Родени през март - тема 2

• 22 241
  • 745
  •   1
Отговори
# 690
За домашните любимци мога да кажа, че моят отразява папагалите ни, следи ги с поглед и ги гледа все едно им се чуди какви са тези ходещи плюшени играчки. На 4 месеца е, не съм обърнала внимание кога е започнал да ги гледа, но вече месец поне има. Ние не им даваме да се доближават много до него и за това не знам дали би проявил повече интерес към тях, а не просто да ги гледа. Той от средата на май може да си взима сам играчките, когато са до него в кошарата, лапа ги, вдига си ги над очите и ги гледа и им говори. Сега уж ще е в скок в растежа следващите 2 седмици, какво ново ще се научи да прави ще видим. Може би ще започне да се върти малко повече и по-добре, че сега веднъж на ден се завърта и то доста тромаво, ръцете не знае какво да ги прави от гръб по корем особено.

# 691
А, да.. За домашните любимци. Ние имаме котка - не си обръщат внимание. Детето няма и как да я види, защото не се доближават един до друг, а когато играем на килимчето местя котката в другата стая. Котаракът ни е много любопитен, но не е най-дружелюбния. С нас е мил, но не знам какво мога да очаквам от него, ако го оставя да се доближи до бебето. Животно е все пак.
И да попитам нещо - виждали ли сте някъде да се продават чувалчета за сън от тензух/муселин?

# 692
Ние взехме едно чувалче от Лидъл, не е лошо, но ние сме на последния етаж и е голяма жега тук, с няколко градуса повече от навън, а през ноща навън е хладно, но вътре не и не се разхлажда въобще, така че за сега спи без никакъв чувал. Имам чували на Angel baby 1тог, исках да взема 0.5тог, но за момента не са ни необходими. Тези 1тог не са много дебели, 0.5тог предполагам че ще са като чаршафче. Скоро се местим в по-хладно жилище и вероятно такива ще взема, други по-тънки не съм виждала. Май по групите във фейсбук има жени, които могат да изработят чувал от тензух или муселин при желание, ще потърся.

# 693
На Angel Baby от летните чувалчета са доста тънки, не знам каква се води материята точно.

# 694
Аз мисля че имам най-тънкия от Angel baby. Единичен е (като чершафче). Имам и пролетния, който е двоен. Не знам какъв тог се водят, понеже са от роднина. 😅 Иска ми се нещо още по-тънко. Спи по тениска и памперс и не смея без тениска, както е по повечето схеми. 26+ градуса е вечер в стаята. Западна е и следобед много напича. 🙄

# 695
Мда, така е, аз затова не я слагам в чувалче, по-тънко от това май няма. Иначе аз я покривам с една такава тънка пелена, тензухена май се води, не съм сигурна каква е, че я имам отдавна. Половината нощ е снея, другата половина я изритва, но ми е все тая в общи линии понеже тази сутрин като се събудих в стаята беше 26.1, а като заспахме 26.8. За всеки случай съм и сложила къс гащеризон с закопчаване под памперса, за да не е тениска да й се вдига, ако се отвие, ама на тая температура все тая Joy Но трая още, ако мине над 27 смятам да пусна климатика от другата стая и да отворя вратите, коридорчето е късо и мисля, че ще поразхлади или пл е ще смъкне до 26, на колкото си стоим и сега...

# 696
Мен ме е страх да го оставя отвит. Аз ако се събудя отвита и се чувствам вкученена от студ, дори да е топло в стаята. 😄 Явно като се оптусна..
От вчера реших да пускам климатика в другата стая по обяд. Обикновено не ме трогват жегите, но с малчо се потим един друг като го разнасям/кърмя. Плюс хормоните в мен, които явно бушуват и съм цялата мокра. Вече съм по-малко кг от преди бременността. 🤔

# 697
Аз пък чакам с нетърпение да запопне да седи. Някакъв кошмар е, иска постоянно прав като е буден. Шезлонга ме спасява за малко. Ако сме навън не иска да лежи в количката и на няколко пъти го слгам в раницата и бутам количката, че голям рев пада. Или го държим на ръце да гледа напред. Това е единствената поза, в която не мрънка. 🙄

# 698
  • sofia
И при нас от седмица насам е така - скъсва се от рев в количката, а преди откарваше по час-два в сън или кротуваше. Ще слагам другия кош днес, дано му хареса. Иначе вече се върти, но определено се намираме в някоя от седмиците с облаче, тъй като е много, много кисел.

# 699
Относно бибите при нас в началото хич не се харесваха. Бях купила светещи на Mum и само такива имахме и все се пробвахме да му даваме, но без успех. Докато не открих една в кутията с шишета на Avent -  все едно нещо друго му дадох, защото я засмука все едно винаги е бил с биберон. Така си купих от същия тип на Avent и си ги ползва. Имам и Bibs и Frig, с тях пък изобщо не мога да го залъжа. Много хрърлени навятъра пари има в тези биберони, но пък понякога спасяват положението.

# 700
При нас Bibs са тотален фаворит. Вчера му дадох от ортодонтската им серия, но тя е по-плоска и не може да я задържи в устата си 😀директно я плюе.
За ротавирусната - както споделих преди време- всичко е възможно.
При нас още се случва да намираме по точица кръв в памперса периодично.
За спането вечер ми е изключително трудно - имам чувалче от органичен памук(тънички,ама не е като муселин) и го обличам върху бодито му и спим на климатик,пуснат в хола,но мисля,че така пак му е топло + това температурата се върти около 27 градуса,което е много.
Притеснявам се да спим на отворена тераса,защото вратата е точно до кошарката.
Ще опитам на климатика само по боди,но пак ме е страх,защото не знам ще си каже ли,алп му стане студено.

# 701
+ 1 за бибите на Авент. Само такива смуче, другите изобщо не ги възприема.

# 702
Да, често чувам, че повечето бебета смучат само бибероните ма Авент, Микаел също я предпочита. Не завивам нощем. Спи по боди или с чорапи или без, той не търпи завивка. Горещо е при нас, но ние спим с чаршаф, той не иска. Ако е много горещо, нощем той започва да се буди и ставам да пусна климатика който е в коридора, оставям вратата отворена и се охлажда...

# 703
  • sofia
Кой модел биби на Авент визирате? Че и моето не иска биба (на Нук е нашата)..

# 704
И на мен ми е интересно за бибите, ако може и снимка ☺️
И също дали приемат бебенцата нещо чрез биберон (шише) пък било то и изцедена кърма . Баткото така и не пое, но аз тогава 2 модела пробвах само.Палец не е смукал.
А сега на малката само на Бибс,Авент и Томи Типи не съм предлагала 🤷‍♀️ ,но пък и шише категорично отказва.

Имаме 2 кучета на двора,много им се радва и им се смее като ги види.

Климатик пускаме от време на време, но в другата стая и каквото дойде при нас.

Общи условия

Активация на акаунт