🔥 Survivor: Скритият идол (Сезон 6: Филипините' 2022) - тема 10 (24.04 - 01.05) - * ФИНАЛ * 🌴

• 62 314
  • 1 709
  •   1
Отговори
# 795
Аз имам въпрос към по-запознатите, ако има такива. В Сървайвър се гласува на 40 и не знам си кой ден от заснемането. Вотът в абсолютно таен, никой не знае какъв ще е резултатът и кутията с вота се отваря в България на финал. И ето идва днешният ден, в който в живо предаване, се разкрива вотът, съответно и победителят. Добре, обаче ако има равенство, как ще се процедира? Не може отново журито да гласува, след като е изгледало вече сезона по тв, то е абсурдно. 🤔 Няма и как да прегласуват още докато са там, тъй като не знаят вота.

При нас - смс-и.

В американските сезони иначе е прието, че третият финалист определя победителят. Та представи си равенство между Ганка и Зоран, гласът на Кари ще определи победителят. Но имаш право, че и това си има своите недостатъци - тоест третият финалист ще гласува на база видяното при излъчването, а и заради отношения с другите финалисти след формата. За сега не е получавало равенство 3-3-3, но Джеф Пробст каза, че имат вариант и за това, който нарочно не разкриват преди реално да се е получила такава ситуация.

Това за гласа на третия финалист е по-нечестно от вот на публиката.Така,че за мен "преигравате " с този вод.

# 796
Най-справедливо при равенство и вот на третия финалист ще е, ако тримата финалисти получават шанс да гласуват за някой от двамата други и това се случва по време на общото гласуване. Или на практика - Зоран, Ганка и Карин гласуват, равенство между Зоран и Ганка на големия финал, извънредно се отваря гласа на Карин, който е дала преди месеци и Х печели.

# 797
Изобщо не е така за Бо. Имаше много повече шансове при съвети. Нека Владо да им беше казал, че ще се определят финалистите чрез съвети и щяхме да видим съвсме различна игра. Бяха си 3 на 3 гласа и да не забравяме, че реално продукцията спаси Карин, иначе си заминаваше и щяхме да гледаме дуел между Ганка и Карин. Явно нещо, което от продукцията не искаха да се случва и вкараха на помощ журито.
И Борислава е извадила идол само един-единствен път.
Дяволо, аз не вярвам на Ани, че е щяла да изгони Карин.
А и Бо веднъж игра идол за себе си, но реално всички ходове си ги направи с идол - когато изгониха Драго, когато изгониха Ганка, накрая и Анелия я спаси с идол. Да не говорим и как изгониха Ганка - приподреждане на звездите 1 на милион с идол, имунитет и арбитър. И всичко благодарение на Зоран, който взе и имунитет и идола, ако правилно си спомням. След отпадането на Йо, Бо не успя да стане лидер и да обърне играта. Успя да оцелява успешно, което и го признавам, но и с много късмет.
Това с гласът на третия финалист не се случва на живо, той вотът си го дава още на последния съвет. Само гласът се прочита на живо. Иначе е безумие.

# 798
  • София
Защо да е по-нечестно? Той също е част от играта и то главен герой. Един от финалистите, един от сървайвърите. Не публика на която и се спуска яко изрязан материал. Те са заедно 24 часа, ние гледаме по 3 часа седмично. Еми извинявам се... Вече писах защо не трябва да има вот на публиката. Но всеки си има мнение и има своето право на него.
След малко ще го има и като въпрос в анкетата и ще видим колко хора са 'за' и 'против' вота на публиката. Simple Smile

# 799
Защо да е по-нечестно? Той също е част от играта и то главен герой. Един от финалистите, един от сървайвърите.
Говорим, когато гласуването на третия не е на самия съвет, а се случва няколко месеца по-късно в студио.
Това е по-нечестно. Прегласуване на място е ок.

# 800
Защо да е по-нечестно? Той също е част от играта и то главен герой. Един от финалистите, един от сървайвърите.
Говорим, когато гласуването на третия не е на самият съвет, а се случва няколко месеца по-късно в студио.
Това е по-нечестно. Прегласуване на място е ок.

За това иде реч!

# 801
След малко ще го има и като въпрос в анкетата и ще видим колко хора са 'за' и 'против' вота на публиката. Simple Smile
За съжаление няма да е показателен резултата. Такава анкета има място във ФБ, където пишат много различни като мислене,виждане и познаване на играта хора.
Тук резултатът ще е много против, но все пак тук почти всички са истински фенове и познават играта.

# 802
За съжаление няма да е показателен резултата. Такава анкета има място във ФБ, където пишат много различни като мислене,виждане и познаване на играта хора.
Тук резултатът ще е много против, но все пак тук почти всички са истински фенове и познават играта.

Съгласна съм.Не мисля,че пишещите във фейсбук всичките познават играта,така че...

# 803
Кои са Неделчо и Туджаров? Оставам с впечатлението, че са от друга игра. Защо тогава постоянно сравняваме с тях? И с американския сурвайвър, разбира се.
Туджаров си е участник от Сървайвър 4 (сезонът на Георги Кехайов) Wink

Те са много големи фенове на предаването, участвали са и в последния сезон на Игри на волята (а Туджаров и в Сървайвър) и имат подкаст за риалитита. За мен е супер важно да коментираме и външни неща - стари участници, чужди сезони, коментари в социалните мрежи... защото иначе ще се говори само за излъченото и ще забием в "не ми хареса, че Пенка каза това, а Гошо - онова", което е доста скучно.

Аз съм противник на вота на публиката, а в този сезон е още по-нелогичен, защото е по-малко дни и по-малко епизоди от останалите. В сезона на Мартинов имаше и студиа, анализи и много повече бяхме запознати с участниците.
Поредно доказателство за миш-маша, който са забъркали от продукцията.

Как започна сезона vs как завърши
Скрит текст:

# 804
Clouded Mind - усмихна ме, благодаря.

# 805
Защо да е по-нечестно? Той също е част от играта и то главен герой. Един от финалистите, един от сървайвърите. Не публика на която и се спуска яко изрязан материал. Те са заедно 24 часа, ние гледаме по 3 часа седмично. Еми извинявам се... Вече писах защо не трябва да има вот на публиката. Но всеки си има мнение и има своето право на него.
Точно и ясно!

Дори третия човек има най-добър поглед над двамата, защото най-дълго е с тях и е видял всичко едва ли не.
Не е приятно, защото и той си има коалиция (вероятно с някой от двамата), но на практика е най-честно

# 806
Но може и прегласуване без третия финалист в случая.

# 807
  • София
Ох, хора, нека се четем. Мисля, че всички говорим за прегласуване там на място. Никакви лайвове месеци по-късно. Добре се е обяснило всичко, ето публикувани са и правилата дори. 🙂
Нямам предвид Карин примерно да гласува сега ако има 4-4 м/у Ганка и Зоран, когато е минала почти цяла година и е гледала монтирания материал. Не съм уточнил, но то мисля, че се подразбира по дифолт...

За Бо:
Не е с късмет, а с умения. Социални и стратегически.
Сезонът се казва Скрития идол. Естествено, че ще търси идол и ще се играе идол. Това че другите ги мързеше да търсят си е техен проблем.
Напротив, Борислава нямаше никакви връзки и предварителен гръб в играта и сама се изгради като играч. И то махайки и Йо при супер странно стечение на обстоятелствата с голяма доза шанс за Ганкината коалиция, която не знаеше къде се намира тогава. Джулката да я позлатят.
Борислава направи хода на сезона, когато взе Анелия със себе си на споделената награда и точно този ход промени хода на цялата игра. Не идол или нещо друго. Ако не го беше направила всичко пропадаше. И действаше постепенно и методично с всеки свой ход. Зоран нямаше да стигне толкова напред без нейните ходове.
Разбра се и че ходовете тя ги е измисляла и как и кога кое да се отиграе, с кого да се говори и т.н. Много от разговорите между Бо и Зоран са изрязани, за да не се вижда как му казва кое как да се направи и т.н. Подразбра се от лайфове и сторита. Самият Зоран каза на сихрон, че тя мислела за всичко.

Simple Smile

# 808
Heads up! Бо ще отговаря на въпроси в инстаграм, така че ако някой иска да я пита нещо, може да го направите като кликнете на последното й стори. Не знам дали ще отговаря сега, или в лайф утре, но предполагам по-скоро днес.

# 809
Но може и прегласуване без третия финалист в случая.
По принцип може, но идеята на прегласуването в Сървайвър обикновено е, че ако и втория път има равенство във вота тогава двамата, за които са гласували получават имунитет и останалите теглят жребий и един от тях отпада на случаен принцип.
Идеята е да имат мотив да си сменят вота и да не рискуват своя живот за друг.
А на финала няма много логика да си променят вота

Общи условия

Активация на акаунт