Родени през март - тема 2

• 22 355
  • 745
  •   1
Отговори
# 285
Момичета, искам да се допитам до вас за нещо, което ме човърка. В събота сме поканени на кръщене. Много искам да отида, разбира се, обожавам такива събития. Да обаче вече нямам запаси от замразена кърма, а дотогава едва ли ще мога да изцедя кой знае колко, т.к. бебка се храни на поискване. Кръщенето е в съседен град и едната ми опция е да трябва да пътувам постоянно напред  назад през 2 часа, за да я нахраня. Много умувам дали да не направим едно хранене с АМ в този ден, но предвид, че досега не е пила още от сега изпитвам вина и притеснение. Sad Може тъпо да ви прозвучи, но аз ще се изям от вина и не знам какво да правя. Вие как бихте постъпили?

София е на смесено хранене, давам й кърма и после АМ колкото иска. Когато сме навън се опитвам да й давам гърда и после АМ, обаче си е пипкава работа, хора зяпат, не ми е кеф. Все повече започнам навън да давам АМ. Аз бих й дала АМ този ден и бих си изкарала празника. За един ден нищо няма да стане. В началото и аз си се притеснявах, че е на смесено, но не съжалявам. Даже напротив, по-спокойно ми е.

# 286
Аз гледах за налата седмица не дават да е скок.{14} А от 4 дни яде по 60-70 само. После запопва рев, гърчене или въртене на глава и стискане на уста. След час изяжда останалите 60-70. Като паузите са ралични от 2 до изомителните 5 часа. Много ме напряга това хранене. Не се спира за миг, все едно насила я храня. Често по малко - така оък имам чувството, че цял ден само се храним.
Същата рабата! В 9 седмица е моето  момче и от 3 седмици  го прави Sad

# 287
Хера, пробвай да цедиш вечерта между 12 и 6 - тогава се цеди най-много, стига бебчето да прави по-голяма пауза. За 2-3 вечери сигурно ще събереш за едно хранене.

# 288
Щом пие от шише, не го мисли...дали кърма или с АМ все ще е нахранено детето ☺️  Хубаво ще ти е да се откъснеш малко от ежедневието, да разпуснеш и да си сред хора.

Аз вчера пак реших да пробвам да храня с шише.Изцедих сутринта от едната гърда 70мл и опитах да дам на следващото  хранене.Голям рев му дръпна,не иска и не иска. Дано не ми се налага да се разделяме, че какво ще я правят не знам.До сега повече от час не сме били отделно 😬

Днес пак си ми е моето кротичко детенце,хапва си,слушка си,спинка си и през деня и сега.Пу-пу ,дано е бил само 1 ден този скок в растежа.

# 289
Щом пие от шише, не го мисли...дали кърма или с АМ все ще е нахранено детето ☺️  Хубаво ще ти е да се откъснеш малко от ежедневието, да разпуснеш и да си сред хора.

Аз вчера пак реших да пробвам да храня с шише.Изцедих сутринта от едната гърда 70мл и опитах да дам на следващото  хранене.Голям рев му дръпна,не иска и не иска. Дано не ми се налага да се разделяме, че какво ще я правят не знам.До сега повече от час не сме били отделно 😬

Днес пак си ми е моето кротичко детенце,хапва си,слушка си,спинка си и през деня и сега.Пу-пу ,дано е бил само 1 ден този скок в растежа.

Този в 12 при Кари продължи 2-3 дни ама при нея е съчетание със зъбите Joy. Според мен до края на май месец ще има зъбче Simple Smile

При нас също не сме се разделяли повеченот 1ч-1.5ч и тя отказва от шише, плюе реве... оня ден трябваше да ходя да ми вадят зъб изцедих 60мл докато ме няма таткото да я нахрани... да закрепи положението, ами да ама тя категорично отказва рев плюене... дано не се налага да я оставям нз колко време ще стой гладна.

Хера, аз бях на кръщене на 15ти, бях кръстница, Кари си беше с мен и се скривам някъде и я храня.., вчера бяхме на пицария тя огладня влезнах вътре (нямаше никого) сложих я върху масата, аз на пейката и си я нахраних, после тя заспа а аз хапнах като човек, ако не я храня на вън сме доста ограничени в излизането, но ако се притесняваш да я кърмиш и щом пие от шише нищо няма да стане дори да я оставиш.

# 290
Тя по принцип категорично отказва шише. Сега съм купила ново та съм решила, че може и да пие. Иначе това е другия проблем. Да я взема с мен не е опция, избягвам още да я водя на места с много хора, силна музика.

# 291
Тя по принцип категорично отказва шише. Сега съм купила ново та съм решила, че може и да пие. Иначе това е другия проблем. Да я взема с мен не е опция, избягвам още да я водя на места с много хора, силна музика.
Ако се притесняваш да не я мачкат или заразят с нещо те разбирам. Иначе за силната музика точно сега е момента, вкойто те не се притесняват от това. Сънят им е много дълбок. И все още не се дразнят от шумовете. Минала седмица бяхме на концерт в града. Бебка си спа сладко сладко. Така разнасях и каката с нас до към 5ти месец. После стана каприз.
А като цяло повече ще се насладиш на веселбата без нея. Но аз съм на мнение, пе децата трябва да свикват с начина на живот на родителите си.

# 292
И аз съм навсякъде с бебка, така ми е най-лесно и се чувстваме спокойни и двете, а и така мога да правя почти всичко, което ми се прави. Но определено помага, че като я нахраня, тя си играе с дрънкалки в количката или спи, илк просто си кротува. Ако беше по-ревлива трудно щеше да стане. Последно ходих с нея на фризьор и просто се уговорих с кварталната фризьорка да направя няколко кръгчета, докато заспи и после да мина да види дали може да ме вмъкне, то пък нямаше никой и идеално се получи Grinning

# 293
Момичета, имам въпрос към мамите, чийто бебоци се изхождат на 2-3 дни. Някоя ползвала ли е клизмичките Мелилакс до сега? Какви начини да борите изхожданията ползвате? За момента аз правя само гимнастика на бебчо и давам био гайа ( не бих казала, че има ефект) Тъй като е само на кърма се чудех дали не мога да променя диетата си, но не знам какво е добре да ям. Спрях млечните продукти още като се роди имате ли други идеи и предложения?

# 294
Моята госпожица точно от Био Гая се запече.Бях започнала да го давам и около седмица след приема му направи 4 дни без за се изходи,но това видимо й създаваше дискомфорт-напъваше се до зачервяване, свиваше се и стана нервна много. Тогава направих с Мелилакса клизмичка.След нея беше уау положението, много голямо количество...След това около седмица, две акаше през 2-3 дни и сега отново си е в  ритъм веднъж или два пъти на ден,но Био Гая не давах повече,въобще пробиотик никакъв.И капки за колики не съм давала,чувам че и от тях се запичат.
Иначе аз пиех сока на домашен компот от круши и хапвах кисело мляко (по принцип не обичам и не го ям)

# 295
Моята бебка с Био Гайа беше стигнала до интервал от 3 дни между изхожданията ,смених с Био баланс нямаше промяна. Накрая с капки Линекс бейби нещата се нормализираха и вече се изхожда един път дневно, което е добре при положение,че е изцяло на АМ . Въпрос на организъм и напасване е според мен .

# 296
Момичета аз да ви попитам дали някое бебче е имало пъпчици с бял връх, Кари имаше на нослето падна си сама, после на гравичката имаше две едната падна другата все още си е там, днес след баня видях още две една до под мишницята и една на свивката на ръчичката. Малки са и не са зачервени, а преди седмица като бяхме при педи нищо особено не каза за тях, просто каза да ги следя да не се зачервят. Но аз днес много се притесних. Ето и снимка.

# 297
  • Враца
Хера, ние също сме на кръщене след 2 седмици и ще водя бебчо с мен. Имаме около 40 минути път с кола до мястото и няма как да се прибирам за хранене. Той пък никога след родилното не е пил от шише и много пъти съм мислила да дам АМ, когато отсъствам, за да може да пие и от шише, но веднага ме натиска съвеста, при положение, че има кърма, защо са го правя. Аз също не искам да го водя, но трябва да отида, кръщенето е на много близки роднини.

# 298
ХЕРА важно е да знаеш, че има вероятност бебето да не хареса  самото адаптирано мляко. Важно е да си подготвена за този вариант, което значи, че със сигурност трябва да сте го пробвали поне веднъж преди самото кръщене. Аз бих взела бебето с мен... Стои си в количката само го гледат хората, никой не ми е искал да го гушка. А и аз също смятам, че трябва да свиква с живота на родителите, какро някой беше написал. Кърмя в колата по някога. Другото мисля, че със сигурност ще събереш кърма поне за едно хранене.
За био гая пробиотика, на нас пък винаги ни е действал разхлабващо, за това и не го давам много много, защото Микаел се изхожда и без това по 3 4 5 пъти на ден. Даже май и на него си пише, че действа разхлабващо (може да греша)

# 299
Аз давам био гая от самото начало и не го запича.
И моят от шише не иска да пие. Той о биберон рядко иска. Мръщи се и дори понякога все едно ще повърне, толкова му е неприятно.
Аз пък да се оплача, от новороден си правеше 6-часова пауза през нощта, но от наколко дни се буди на всеки 3 часа. Незнам на какво се дължи, дали кърмата не го засища, дали е скок в растежа.

Общи условия

Активация на акаунт