
  • * Under the stars *
Нали може за ръчен багаж ето от този тип чанта

https://luxzona.eu/images/com_hikashop/upload/14617_2024893770.jpg

Не е задължително да е раница ?

# 226
# 227
Моля за малко помощ! Опитвам се да се чекирам през телефона, но не през приложението. Полетът ми е утре вечер и пише, че чекирането е достъпно, но на втора стъпка ми казва, че в момента не се предлага избор но места и не ме пуска. Аз места не желая да избирам

# 228
  • София
Никога не съм имала раница, а си пътувам често.
Ако размерите отговарят на изискваните всичко може.
Може и дамска чанта, торбичка от Била, Кауфланд. Веднъж ММ си тръгна седмица преди мене с последната, носеше само 1 албум със снимки в нея.  Омърмора ми после като се прибрах как съм го изложила. Но пък не са правили проблеми.
Сега сериозно - размера е важен. А и гледай да е лека, да ти е удобна за носене.

# 229
  • * Under the stars *
Благодаря ви ! Мерих я чантата и е 40 х 30 х 20 , което е допустимия размер при Уиз еър , та не би трябвало да направят проблем . Първо мислех да пътувам с раница , но то какво по - напред да сложа в нея , а и дрехите ще се изпонамачкат и реших в последния момент да ходя да купя нещо по - удобно Simple Smile

# 230
  • Варна
Спокойно, откъм размер всичко е наред. Просто ако тепърва ще я купуваш, си прецени дали няма да ти тежи да носиш багаж на едно рамо. На мен често ми се налага преди или след полет да сменям няколко влака, автобуси, вървене пеша, понякога и влизане в магазини по пътя. Много по-удобно е товарът да е на гърба.
Но на въпроса ти - не е задължително да е раница.

Мачкането на дрехите зависи от начина на сгъване и подреждане.

# 231
  • София
temir,  изчакай за  станат 23 ч ,. до полета. През това време изтегли приложението. Там има място за отбелязване, че искаш произволно избрано от системата място.
Винаги после може да деинсталираш приложението, да не ти пълни телефона.

# 232
Aisha, благодаря за бързия отговор, в крайна сметка,макар и да не ми се искаше, го изтеглих това приложение и успях през него, мразя да си губя време от почивката да им разучавам триковете всеки път, чудя се защо така усложняват нещато, но поне стана сравнително бързо.

# 233
Здравейте, един глупав въпрос, но... Blush Утре летя с Wizz до летище Милано Бергамо, имам 2.5 часа престой и се качвам на Ryan до Лисабон. Реално трябва да мина паспортна проверка, да изляза като пристигаща и да вляза отново като заминаваща, нали? Само веднъж съм пътувала с прекачване, но тогава ми го уреди агенция, двата полета бяха с  Lufthansa и не съм правила тази врътка, т.е. просто си намерихме гийта за втория полет и въобще не сме напускали летището. Сега обаче ми се струва, че няма да е така. Права ли съм? Blush

# 234
Да, разбира се, че врътката няма да е същата. И аз съм пътувал с Луфтханза до Лисабон, но там при прекачването се минава през трансферна зона, а багажът те си го пренасят при трансфера и се взима чак на крайната дестинация. В случая с лоукостовете няма трансферна зона, трябва да си минете паспортния контрол, после да си изчакате чекирания куфар, ако имате такъв, после излизате при "посрещачите". От arrivals пак отивате на departures и тепърва нов чек-ин, нови скенери и т.н. Не това е проблемът, а това, че сте с лоукостове и ако първият полет закъснее и изпуснете втория, просто ще трябва да пиете една студена вода.  Докато при традиционните авиокомпании (националните превозвачи) при изпускане на връзката, ще ви осигурят алтернативен маршрут, със следващ полет или с някакво друго прекачване. С Луфтханза ми се е случвало, железни са в това отношение Wink

Последна редакция: вт, 24 май 2022, 01:27 от diziler

# 235
Здравейте, един глупав въпрос, но... Blush Утре летя с Wizz до летище Милано Бергамо, имам 2.5 часа престой и се качвам на Ryan до Лисабон. Реално трябва да мина паспортна проверка, да изляза като пристигаща и да вляза отново като заминаваща, нали? Само веднъж съм пътувала с прекачване, но тогава ми го уреди агенция, двата полета бяха с  Lufthansa и не съм правила тази врътка, т.е. просто си намерихме гийта за втория полет и въобще не сме напускали летището. Сега обаче ми се струва, че няма да е така. Права ли съм? Blush

да така е, излизаш и влизаш
и да не забравиш чекирания багаж ако има

# 236
Благодаря ви много. Hug Нямам чекиран багаж и се надявам бързо да се оправя. Знам, че е рисковано и отсега треперя, дано мине всичко добре. Пристигам в Бергамо в 15.30 ч., а излитам в 17.55 ч. Дано е достатъчно като време. Blush

# 237
Времето е абсолютно достатъчно, стига първият самолет да кацне навреме. Ако той закъснее, тогава става проблем. Преди пандемията го играх това. Имах малко над 2 часа за прекачване в Шарлероа и първият ми самолет излетя с час и половина закъснение. По време на полета вече ми беше ясно, че си изпускам връзката. И мислех като кацна как ще купувам билети "отсега за след малко", какви опции има..  И се оказа, че и вторият ми полет също закъснява с 40 мин. за София (тоест прибирах се в България) и с бясно тичане, успях "да хвана последния влак" Grinning Повече не рискувам прекачвания с лоукостове в рамките на 1 ден.  То самият стрес ми е достатъчен.
Но... да бъдем оптимисти, че всичко ще е по разписание. После пишете как е минало прекачването Wink

# 238
  • София
Здравейте, имам питане по следния проблем Имам wizz  кредитна карта на ДСК. С нея ми бяха казали, че получавам Wizz Discount Club. Когато избрах плащане с това членство, видях, че са ми начислили и 60 лева такса. Имали ли ли сте подобен проблем?

# 239
  • София
Не. Обади се в ДСК и питай защо.

Общи условия

Активация на акаунт