Нашите цветя - обща тема 15

• 35 181
  • 740
  •   1
Отговори
# 150

На две саксии с мушката по 2-3 листенца!

# 151
Аз преди месец в остъклението имах брашнена мана на една фуксия, като стана топло и започнах да държа отворено, изчезна. Не пръсках с нищо този път.

# 152
Самораслата ми теменужка в пълна прелест и малко люляци.

# 153
Да се похваля, че си купих и аз 2 кутии лампички. Още не съм ги сложила, ама то и цветята ми още ги няма, та няма къде да ги бода, но съм подготвена Simple Smile И синът ми като вас, че аз много им се радвам и той, абе маме, каква им е функцията на тия лампи, аз: Как каква - светят, а той вика - ми аз мислех, че гонят комари като онзи фенер, пък то само декорация Stuck Out Tongue Closed Eyes Имам един фенер от тези, които уж гонят комарите, аз не забелязвах да има такъв ефект, нищо че го пише, че уж дейтва.

Не знаех, че мушкатата ловят брашнена мана, лошо...

Да допълня, тия лампи се оказаха с батерии според упътването Sad

Последна редакция: нд, 01 май 2022, 17:31 от blackcat6

# 154
Не може ли да ги върнеш и замениш Confused
Да ви представя спасено полуумряло каланхое, купено за стотинки заедно с керамичната саксийка. Сега ще махна долните изсъхнали листа.

# 155
Да се похваля, че си купих и аз 2 кутии лампички.
Да допълня, тия лампи се оказаха с батерии според упътването Sad
Батериите се зареждат от слънцето. Дай снимка да ги видим.
Днес видях брашняна мана по цъфналите маслини в градината до нас. Сега ще следя моите цветя, явно тази пролет има подходящи за нея условия.

# 156
Най-накрая флоксът ми цъфна.

# 157
Purple HeartОооо, Ева прекрасна градина и двор Simple Smile  Purple Heart!
Съни, страхотни красоти Simple Smile има и при теб!
Ени, и тя показва невероятни красоти Heart Eyes!
Дано някога и аз имам малка къщичка с двор на нашето Черноморие Simple Smile!

Последна редакция: нд, 01 май 2022, 20:07 от Natt***

# 158
Аз пък май за първи път виждам бяло каланхое, страхотно е 🥰

Ето упътването, аз не съм ги разглеждала още, но него погледнах.
Скрит текст:

# 159
Черна котка, аз не виждам добре през телефона упътването, но ако са соларни, под самата соларна батерийка има копче он/офф и трябва да го включиш, за да се зареждат. Дръпни горната част с батерията от прозрачната пластмаса и виж какво има отдолу.

# 160
Оо, бяло каланхое е много често срещано. 
Blackcat, твоите лампи не са соларни, а направо с батерия. Съответно трябва да ги включваш и изключваш.
Аз пък ще си призная, че хич не ги харесвам тези набучени лампи. Много са ми грозновати и ги намирам за безсмислени.

# 161
Соларните лампи, които ползвам от 3-4 години също имат копче за включване и изключване и батерии. Включват се за да светнат, а не да започнат да се зареждат. Това става автоматично през деня. Аз всъщност ги включвам май месец и изключвам септември. Обаче последната година от немарливост ги забравих и си светят всяка нощ. Нищо че аз рядко се качвам зимата по тъмно на покрива. За цената от евро и петдесет, три лета си е достатъчно добър период за ползване. Която спре я сменям с нова. Не търся да подменям батериите.

# 162
Здравейте! Отдавна следя тази красива и цветна тема. 🌺🌺🌺
За моя опит с лавандулата исках да напиша. И аз уморих 2-3 и миналата есен си купих поредната 😁. И аз така си мислех, че не трябва да я поливам много и съответно пак тръгна да умира, но заваля много проливен дъжд и ооо, чудо, лавандулата се съживи и тръгна като луда. От тогава само така я поливам, като повдига саксията и е лека- на мивката и пускам водата да тече. Почвата трябва да е обаче много отцедлива, да не задържа водата.

Преди няколко дни и отрязох цветовете, имаше много. Това по - тъмно зеленото е самозасадил се копър, добре си съжителстват. Тя по принцип стои на парапета, но я свалих долу за снимката 😋.

Последна редакция: нд, 01 май 2022, 21:45 от lady laura

# 163

Аз пък ще си призная, че хич не ги харесвам тези набучени лампи.
Софт, има и такива дето не се набучват Simple Smile

# 164
Лавандулата, от която купувах няколко пъти изглежда така.

Не след дълго стават на хербарий. Поливам, не поливам, няма значение. На работа на паркинга ни всяка пролет градинарят сади лавандула, много туфи. Веднъж го питах дали би ми дал коренче, че моите все умират. Даде ми, но каза, че и тази ще е умре. 😁 Действително, след известно време ги маха и сади други цветя.

Общи условия

Активация на акаунт