Родени през март - тема 2

• 22 376
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
Може бебчето да е с по-чувствително коремче. Кървавите нишки уж са алергия.
Моя син пък се обрина май от жегите, но не сме във Варна, за да го заведа при педиатъра и се чудя какво да го правя.. Дали да го водя тук..

Къде се е обринал? Ситни и червени ли са?

# 376
Моя син пък се обрина май от жегите, но не сме във Варна, за да го заведа при педиатъра и се чудя какво да го правя.. Дали да го водя тук..

Точно там където се допира бузаката към рамото когато лежи по гръб с глава настрани, на гръбчето и между гърдите. Точно на местата където го държа. Ситни и червени са, да.

# 377

Точно там където се допира бузаката към рамото когато лежи по гръб с глава настрани, на гръбчето и между гърдите. Точно на местата където го държа. Ситни и червени са, да.

Звучи ми като претопляне, на беба миналата седмица и излезнаха след цял ден в раницата и на вън беше 31°
На другия ден беше мега кисела и видях обрива, така разбрах че е претоплена, от тогава я държа по гола и не я нося в раницата на обяд.

# 378
Вече съм 99%,че е от ротавирусната ваксина - днес имаше един нормален памперс сутринта- смених го и докато го облека го чух отново,че ака- беше буквално диария и имаше две точици кръв.
По обяд още един памперс с едва забележима точица…
Другото което ми изниква като възможност е пукане на капилярчета от напъните.

# 379
Понеже някой се притесняваше за наддаването, минавам само да кажа, че за третия месец претеглиха малката, че е наддала почти 600 гр. (малко по-малко). Педиатърката не се впечатли особено и каза, че си е нормално за момиче, след 3-я месец наддаването не е в същите темпове, както в началото.

# 380
Понеже някой се притесняваше за наддаването, минавам само да кажа, че за третия месец претеглиха малката, че е наддала почти 600 гр. (малко по-малко). Педиатърката не се впечатли особено и каза, че си е нормално за момиче, след 3-я месец наддаването не е в същите темпове, както в началото.

Така е. Нашето бебе се роди в 36 седмица. Изписаха но 2,300. Сега е на три месеца и половина и е 4,600. Питат ме като я видят дали била на един месец, преди се дразнех, сега не ми пука. Важното е детето да е здраво, щом лекарите казват, че е наред и аз я виждам, че се смее и усмихва, яде и т.н. не се впрягам вече. Всяко дете си има свой ритъм, не са всички еднакви. Да растат здрави, пък как и колко не е важно.

Как сте с кърмата? Моята доста намаля, с Хашимото мислех, че изобщо няма да имам, после като тръгна всичко наред и сега ми е тъжно, че намалява. Въпреки това я слагам на двете гърди на всеки 3/4 часа и отделно захранвам с АМ. Ако сме навън някъде и само й дам гърди до 30 минути започва неистов рев, иска си още просто.

# 381
Благодаря ти Бадемче, мен свеки ме плашеше, пък аз виждам че детето е окей, а и док нищо не каза. Във вторник е на педиатър да видим как се движи и мисля, че ще слага следващата ваксина.

Мира моята също яде по малко и по начето последните 2 седмици от както е по топло, не я дохранвам има случай яде на 1ч има на 2 и тн. А заради свеки я тегля (тя купи кантар) и понякога просто изсуква 60-70мл, а гърдите още има, катп стисна капчицата веднага избива. Има дни имам повече има дни по - малко,  мисля че зависи как тя яде и аз как съм отпочинала и колко течности съм поела(вода) . А и от жегите сигурно се влиаем.

# 382
Ние качихме 530 гр за 3-тия месец. Аз бях една от притеснилите се, заради бавното наддаване, но установих, че проблема е в намалялата кърма. До срвдата на втори месец хранех от една гърда, бебето не е плакало и не показвашв признаци, че не ми стига. После започнах с теглене преди/след хранене да видим как е и предлагам вече двете гърди. Сега си махна и едното нощтно хранене и се буди само към 3-4 и после на сутринта 6-7-8 и май оше повече намаля. Взимам лактил, пия течности и лактогонни чайове и дано се нормализира. Опитвам се да цедя след хранене. И аз съм с Хашимото и се надявам да не е хормален проблема.

# 383
Mira8925, бебчето си в удвоило теглото за това време, просто изходното е по-малко, аз го намирам за напълно нормално, хубаво има и новородени по 4 кила, но всеки си има собствен ход. Аз исках да питам мимите дето кърмят и теглят преди и след по колко горе-долу изяждат бебоците, а и колко пъти за 24 часа ги храните? Чудя се дали и аз да не се хвана с тази активна дейност, че хич не мога да си преценявам кърмата

# 384
Хич не се вкарвай в този филм, моята яде от 7до 9 пъти ту суче 100-120-130 ту 60-70-80... нощем не я меря, за да не я будя. Яде колкото и е сладко както и преди да започна да я тегля. Ако качва макар и по - малко всичко е наред.

# 385
Ние имаме 6-7 хранения на ден, затова се стремя ваички да са над 110-120, понякога стига до 150. Опитах и с по-чести хранения, но тогава връщаше много храна и педиатърката каза, ме ако храня през помляко от два часа мога да засиля и коликите. И аз не меря всеки път, по 2-3 пъти макс дневно. Вечер давам и бонус изцедено мляко 30-40 мл от предходната нощ, защото намалихме нощтните хранения на 1 и да съм сигурна, че се е нахранил.

# 386
Ние също 6 хранения. Не знам по колко изяжда, при все че суче около 10 мин и не иска повече. От началото на месец май премахна и нощното хранене. Напоследък яде към 20-21 ч., заспива в 22ч и после чаак сутринта в 7-8-9ч. се събужда. 🤔🤯 Не е нервен, не плаче за храна, считам го че е нахранен и се чувства добре. Не знам дали е правилно и нормално?! Нямам търпение да дойде консултацията, за да разбера как наддава.

# 387
Мисля, че няма място за притеснение, а и имаш бонус да се наспиш Stuck Out Tongue Winking Eye Моята беборана заспива и тя към 22, но се събужда всяка сутрин в 6:30. И аз като си легна в 12, не че се оплаквам де, аз такъв лукс преди не съм виждала, така че и на 6,5 ч непрекъснат сън съм доволна. Понякога успявам да дремна и следобяд с нея, ако умората ме надвие.

# 388
Ние имаме 7-8 хранения, ама колко изяжда вече не знам, денем е борба сученето, нощем си се храни. Притеснявам се дали му стига, че той е доста голям, а отказва да пие от шише и в тази жега не знам как е с течностите. Опитвам да давам водичка, ама хич не иска, само си мие устата

# 389
Според моята педи нощното хранене го премахват едва като станат 5/6 кг. Така че имам да почакам. София яде 6/7 пъти. Заспива с триста зора към 21:30/22. Събужда се в 00:30/1, яде, заспива, после пак в 4:30, после пак в 6:30/7. Всяка нощ е така. Дано скоро поне намали на едно хранене и да се наспим като хората. Вашите дълбоко ли спят? Моята след второто нощно хранене заспива, но мрънка, мести се много и не е дълбоко заспала. Галя я, взимам и ръката и така спим, ако си махна ръката писка Simple Smile опасна е.

Общи условия

Активация на акаунт