🤍 Ергенът 🤍 Сезон #1, тема #10 🤍

• 78 328
  • 1 444
  •   1
Отговори
# 1 200

Странни пръсти... Три пъти връщах да се убедя, че не ми се привижда...

И аз бях потресена 😃

# 1 201
Holly21, смея, да твърдя, че съм чела доста духовна литература, чат-пат и психология, също така съм чела Толстой, Дикенс, Балзак, Йовков ... каквото се сетите още.  Само не прочетох "50 нюанса сиво" , "Живот в скалите", "Алхимикът", Хорхе Букай - срам и позор за мен, разбира се...
Затова и аз не разбирам сложните и умохранителни слова на Александра.
Бих могла да я изслушам искрено даже, стига да не ми стърже с пирон по стъкло...

# 1 202
Пак ще се повтаря, че Александра е дразнеща на моменти, но това във никакъв случай не е повод за този bullying! Четох мнения, че е свободна да си тръгне. Защо тя да си тръгва, а да останат насилниците, които утре ще приложат това насилие и в реалния живот?! Наистина съм на мнение, че на Виктория, Людмила, Дениз и Блага трябва да им се търси съдена отговорност за поведението. Няма ли кой да консултира Александра?! Края на предаването ли чака тази жена, за да си потърси правата?! Никакъв договор не може да те задължи да станеш обект на насилие и тормоз!
Да, ничие поведение не е основание за тормоз и не забелязах някой в темата да приканва към такъв. Появява се някой потребител от време на време да се възмути от участничките, които описва с техния махленски стил.

Защо Александра да си тръгне ли?! Защото става дума за предаване, в което тя се е съгласила доброволно и осъзнато да участва с всички последици от това. Защото не става дума за някаква кауза, която тя трябва да остоява, че да лобираме за “правилната” страна. Защото тя повтаря и показва (не винаги), че не й е комфортно и не й харесва да стои там. Зрелите хора напускат или решават ситуациите и средата, в които не се чувстват добре. Защото, ако е сигурна в любовта си, в ефекта и чувствата, които е породила, както и на избраника си, няма да се притеснява да напусне. Разбира се, никой не приканвам към определено решение.

Това не е състезание с кауза, че да се бориш на всяка или на висока цена да оставаш в него, защото знаеш, че ще направиш добро дело, ще покориш рекорд и т.н. На който не му харесва, е свободен да си ходи. От продукцията ще продадат на зрителя успешно и подобна постъпка. Но да се тръшка, колко възвишена била при положение, че не я чух един адекватен разговор на неутрална тема да проведе, никой не й е виновен. След като Марта стои над нещата, след като Дениз успява да проведе приятен разговор, Сашка с всичките й претенции да е над нивото там, защо не демонстрира качества в това отношение?! Не е нужно да обяснява бихейвиоризма или натурфилософията от античността, а да приеме факта, че идея за себе си и реалност в нейния случай се две успоредни.  И нищо сложно няма в изказа й, защото няма нищо в него. Дори и тя не е наясно какви клишета на непрофесионален език  пуска с идеята да впечатли някой.

Последна редакция: сб, 30 апр 2022, 17:47 от Tsugumi_

# 1 203
Забавно ми е как ВиктАр спазва почтителна дистанция с Денис и Виктория, обяснено му е, че са вътре да си вдигнат акциите, но спонсорите гледат

# 1 204
Но момичета, нали виждаме, че Виктория и нейния антураж целят изгонване на Александра, защото виждат, че е най-харесвана от Ергена? Просто са насочили всичките си усилия тя да напусне сама.
Битката е на психологическо ниво, защото не могат да влияят на Виктор, въпреки, че опитват. Ето защо според тях, целта оправдава средствата. Игра на нерви е, но ако Александра наистина харесва Виктор, то не би трябвало да се влияе от ситуацията в къщата.
В предаването виждаме "трънливия път на любовта". Сценарият е точно като приказката за Пепеляшка, лошата мащеха и злобните сестри - Пепеляшка се е чувствала точно като Алекс, унижавана всеки ден. Принцът знаем кой е, той дори в последния епизод ни насочи да мислим така - събу й обувките лично, хих.

# 1 205
  • София
Това "обясняване" от страна на другите е чист булинг.

# 1 206
Ако бях там и трябваше да си избера съквартирантка, напълно отговорно заявявам, че бих си избрала или Марта, или Людмила.

# 1 207
  • София
Хванах част от снощната серия, когато на два пъти Виктор говореше за предишната си връзка и за детето. Според мен не е редно да казва за детето, защото нито детето е негово, нито участва по някакъв начин във формата.

# 1 208
  • при него
Одилия, според мен си права и ще си позволя да допълня. За жертва се избира, най-лесната такава. Ако Александра беше дала отпор по-рано, но не чрез искането на обяснения, а чрез или игнор/ не се връзвам/ показвам интерес към вас (според зависи от ситуацията), сега нямаше да е в това положение. Просто, според мен грешна преценка на ситуацията и на начините й за действие, има тя.

Допълвам се: когато непрекъснато търси обяснения, тя самата затвърждава ролята си на жертва. Показва им, че тяхното поведение, води до търсения ефект.

Андариел, абсолютно съм съгласна, цялата ситуация с детето изобщо не следва да се коментира.

# 1 209
Нищо й няма на Александра. Единствено е по-емоционална, непримирима и склонна да изказва мнение и взима отношение по дадена тема. Ще трябва по трудния начин да научи, че чужди битки не се водят, непоискан съвет не се дава, непотърсена помощ не се оказва, особено в среда, където не открива съмишленици. Трябваше да продължава чаровно да си омайва Виктор, защото тя има необходимите оръжия да го направи и без да играе ролята на жертва, да държи конкуренцията в недевение какво си говорят и правят (или да им спестява доста) и да не влиза в дискусии с тях, защото така им дава карт бланш да изливат злобата си върху нея. В никакъв случай не беше необходимо да навлиза и в обяснителен или менторски режим.

Щеше да е хубаво да е по-обрана в реакциите и емоциите си, но аз не изключвам възможността Алекс да е напипала пулса на сценаристите и всички тези емоции да са чисто и просто добра актьорска игра, която да й помогне както с Виктор, така и да бъде интересен персонаж за шоуто.

# 1 210
Темата за Виктор и детето на бившата и аз я приемам със смесени чувства. Нивото на предаването е такова, че е меко казано странно да се спряга едно дете в него.

От друга страна той е живял 7 години с това дете и има право да сподели емоциите си пред бъдещети си “избраници”.

В отношението към Сашка ми прави впечатление, че всички съпреживяваме тормоза към нея с някакви наши спомени. Агресията не е никак приятна, но е нормално в някаква ситуация всеки да е бил жерта на някакъв такъв емоционален тормоз. С времето човек се учи как да го превантира или парира. Не мисля, че участничните вътре са чак такива агресори в реалността. Там условията са доста необичайни и всичко е много преувеличено. Комбинацията от поведението на Сашка и намалената търпимост на останалите прави сценките неприятни за гледане.

# 1 211
  • Sofia
Според мен проблемът на Александра е в това, че е слабохарактерна, с доста голямо Его, в комбинация с нереална самооценка. Отделно не търпи чуждо мнение и не умее да изслушва събеседника си, което е малко странно за психолог. Личи си, че е глезанка в реала, свикнала да получава, това което иска. Предполагам, че средата й е виновна, както и това, че никой от близкото й обкръжение не е посмял да й каже истината в очите. Малко, като "цвете под похлупак" май са нещата. А животът може да е безмилостно жесток, за съжаление. Лични предположения, с които не ангажирам никого.

# 1 212
Аз достигнах до заключението, че Сашка има крещяща нужда от внимание. В един идеален свят би го получавала под формата на неспирни комплименти колко е божествена. Като не става така: може и със скандали.

Наистина аз виждам задоволство в нея от конфронтациите + удоволствие после да си реве колко е наранена.

# 1 213
  • София
Човек не е на работа по 24 часа. Може да е емоционален в личния си живот, но професионално да е доста умерен.  А често е и обратното - от толкова изслушване на работа да иска в личния си живот да е различен и да не се съобразява постоянно.

# 1 214
Аз достигнах до заключението, че Сашка има крещяща нужда от внимание. В един идеален свят би го получавала под формата на неспирни комплименти колко е божествена. Като не става така: може и със скандали.

Наистина аз виждам задоволство в нея от конфронтациите + удоволствие после да си реве колко е наранена.
В редките случаи, в които съм засичала предаването останах със същото впечатление за другите участнички. Самовлюбени, надути, с големи очаквания към околните и нереална самооценка за себе си. Всяка разчита на визията си, като трамплин да получат, каквото искат и смятат, че всички са им длъжни. С други думи с нищо не се отличават от Александра, колкото тя е такава, толкова и те - "Присмял се хърбел на щърбел". Така ги виждам аз нещата.

Общи условия

Активация на акаунт