Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 9

• 28 684
  • 621
  •   1
Отговори
# 90
Как да няма реакция? Във въпросът се казва "взаимодействие"...  Макар да нямам представа как алкохол и вода ще си взаимодействат химически...

Ми взаимодействие и химическа реакция за мен са едно и също в този контекст. Алкохолът и водата само се смесват и до там. Същото е и с вода и киселина.

# 91
Въпросът на концерта е доста гаден и труден.

# 92
Мисля, че Елтън Джон беше купил клуб, ама не съм сигурна.

# 93
Този въпрос е елементарен.

# 94
Този въпрос е елементарен.

За мен не. Само " Сто години самота съм чела". Думата "любов" можеше да е капан. Но ако не беше хабил жокери...

# 95
Тази песен и аз не я знам, за първи път чувам за такава.

# 96
Хубава жена, защо така се е обезобразила!

# 97
Смешно ми е, че не изключиха Лукяненко.

Жената много ми прилича на Ан Хатауей.

# 98
  • София
Слабичко днес.
Това за Елтън Джон и за романа ги знаех, ама е лесно пред ТВ-то, там си има и притеснение. Уж го знаеш ама аха малко да не си сигурен и... 😉

# 99
  • Русе
Видях я днес, наистина не игра добре. Обърнах внимание на въпроса с братя Карамазови - и според мен се преструваше и повтаряше по Билалов.
Не съм чела Достоевски, нито пък каквото и да е друго от руската класика. Освен Пушкин.
Никой в училище не ме е карал дори да е било част от учебната програма, а иначе нямам интерес.
И към френската класика нямам никакъв интерес, но ме накараха, затова прочетох Парижката Света Богородица, Клетниците, Мадам Бовари и някои други. Мислех и все още съм на това мнение, че са отвратителни (знам, че звучи шокиращо - но това е, напълно искрена съм). Обичам да чета, чета непрекъснато.
Не причислявам Дюма към класиците, които ме караха да чета насила - неговите книги имат развлекателна стойност и ги четох доброволно.

Книгите трябва да се четат, когато умът и нагласата на човека достигнат определено равнище. Доста книги от класиката прочетох отново в по-зряла възраст и едва тогава ги оцених, макар че "Клетниците" не бих препрочела, твърде схематична ми се струва тази книга. И все пак, училищните програми създават една обща база на познания, за която се смята, че трябва да е известна на всички, преминали определена степен на образование - затова трябва да се чете задължителната литература, а след това който както иска, според интересите си.

# 100
  • София
А сега учи ли се руска литература в училище, по мое време въобще не се говореше за нея и друго освен Шинел не сме учили. Помня и че Евгений Онегин беше в разширения списък по желание, но не сме го разглеждали в час. След като завърших и университет започнах да попълвам някои липси.

# 101
Дано го свърже по звук!

# 102
Оказва се Копенхаген. Става за гугъл жокер.

# 103
Чувала съм, че пуделите били много интелигентни.

Бордър коли било.

# 104
По мое време се учеше руска литература (тази година ще стана на 38 години)- примерно карали да ме да чета и пиша анализи на Мъртви души. Други класически произведения бяха в учебната програма, но не им се обръщаше много внимание (не се отнася само за руски, просто учителите си гледаха работата през пръсти).

Общи условия

Активация на акаунт