WIZZ AIR - 41

• 42 750
  • 793
  •   1
Отговори
# 210
Изненадаха ме много неприятно с местата от Wizz. Двама възрастни сме, с две деца. При  Ryan поне децата са безплатни, че и един възрастен портай тях. Не ми се рискува да ни пръснат из целия самолет... А местата за двете посоки ми излизат по-скъпи от билетите Rolling Eyes

# 211
Wizz не делят децата от родителите, дори да не платите място. Така че Райън са по-зле, защото се плаща задължително за възрастния.

# 212
  • София
Здравейте, пътешественици. Закупих билети (+пълно членство) от София до Рим, Чиампино. За огромно мое съжаление смениха часа на излитане от София и вместо да кацнем в ранния неделен следобед, ще сме там към 21:15 (по разписание). Все още не съм приела промените, мисля да изчакам още седмица. Не че ще се откажа, но се зачудих за следното. Билетите и членството са платени с Уиз Кредит, който ми беше зараден заради отменени полети в началото на пандемията, реално използвах сумата в последния възможен момент преди да изтече срока на валидност. Исках да попитам, ако случайно някой е наясно, в случай че откажа да приема промените по полетите и реша да запазя за други дати или да ми възстановят парите, възможно ли е това? Ако сменя датите, цените какви ще са, тези към настоящия момент ли? Ако пък реша да ми възстановят парите, ще го направят ли с нов 12 месечен срок на валидност (или връщане по банков път)?
И още един въпрос. Колко реално е продължителността на полета от София до Чиампино? По разписание е 2 часа, но мисля, че трябва да е 10-15 минути по-малко. Така ли е?
Благодаря предварително!
Приятни пътешествия по света и у нас на всички!

# 213
Ако решите да не приемате промяната, а да преместите датите, имате право на безплатна промяна  от 15 дни преди сегашната ви дата на излитане до 30 дни след сегашната ви дата на връщане.  (Това го играх преди седмица, след като ми промениха часовете до о-в Крит), като няма гаранция, че и те няма да бъдат променени после. Отдавна сме свикнали с мисълта, че лоукостовете си променят часовете нонстоп и отменят полети постоянно. Както се казва "Ниските цени си имат цена" Wink Това, че ще кацне в 21.15 защо е проблем? Не е след 23 ч., което вече е проблем.  Чампино не е отдалечено като Фиумичино.
И да, полетът е по-кратък от 2 часа, разбира се. Ако летите често, би трябвало да сте забелязали, че винаги в разписанието се слагат едни резервни 15-20 мин. отгоре.

p.s. И само да ви кажа: Чампино, не Чиампино (на италиански: cia, cio, ciu се чете ча, чо, чу)

# 214
Щом те правят промяната, можете да смените датите или да ви върнат кредитите без такса. Има срок за новите полети, няма да доплащате. дори новите да са по-скъпи, и ако са по-евтини разликата не я връщат. С нов срок на валидност ще са. Членството ще си остане и за него няма да ви върнат парите.
Щом сте платили кредити, значи ще върнат кредити.

# 215
  • София
Много благодаря. Едва ли ще правя промени, просто исках да знам как стоят нещата в такива случаи Simple Smile И още едно въпросче. За първи път ще летя до Чампино. Знам, че е малко летище с един терминал. Колко време приблизително отнема от кацането до излизането от летището? Например в Меминген буквално за 5-10 минути бяхме отвън на паркинга.
Благодаря и за поправката, италианският не ми е сила Simple Smile

# 216
Много благодаря. Едва ли ще правя промени, просто исках да знам как стоят нещата в такива случаи Simple Smile И още едно въпросче. За първи път ще летя до Чампино. Знам, че е малко летище с един терминал. Колко време приблизително отнема от кацането до излизането от летището? Например в Меминген буквално за 5-10 минути бяхме отвън на паркинга.
Благодаря и за поправката, италианският не ми е сила Simple Smile
Имам две кацания на Чампино тази година – слизане от двете врати на самолета, пеш до сградата, паспортна проверка (двата пъти бяхме само един самолет от зона извън Шенген, но зависи) и след нея за две минути сте на автобусната спирка. Ако сте с автобуса от ГТ, купете си билет предварително онлайн. В темата за Рим пише как.

# 217
  • София
Не е задължително да купува онлайн билети. Преди 2 седмици се върна  от Рим. Като се излезе от проверкште и взимане на багаж има гишета. От гишето на Атак може да си купите билет за 1.50 евро/важи 100 мин за автобус и за метро/ и да пътувате с 520 автобус от Чампино до първата метростанция на които спира Чинечита /пътуването до нея е 15-20-мин горе долу, карат доста бързо и са огромни разстоянията между спирките. Доста са спирките но не спират на всички/ използвате същия билет за метрото, използвайте гугъл карти за да следите спирките, но доста хора слизат на тази спирка. Нататък зависи къде ви е хотела.

# 218
Не е задължително да купува онлайн билети. Преди 2 седмици се върна  от Рим. Като се излезе от проверкште и взимане на багаж има гишета. От гишето на Атак може да си купите билет за 1.50 евро/важи 100 мин за автобус и за метро/ и да пътувате с 520 автобус от Чампино до първата метростанция на които спира Чинечита /пътуването до нея е 15-20-мин горе долу, карат доста бързо и са огромни разстоянията между спирките. Доста са спирките но не спират на всички/ използвате същия билет за метрото, използвайте гугъл карти за да следите спирките, но доста хора слизат на тази спирка. Нататък зависи къде ви е хотела.
Момичето писа, че каца в 21:15. При това положение бих си купила онлайн. Дали ще работи гише, не се знае.
Иначе през деня и аз купувам от гише.

# 219
  • София
В такъв случай -да. И аз не бих рискувала без билет.

# 220
  • Варна
Има ли ограничения за размера на чекирания 10кг багаж? Важи ли и за него 55х40х23 като за кабинния, или може среден куфар примерно?

# 221
  • Германия
Има ли ограничения за размера на чекирания 10кг багаж? Важи ли и за него 55х40х23 като за кабинния, или може среден куфар примерно?
Може среден, може и голяма чанта. Важното е да не се превишава теглото.

# 222
  • Пловдив
Уиз, са ми променили часовете на полета,  до колко дни преди него, имам право на промени?

# 223
Е то няма да се казват Уиз, ако не си променят часовете на полета Wink  Ако промяната не е с 5 мин, разбира се... Ще получите имейл с инструкции какво трябва да направите.

# 224
Уиз, са ми променили часовете на полета,  до колко дни преди него, имам право на промени?

до 3 часа преди полета

Общи условия

Активация на акаунт