WIZZ AIR - 41

• 43 277
  • 793
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
В тия времена направо се радвам на закъснения от 2 часа, като слушам колко полети отменят...

# 586
  • Цюрих
Здравейте отново и благодаря за споделената информация!
Днес успях все пак да летя с украинската Sky Up.
Излетяхме от Меминген за София наистина с 30мин закъснение, но това се дължеше на забавяне при проверките. Имаше прекалено много хора и насрочени почти едновременно 4 полета. Наземният контрол им куца и организацията (най-вече) на Уизеър.
По отношение на самия полет- много от хората бяха изненадани да узнаят, че самолетът е на друга компания и видях, че повечето се разтревожиха, защото никой не си беше прочел последното писмо с дребен шрифт, че работят с ко-превозвач.
Самият полет беше с продължителност 1час и 35 мин, като излетя клатушкайки се, друсайки, скърцайки и каквото се сетите още. Много резки завои и изключително стресиращо излитане за всички пътници или поне за повечето, защото много хора изглеждаха напрегнати....
Самият престой над облаците беше спокоен, без турбуленция или резки пропадания, НО ШУМЪТ! Ооооо, шумът от двигателите беше толкова силен, че не можеше да се чуеш със събеседника си.Приземяването беше също много рязко и пак друсаше силно и ми се пригади. Ама все пак безаварийно.
Това е най-неприятният ми полет досега, от гледна точка на самолета.Може би просто самият самолет се управлява проблемно и е стар, друго обяснение нямам.
Сега, адмирациите ми-те са за стюардесите. При качването си получих зверска паник-атака, изпаднах в дереализация и започнах да хипервентилирам. Веднага ми се притекоха на помощ, дадоха ми вода и после 4 пъти ме проверяваха как съм,докато ми подейства лекарството. Изключително мили, любезни и красиви!
Ако сте като мен, с проблеми при пътуване със самолет, не бих препоръчала Sky Up, но иначе, при липса на друга възможност-става.Карат така, сякаш возят картофи... Освен това в самолета имаше деца, включително и моите и за тях също беше плашещо и неприятно изживяване...
Билетът ми за връщане пак е с Уиз, но този път през Базел. Надявам се, че ще летя с Еърбъз, не с Боинга на Украйна. Ушите ми бяха заглъхнали повече от час....
Самото ми пътешествие продължи 13часа-от 8:30-21:30ч. Пътувах с влак от Цюрих до Меминген близо 3 часа, после престой и зей-пазар в града час и половина, 2 часа кибичене преди полета и проверки,1час и 35мин полет, после пак 2 часа до вкъщи... и втори път не бих си го причинила.
За дестинацията Цюрих-София препоръчвам да се пътува през Базел  с Еърбъз А320 на Уиз или по възможност с австрийските авиолинии, или Луфтханза.С тях продължителността на цялото пътуване е максимум 5 часа, с прекачванията. Самият полет от излитане до кацане е 1час и 55мин.

Последна редакция: нд, 17 юли 2022, 00:26 от Шоколад

# 587
Шоколад, радвам се, че си се прибрала жива и здрава!

От описаното, оставам с впечатление, че самолетът наистина си е бил от старичките...

# 588
Здравейте, момичета! Изчетох всички 40 страници, но тъй като пътуваме за първи път имам някои въпроси Blush
1. Пътувам с дете, което няма 18г, трябва ли сертификата, който той има, че може да пътува сам без родители, да се преведе на английски език? Аз разпечатах оригинала, защото ппц като пътуваме винаги са ми вземали копие на български, но това е било при пътуване с автобус. Не ми ясно каква е процедурата тук и ако трябва да се преведе да го преведа, че нямаме никакви време:grinning:
2. За какво служи това автоматично чекиране? Аз направих онлайн чекирането още при закупуване на билетите,  тъй като сме и с запазени места, бордните карти съм ги разпечатала, но сега ми излиза, че мога да се възползвам от услугата автоматично чекиране за 8лв, но не ми стана ясно за какво служи и реших първо да попитам Grinning
Много благодаря предварително, надявам се да не ми изникват още тъпи въпроси, но ако има нещо вероятно пак ще пиша тука Grinning

# 589
  • София
Декларацията за пътуване на дете бълг. гражданин е нужна на излизане от Бг. За Гранична полиция не е необходимо да е преведена на други езици. Само оригинал и няколко копия, ние носим и Удостоверението за раждане с копия + паспорта на детето.
Колко сме различни хората. Като чета за полетите с украинска машина - направо завиждам за турбуленцията и другите екстри. Ние с дъщеря ми ги обожаваме и все се надяваме да има. Вече и внука/3.5 г/а се кефи, че "самоета подскача" според него.

# 590
Ползвала съм услугата автоматично чекиране за обратния полет от място, където знаех, че ще сме без интернет в часовете преди полета и няма за мога да се самочекирам. Хваща ти данните от първия полет и те чекира, за да не плащаш услугата на гише.

# 591
Аз имах два полета с украинската компания подизпълнител. София - Болоня и обратно.
И снощи докато четох тези коментари, в същото време се е разбил украински самолет край Кавала (при полет от Ниш до Аман). Но като разбрах каква е машината, майко мила... "Антонов", на такава бракма съм се возил един път, от София до Г. Оряховица с "Балкан" и  се зарекох повече да не повторя качване на самолет. Тресене, бръмчене, пропадане, друсане... Стари съветски самолети

W!Zz си летят с Еърбъс 320, 321 и 321-нео

# 592
Този Ан12 е бил товарен, слава Богу.

# 593
  • София
Ние докато кацахме, един мъж зад нас непрекъснато повтаряше, как никой не ползвал вече Boeing 737 защото не били сигурни и много падали.... Само дето не хвърлих топа преди да се приземим Cold Sweat
Аз имах два полета с украинската компания подизпълнител. София - Болоня и обратно.
И снощи докато четох тези коментари, в същото време се е разбил украински самолет край Кавала (при полет от Ниш до Аман). Но като разбрах каква е машината, майко мила... "Антонов", на такава бракма съм се возил един път, от София до Г. Оряховица с "Балкан" и  се зарекох повече да не повторя качване на самолет. Тресене, бръмчене, пропадане, друсане... Стари съветски самолети

W!Zz си летят с Еърбъс 320, 321 и 321-нео

# 594
  • София
Ивка, хайде стига вече!
Нищо му няма на Боинг 737.

# 595
Аз обичам да пътувам със самолет, но с възрастта започна да ме е страх. Не знам какво се случва, но това, което ми помага е да седна до прозореца и да гледам през него. Интересно е да виждаш земята или облаците. Чета книги и гледам да мисля за нещо друго.

# 596
моля ви се, не се панирайте от нищо

поне 40% от самолетите в света са Боинг 737, от който има десетина варианта. Най-старите 1-2 варианта сигурно никой не ги ползва, да

като летял стотици пъти мога да твърдя, че не мога да позная само по друсането и шума дали е Боинг или Еърбъс

нискотарифните компании с цел оптимизация използват само една марка самолети, за по-лесна поддръжка и обучение например. Уиз ползват само Еърбъс, Райън ползват Боинг 737

Ан 12 е модел на 65 години, и се използва само за товари, поне в Европа.

# 597
Е да, за товари, но 8 души на борда вече са се споминали на този полет. Мислех, че тези самолети Антонов, независимо от кой модел, летят само в Руската федерация. Но не би. И да, Раянеър и Пегасус са само с Боуинг.
Аз не знам за инцидент с жертви, откакто е създадена Уизеър през 2003

# 598
нискотарифните компании с цел оптимизация използват само една марка самолети, за по-лесна поддръжка и обучение например. Уиз ползват само Еърбъс, Райън ползват Боинг 737
Значи съвсем правилно усещане съм имала винаги, че самолетите на Райън и Уиз са различни модели. На мен честно казано ми е по-комфортно в самолетите на Райън, но двете фирми не винаги покриват еднакви дестинации, а и разликата в цените често е голяма, та ги сменям.

# 599
Е, не само моделите са важни, а и поддръжката. В “Разследвания на самолетни катастрофи” по Нат Гео дават често инциденти с индонезийски лоукостове, които не плащат за скъпи части, а винаги сменят с най-евтините и прегледите ги правят по-нарядко, карат го леко през просото. Иначе пак си летят с най-известните видове самолети. Въпросните авиокомпании са в Черния списък на Европа. Тези от Рускта федерация (с изключение на Аерофлот, Победа и С7) от мноооого години са в Черния списък на ЕС, понеже падат като круши. Ама си падат при вътрешните полети в РФ или с “международни” до Казахстан и Беларус.

При Уизеър няма такива мърлящини

Общи условия

Активация на акаунт