WIZZ AIR - 41

• 42 745
  • 793
  •   1
Отговори
# 195
На мен ми е пищял сутиен - казаха ми да спра, провериха ме допълнително за 15 секунди и толкова. После се сетих, че сутиенът имаше една съвсем миниатюрна висулчица - дали имаше и половин сантиметър, ама достатъчно да светне скенерът. Забавянето беше минимално.

# 196
Детските колички винаги се разглобяват и минават скенер. Това ми е най-омразното всеки път. Но предпочитам аз да си я сглобявам и разглобявам, че един любезен италианец така ми я събра, че не можах повече да я отворя. Мъкнах и нея, и детето, и куфар. Добре, че беше на връщане към БГ. Покрай нещата на децата съм се научила. На летищата съм с дънки или панталон без колан, тениска/блуза, ниски кецове, сутиен без банели  празни джобове. Ама няколко полета ми трабваха преди това😀

# 197
Имала съм и доста неприятна проверка след скенера. Та по-добре да се избегне ако може.

# 198
# 199
За пръв път чувам, че всичко метално се сваляло. Летя само с Уиз и Райън, за колани, обувки и т. н. знам, но съм със златни обеци, пръстени и медальон, никой никога не ме е карал да ги свалям, нито скенерът е пищял.

# 200
Абсолютно винаги съм със сутиен с банели...
Под сглобяване и разглобяване на количка какво се има предвид? Съване/разгъване на количката ли?🤔 С голям кеф си го правех сама това, бях купила и специална чанта с дръжки за сгънатата количка и на летищен персонал позволявах макс да ми пренесат количката.🙂 Но аз много пазя вещи и държа не просто да са използваеми, ами и да са в добър вид...
Последния път (септември) нито в София, нито в Неапол са ми проверявали пликчетата с течностите и не съм ги вадила. Даже не знам дали в София не казваха, че няма нужда да се вадят...🤔 А аз така старателно си бях опаковала всичко...😆 С облеклото по летища процедирам като Тара, винаги слагам монети, ключове и джунджурии в малки пликове- не много стилно, но пък върши работа. 😅

Последна редакция: сб, 21 май 2022, 02:25 от dolce miele

# 201
Под сглобяване и разглобяване на количка какво се има предвид? Съване/разгъване на количката ли?
Да. Моята не е тип чадър, а от тези, които се сгъват на правоъгълник. Отделно може да се маха седалката и т.н. Не е малка, та през скенера, за да мине и гумите свалям😂.

# 202
Под сглобяване и разглобяване на количка какво се има предвид? Съване/разгъване на количката ли?🤔
Аз съм присъствал именно на разглобяване на колелцата на количката, тъй като не минава през скенера дори и след сгъването. Майката беше почти истерясала, а цялата опашка гледа и чака. Повечето просто наум и полу на глас псуваха Уизеър и правилата им.

# 203
Че това не са правила на Уизеър, а на летището. Псувните са били в грешна посока.

# 204
На Т1 има доста пропуски. Не знам дали скенерите са малки, но със сигурност легенчетата са малко и мястото за оставяне на ръчния багаж е малко. На много международни летища има опции поне 10 души един зад друг да си слагат течностите, коланите и т.н. в легенчетата едновременно и така се пести време. И като ти дойде реда, вече си готов, с пълно легенче и минаваш. А тука...

Последна редакция: сб, 21 май 2022, 14:09 от diziler

# 205
diziler, брат, мисля че страдаш от логорея Hug

# 206
Здравейте. Мога ли да купя два билета - за мен и едното дете. И отделно с друга резервация за мъжа ми и другото дете. За един и същи полет.
Има разлика в цената като търся за четирима и като търся за един или двама.

# 207
Неприятни са някои проверки...
Скрит текст:
аз още помня първото ми пътуване с малката като бебе- носех я в кенгуру, накараха ме да свалям дори обувките, да не говорим какво приключение беше да извадя лаптопа и да успея да го прибера пак в чантата с ръчен багаж, накараха ме да отивам и пия от водата на бебето...😆 Но това са правила на летището, не на авиокомпаниите.
Не виждам проблем в това да се купят билети на 2 резервации. Стига да има свободни места в самолета...

# 208
Здравейте. Мога ли да купя два билета - за мен и едното дете. И отделно с друга резервация за мъжа ми и другото дете. За един и същи полет.
Има разлика в цената като търся за четирима и като търся за един или двама.

Ако купуваш с дискаунт или кредити, имай предвид, че за резервацията, в която не присъства лицето, на което принадлежи профилът, не може да ползват нито отстъпката, нито кредитите.

# 209
  • * Under the stars *
Скрит текст:
В UK маските са препоръчителни и почти никой не ги носи. В самолета не се изискват. Течностите до 100 мл може да са в оригиналните си опаковки и да не са прозрачни. Пликчето с течности обикновено се вади. Вадят се и таблети и лаптопи. Гривни, колан се свалят, за да не се разсвири.  Също така ако си с ботуши може да те накарат да ги свалиш и да минеш по калцуни. Не се притеснявай за пътуването. Ако се чудиш за нещо на летището, винаги може да попиташ на информация или някой от персонала на летището. Иначе четеш табелките и се ориентираш по тях.Представи си какво искаш да правиш в Лондон и пътуването ще е по-леко. Приятно пътуване и много щастливи моменти в Лондон!

Stryper , благодаря ти за милите думи Hug Някак започнах да свиквам с идеята и май вече не ме е страх толкова много , даже нямам търпение да става петък . Определено в Лондон ми предстоят много хубави моменти с любим човек и това още повече ме мотивира . Ако не мога да се оправя,  все ще се намери кой да помогне - с питане до Цариград се стига , са казали хората .

Общи условия

Активация на акаунт