Родени през март - тема 2

• 22 325
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
Чета и си мисля "е, поне при дамите проблемите със съня са скорошни". Моята скица първите 2.5 месеца не искаше да спи никак - нито в кошарата, нито при нас; нито след ядене, нито след "игра"; нито с люлеене, нито с песни. Нищо не помагаше, даже тук писах, че е яко киселяк и не спи момичето.
Сега чакам да видя да дойде 4ти месец и регресията, ама то при нас почти няма да го различим от нормата ѝ. хах

# 511
Bloodsugar, и моят младеж така. Не мисля, че регресията на съня ще ми направи впечатление 😂 само веднъж е спал 6 часа и беше след ваксината, чак се стреснах колко отпочинала се събудих. Важното е да са здрави и щастливи пък все някога ще наваксаме със съня 😁

# 512
  • Враца
Привет и от мен!
По темата за съвместното спане на децата, а този етап няма как да стане. Малчо си се храни нощем, понякога поплаква и ще събуди каката, а тя ще бъде първокласничка и ще и е нужен. И като цяло и ние като Red*rose, не знам какво ще правим, нямяме повече стаи, децата ни са разнополови със 7 години разлика. Ще трябва да мислим нещо за в бъдеще, като разширяване на къщата.
Относно килограмите, моето момче качи 800гр последния месец, изцяло на кърма.
Заспиването вечер е основно на гърда, таткото успява да я приспи, но при мен си търси гърдата, дори да е яла преди 1 час. Не спирам да се опитвам, защото знам какво беше с дъщеря ми, сучеше до 1г. и половина и не заспиваше по никакъв друг начин, но каквото такова, явно кърмачетата са си такива.
Нощем ритат ли вашите бебета? Моето направо ме побърква, уж спи, а така рита, че леглото се удря в стената, а той е напряко е леглото.
Следващитв ваксини ни се падат преди да заминем за море, по-точно в дни преди това. Много се чудя дали да ги отлагам или да си ги сложим,ще го обсъдя и с лекаря, но много им се чудя.

# 513
И при нас разликата с баткото е 7 год, но са еднополови. Засега имам планове да са в една стая след някоя и друга година. Но ще видим дали ще се получи. Апартамента няма накъде да се разширява😁

# 514
Наистина бързо лети времето.. Сякаш беше миналата седмица като чакахме да минат деветте месеца с оплакванията, тежеста. Всяка с въпроси чакаща другите момичета да споделят подобни симптоми и преживявания... Ето 3 4 месеца отлетяха. Гледам големия и не знам, чудя се пропуснах ли последната година, та ми се струва толкова порастнал. Относно стаята 2 момчета са.. Стаята е малка 12 кв. За едно дете така сме я направили, че има място за всичко и за игра... Исках второто легло да е от тези растящите с детето за да не заема много място първоначално,постепенно да се разтяга с порастването на детето и като станат на 12 и 17 години примерно да ги разделим. Малкия в нашата стая, големия в неговата си, ние в хола имаме кръгла спалня (диван) .. Но май няма да стане и ще трябва двуетажно, за което съм със смесени чуства, но каквото такова... И с по малко съм живяла, като дете пък съм била щастлива, не са това най важните неща. Вечерното кърмене е кошмар... Продължава си, като когато е в скок... Засуква силно, дави се, вдигам, нося, оригва се, хайде пак на гърда, отново суче, дави се, пищи... Всяка вечер се каня да спра вече тия мъки с кърменето... И на другия ден, като засуче сладко сладко ситрин с хищен гладен поглед, ми става мило, забавно, ценно... Но няма да издържа дълго вечер така, най изтощена съм вечер, голямото си иска внимание, мъжа също, апартамента чака чистене, готвене, перални... Като при всички вас... Но пък ако спра ще се чуствам виновна... Ще видим по натам ако продължават тези мъки вечер по 2 3 часа кърмене, носене и приспиване... Ще заменя последното хранене с АМ или изцедена кърма. Поне спи по цяла нощ от 23:30 00:00 до 6:00 7:00

# 515
Момичета, облива ли Ви студена пот...ей така от нищото и сърцето препуска...пулс 100? Цялата ставам мокра от главата до кръста. По 10 пъти на  ден. Някоя има ли подобни усещания?

# 516
Момичета, облива ли Ви студена пот...ей така от нищото и сърцето препуска...пулс 100? Цялата ставам мокра от главата до кръста. По 10 пъти на  ден. Някоя има ли подобни усещания?

Фрии според мен е хубаво да идеш на лекар и да се пуснат изследвания. Мен ме обливат горещи вълни... ама сърцето не усещам да се ускорява. Пак съм мокра ама от жега... Ти не кърмиш до колкото помня и значи е редно хормоните да са ти се регулирали след бременността.

# 517
Аз снощи се събудих с пулс 117, кръвното ми беше ок. Излязох на терасата, пих едно чайче и си легнах отново. При мен се получава като съм много изтощена, а сега ми е точно такъв период. Баткото беше болен миналата седмица, тази седмица малката прихвана и аз. От преумора ми се случва понякога така да ми се вдига пулса.

# 518
Кърмих до 15.04. И как спрях и стана страшно. И ми е нервно, всичко ми играе отвътре. Депресия? Но още по-странно е че ми дойде на 7.06 , тече 5 дни и днес има кафяво....ден 14. Какво става не знам. Задух....потене...учестен пулс?

# 519
Пусни си хормони на щитовидната жлеза, често след раждане там се открива проблем, а сърцебиенето е типичен симптом.

# 520
Кърмих до 15.04. И как спрях и стана страшно. И ми е нервно, всичко ми играе отвътре. Депресия?

Витанини пиеш ли? Все пак ежедневието и както сте повечето с по 2 деца... аз едвам с едно се оправям, сега и пролетта изтощава, може да има липса на витамини плюс умора и бошуващи хормони Sad

# 521
Пуснах ТСХ 1.85. Перфектен. Може би половите не са ОК.

# 522
Момичета аз мисля че може би в момента са в скок на растежа, който по моята графика, която следя е в 13та седмица, защото Кари както си спеше по цяла нощ започна да се буди на два часа 🤦♀. Не и давам мляко, защото не е гладна просто си мрънка, и снощи не издържах и я гушнах и заспа върху мен. А с триста зора я отучих така да спи, защото тя спеше така близо месец, но просто много ми се спеше и я сложих така да поспи.
Ох и аз се оплаках…

# 523

Много забавни чорапки и гривнички за игра нямам търпение още малко и да му ги сложа 😄

# 524
Момичета аз мисля че може би в момента са в скок на растежа, който по моята графика, която следя е в 13та седмица, защото Кари както си спеше по цяла нощ започна да се буди на два часа 🤦♀. Не и давам мляко, защото не е гладна просто си мрънка, и снощи не издържах и я гушнах и заспа върху мен. А с триста зора я отучих така да спи, защото тя спеше така близо месец, но просто много ми се спеше и я сложих така да поспи.
Ох и аз се оплаках…

Деси, според мен е по-скоро регресията на съня в 4-тия месец. 13-та седмица е последната от 3-ти месец, но може да е започнала и по-рано. При нас от миналата седмица започна буденето...спи дълбоко от 9 до 12-1 и после на час и нещо се буди. Бях свикнала от коликите и газовете, които още ни мъчат, но тогава буденията бяха ранните часове на нощта. Ние сме с едно нощтно хранене към 4, но за успокоение сега понякога предлагам и по-рано, само за да заспи. Дано след като мине тази регресия си свързва сам циклите, че не е научем да заспива самостоятелно и си иска доста помощ за приспиване.

Общи условия

Активация на акаунт