Родени през март - тема 2

• 22 257
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
И на моето дете му е така съня през деня. 🥲 Ако успея да я приспя (без количката) спи по 40 минути максимум.
Чудех се за въпросната регресия, но при нея е така още от 3ти месец, а регресията май започва от 4ти.
Относно гимнастиките - благодаря за снимките, аз всъщност имам и книжката, за която става дума и ще прегледам и аз.

# 676
Anguished нямах никаква представа, че има друга гимнастика. Нито лекарите са ми казвали, нито сме коментирали с другите. Съответно съм пропуснала всичко това с каката. Обаче така или иначе тези неща децата си ги правят в развитието. Откриват го сами и се занкмават. За това не съм сигурна дали ще я правя с бебето.

# 677
Bubbles, не правя всичко, по-сложните ги пропускам и правя само докато й харесва. Но пък на нея като цяло й допада като занимание и се радва, ръкомаха като започнем. Синът ми беше пълна противоположност, на него не му допадаха нито масажи нито гимнастика и аз там не съм настоявала. Не знам дали заради това или не, но и той беше по-муден, късно се обърна, по-трудно посягаше с ръце и мяташе с крака на активната гимнастика, по към края започна да ходи, просто правя сравнение с дъщеря ми сега, че имат разлика дори на този ранен етап. Може би защото тя е момиченце, а те уж по-бързо напредват или той си беше такъв характер не знам, но понеже той беше вечно кисел, с него доста по-малко съм правила.

# 678
Вижда календара със скоковете в разтежа - преди няколко дни точно писах, че влязохме и ние в нашия.
Още по-трудно заспива, още по-лесно се буди, спи по малко, а като е будна е крива и мрънка.

# 679
Ние сега сме в този дългия скок от 15 до 19 седмица. Няма кой знае каква промяна в поведението му. Като цяло не мрънка много. Ще видим де, има още време. Нали на всеки скок придобиват ново умение, сега го гледам че пипа играчките на шезлонга. 🧐 Може и да е случайно.

За съня една мама тук (gigi91), много препоръчва книгата "Как спят бебетата" от София Акселроад. Мисля да я взема.

# 680
Здравейте момичета Simple Smile Не съм писала май откакто се роди човечето, но гледам да чета от време на време. Нашето момиче също спи по 30-40 мин през деня, освен ако не легна до нея. Ако има кой да спи с нея изкарва и 3 часа обеден сън Simple Smile За през нощта установихме, че много я мъчат газовете. От две седмици даваме Еспумизан с последното хранене и Малечка спи плътно от 21 до 6,30 ч. Снощи пропуснах да дам и се събуди в 4,30 и после пак в 6,30. Ще пробвам и днес да не дам, защото не ми се иска всяка вечер да я тъпчем с лекарство, но определено имаше разлика. Преди се въртеше, мяташе крака и мрънкаше. С Еспумизана спи спокойно и дълбоко.

# 681
VikiPa Мисля, че бебето се измъчва повече от газовете и е по вредно от колкото от няколко капки дневно, за няколко месеца. Ние също от самото начало даваме еспумизан или L или комфорт, предпочитам комфорт защото са само 5 капки и ми е по лесно. Много сме доволни, нищо друго за колики не сме давали. Микаел също спи цяла нощ от 23:00 до 6:30, 7:00. Понякога се буди за малко но давам биберон и продължава да спи, дано все така иска биберон, не мога да си се начудя с кой акъл съм си мислела, че е вредно и че по добре без биберон... Точно на 3 месеца баткото отказа биба и аз повече не предложих та до година и половина по цяла нощ разнасях бебе на ръце.... Сега се информирах повече...
Иначе вече е доста по добре, на моменти е по блед и отпуснат... Аз се успокоих малко но... постоянно ми е пред очите цялата гадна история.

# 682
Дами, два въпроса от мен, моля:

- как сте с акането след Ротарикс? Ние вече 8 дни акаме по-течно, зелено ако.

- за тези с домашни любимци, в какъв момент бебоците ви започват да ги отразяват? струва ми се, че бебка вече им обръща внимание ама не съм на 100% сигурна.

# 683
Ели много хубаво, че Микаел е по - добре... за сега случката ще е пред очите, ама постепенно, като той е добре и ти ще я изхвърляш от съзнанието си на по заден фон Heart.
За бибата моята отказва и няма как да я успокоявам... лапа си ръцете... дано се отучи скоро/лесно.
Вики, а газбимби пробвала ли си за газовете? По билкови са щом не искаш лекарства. Иначе Ели е права по - добре да не се мъчат малките душици.

Блъд след Ротарикс съм чела че може до 2 седмици да е странно акото, може и да се върнат коликите, ако е имало колики бебчето. Моята 3-4 дни поне имаше странно ако и сега на моменти е течно на моменти по гърсто... варира от жълто до жълто-зеленикаво. Казват че това са нормални цветове.

За домашните любимци нямам наблюдения, ама ми се вижда възможно поне като присъствие в техния свят, все пак разпознават мама и тати защо не и животинче.

Много благодаря за гимнастиката, ще пробвам някой упражнения., ама истината е, че я оставям сама да открива нови движения, показвам и как и я оставям.

# 684
Моето бебче имаше много газове когато хапвах овесени ядки с кисело мляко за закуска. Откакто ги спрях няма газове. Не знам дали е съвпадение, но не смея да ги започна пак, а много обичам това за закуска. По същото време обаче спрях и зелените салати, репички, лук.

# 685
Моето бебче имаше много газове когато хапвах овесени ядки с кисело мляко за закуска. Откакто ги спрях няма газове. Не знам дали е съвпадение, но не смея да ги започна пак, а много обичам това за закуска. По същото време обаче спрях и зелените салати, репички, лук.

По скоро е от репичките, лука и зелените салати  те са газообразуващи и драьнят стомаха, лука е полезен само сготвен. Пробвай само закуската да върнеш и виж как ще е.

# 686
При на с газкапки на Бимби се отразяват много добре. Той има много газове и от тях се засилва и рефлукса и давам постоянно нещо за да го успокоява,понякога правим и масаж.
Аз винаги съм била ЗА биба. Това с кривите зъби и какво ли не глупости са абсолютен мит. Дори при последните проучвания намалят вероятността от Синдром на внезапна бебешка(детска) смърт.
За всяко нещо има плюсове и минуси,за това се правят постоянни проучвания и ние имаме възможността да се информиране и да преценяваме кое е добре или не за нас и нашето дете.

# 687
При на с газкапки на Бимби се отразяват много добре. Той има много газове и от тях се засилва и рефлукса и давам постоянно нещо за да го успокоява,понякога правим и масаж.
Аз винаги съм била ЗА биба. Това с кривите зъби и какво ли не глупости са абсолютен мит. Дори при последните проучвания намалят вероятността от Синдром на внезапна бебешка(детска) смърт.
За всяко нещо има плюсове и минуси,за това се правят постоянни проучвания и ние имаме възможността да се информиране и да преценяваме кое е добре или не за нас и нашето дете.

Ох аз съм с 2 ръце за бибата вместо ръцете... ама никой не ме пита. Ето аз съм си смукала палеца до 1ви клас хем криви зъби хем крив палец...

# 688
Аз сега й взех някакви биби да пробваме, че си лапа ръцете, но не знам дали ще ги иска. В общи линии пробвам няколко дни и ако не става, не настоявам. На мен ми е по-лесно без (и тя явно ме усеща Joy ), но й ги купих за всеки случай заради ръцете, макар че батко й също си тъпчеше юмруците в ръцете, порасна без биба и не си е смукал пръста после. Ще видим сега какво ще излезе.

# 689
Аз давам бибка, плюе бибката и бута ръката. 😂 Давам гризалки, но за сега нямам особен успех с тях, понеже не може да си цели устата с тях 😂
Имаше малко по кофти колики след ротата. За промени в акото не съм забелязала (само вчера, но то мина доста време вече), но док ме предупреди че може да е по-рядко.
Аз нали бях спряла всички пресни плодове и зеленчуци, за да не го дразнят. Ми върнах си ги.. Нямаше особен ефект, в крайна сметка, от спирането им. В началото имаше уж подобрение, после пак същото положение. Просто си отшумяват нещата сами. Е, разбира се хапвам повече след последното кърмене, за всеки случай. 🤷‍♀️
Аз давам лефакс понякога. Според нашата док действа симптоматично, не е необходимо натрупване за тези със симетикон. 🤔🤷‍♀️

Общи условия

Активация на акаунт