Родени през март - тема 2

• 22 280
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
Дани не можеше да ака сам първия и втория месец. За това го изаквах с термометър, колкото да му дам стимул и той сам си почваше. От третия месец, като вкарах сокчетата почна да си ака сам и вече нямам нужда от термометъра Wink

# 616
Вики ака по веднъж на 2 дни, нормално количество. От Био Гая се запичаше в началото и не съм давала пробиотик повече.

Дрехи гладих до скоро ,но вече само тези,които са намачкани и не изглеждат добре 😁😄

# 617
Аз гладя.... и нашите и неговоте дрехи... но вече го правя само вечер, че в тея жеги е трагедия. И моя бебо се поти доста, особено докато го кърмя, но и вкъщи е много топло-денем е 26-27 градуса... За сега все още пускам климатика само в краен случай.

# 618
С баткото гладех, но нямахме сушилня към пералнята, сега си ползвам сушилнята и няма нужда от гладене. Когато е много топло, пускам климатиците... Мен ме е страх да не настине, а той е най спокоен и спи най хубаво, когато са пуснати.. Обичат по хладно бебчетата... 💞

# 619
С пистолет до главата само ще ме накара някой да гладя, таткото и той мрази, та ползваме сушилнята.

Иначе по темата за спането и климатика - бебка ненавижда да ѝ е горещо, и я гледам как се гърчи като е 25+ градуса в стаята и спи много неспокойно.
Проблема е, че без климатик няма как да свалим, адски е горещо у нас. Пускаме климатика за по час и я взимаме в другата стая. Нямаме избор. Вечер спи по памперс и 'наказана' с пелена, ама скоро ще се наложи да спрем да я повиваме. :-/

# 620
Зайо се поти доста, калъфката под главичката му редовно е мокра, гръбчето е мокро след активната гимнастика и понякога след спане, ходилцата също. Аз гладих като луда до онзи ден, нямаше дрешка неизгладена, и чорапките гладех, и чаршафите, пелените, но много време ми отнема и реших че трябва да го ползвам по-разумно и да си почивам вместо да гладя. Така че за първи път не изгладих последната пералня и май вече ще е така.

# 621
С каката гладих почти 10 месеца. Сега спрях на третия. Гладя само някои неща за естетика. Вече нямам такова желание, нерви и време.
Бебка също е потна, където лежи. Обаче като е топло изпада в един дълбок и почти непрестанен сън. Странна работа.
Днес обаче е изключително неспокойна. Почти не е спала. Дали има 2 часа сборно за деня. А всяко заспиване си беше голяма мъка. Дано утре е по-добре.

# 622
гладех заради предполагаем контактен дерматит,но спрях - нямам нерви и кръст да гладя,а и не вярвам,че в това беше проблема.
Педиатърката ми каза да ползвам Тео бебе вместо бебешки Ариел и да гладя всичко.
Всичко минава през сушилнята и не гладя.

# 623
Нищо не гладя... има сушилня, иначе пак нямам нерви за гладене.  Joy
Моята си ака 3 пъти горе долу на ден.. изцяло на кърма е.
В началото бяха 7-8 пъти с всеки месец смъква броя акания.
Вече е на 4м и вчера за първи път се превъртя от гръб към корем,  но още не може да си измъква ръчичката Joy.
Тя също хич не понася да и е жега, започва да се буди и да е неспокойна. Ама нямаме климатик, та ще и се наложи да свикне. Поти се по станалата и ръчичките. На мен също хич не ми понася ... за мен е милион градуса от пустите хормони

# 624
Аз пускам климатика, но не е в нашата стая, сложихме климатик в коридора, за да може да влиза хладинка без да духа директно. Не става без климатик, той отказва да спи и заспиването е кошмар, над 23-24 градуса е доста неспокоен и през деня подържам 23 градуса, а вечер на отворен прозорец. Седи само с боди  къс ръкав, а навън е само по памперс.

Аз гладех до онзи ден всичо, въпреки че минаваше сушилня, но наистина нямам вече нерви и вчера за първи път не изгладих, но ще гладя само тези, които изглеждат намачкани. Прекалено много време отнема това гладене, а моят младеж е малко скаран със съня 😃

# 625
Аз смалих някой дрехи в сушилнята и ги слагам на простора и само тях си гладя. Иначе първите два месеца всичко гладих.

Почвам да се чудя дали бебо няма диария.. вчера ака при 6 от 7 хранения. Няколко пъти беше по-течно. На кърма е и четох, че е нормално, но миналата седмица за първи път ми се стори много воднисто. Някой имал ли е такъв проблем?

# 626
Моник, може да пратиш снимка на педиатъра, за да прецени дали е диария. Моето момче си ака супер воднисто още от началото, започна да ака около 3 пъти на ден, като първите два месеца имаше дни, в които акаше по 6 пъти. Изглежда ли, че го боли коремче?

# 627
Мати си ака редовно, на кърма е и е воднисто. Случи се 2 дни да пропусне и след това си навакса.

Напоследък е неспокоен, и понеже не иска биба, давам гърда. Започвам да се притеснявам, най-често заспива на гърда и като му се доспи мрънка, нервничи докато не му дам. Някой, ако има идеи как да избегна после трудно отбиване.

Преди време доста гукаше и говореше, сега спря. Започнада се обръща от груб по корем, но и това се не го прави. Може зъби да го мъчат, и давам дентокинд. Чудя се да е нормално.

# 628
Мелилакс ми се наложи да правя още първия месец, буквално дни след изписване от болницата - тогава беше най-дълго неакането и колики още от третия ден след раждането. Явно доста бебчета неакат ежедневно. Док каза че омнибиотика работи при някои бебета, при други не.
Бабълс, благодаря за препоръката, четох за Костадинов и засега към него се насочвам.
Извинявай, че не дадох повече информация, но бързах. Доволна съм от посещенията при него, като цяло. Помогна за рефлукса, изписа лечение и описа какво точно ще стане и то стана така (то просто няма пълно лечение, трябва да се израсте). За акането ми каза да давам водичка по колкото изпие сам, но аз го ограничавам до няколко глътки, защото ще изпие цялата бутилка и после ще я върне, разбира се.. Като цяло не сме имали особени проблеми в това отношение. Просто Мишо много се напъваше (дисхезия), но както каза док и това се израства. Поотшумява вече, въпреки че днес цял ден се напъва без резултат. Пропуска понякога ден, понякога ака по 3-4 пъти.
Сега пък отиваме на УНГ за хъркането. 🤷‍♀️🤦‍♀️ Пощурих детето от лекари...

# 629
Мати си ака редовно, на кърма е и е воднисто. Случи се 2 дни да пропусне и след това си навакса.

Напоследък е неспокоен, и понеже не иска биба, давам гърда. Започвам да се притеснявам, най-често заспива на гърда и като му се доспи мрънка, нервничи докато не му дам. Някой, ако има идеи как да избегна после трудно отбиване.

Преди време доста гукаше и говореше, сега спря. Започнада се обръща от груб по корем, но и това се не го прави. Може зъби да го мъчат, и давам дентокинд. Чудя се да е нормално.

Vesnik, според мен щом така се успокоява и приспива, си му давай гърда. Не означава задължително, че ще се отбие трудно. Първо докато дойде това време, ще е вече захранен, ще има заместени хранения, ще е по-голям и осъзнат, може да пробвате друга асоциация за сън тогава и така, много ще се промени, но още си е малчо Wink Така че, ако за теб и него е добре да заспива така, си е най-нормалното нещо. Синът ми също беше свикнал така, но след захранването си се отби сам на 1 г., когато му беше останало само вечерното хранене преди сън. Но пък за да го приспивам следобед му създадох друга асоциация да е все на ръце и това ми разказа играта в пъти повече от кърменето за приспиване.

Общи условия

Активация на акаунт