Израелски сериали и филми

• 16 786
  • 241
  •   1
Отговори
# 150
Преди доста години много се бях зарибила по израелското кино и въобще по Израел и евреите. Струваха ми се много интересни като нация и манталитет. Тогава направих българските субтитри за "Това е Содом" (който вече е препоръчан тук и е страхотна комедия) и за "Концертът", чийто режисьор е Раду Михайлеану - румънец от еврейски произход, френски гражданин. Препоръчвам филмите му, особено "Влакът на живота" и "Концертът", макар и да не са израелски, но пък сюжетът им е тясно свързан с евреите.

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 21:22 от i.m.i

# 151
Момичета, искам да гледам този филм, с Луна Мансур от Фауда. 😊

# 152
The Gordon Cell  вече си го набелязах като интригуващ за гледане, но няма откъде да го гледам, за жалост. Убедена съм, че в замунда го няма. Иначе като разбрах какъв е сюжета, ми се стори интересен.
Изтеглих си и един израелски училищен сериал, Black space, но няма точно сега да го гледам.
Ох, този сладур....Relaxed

Този от Нашите момчета, Шломи, не знам как точно се произнася на български другото име, някак ми допада, макар че там има малко сковани движения и лицево изражение.

Не знам дали е удачно място тук, но искам да попитам за мнението ви, относно моята палестинско-израелска сага. Звучи ли достоверно за испански евреи сефаради, да имат испански малки имена, а само фамилията да е еврейска?

# 153
От 17 февруари по БНТ3:

"Йерусалим" - сериен филм /Израел, 2021 г./, сценарист и режисьор Давид Акерман, в ролите: Дорон Бен Давид, Ротем Села, Звика Хадар, Макрам Хури и др.

Всеки делник от 22.00 ч.

# 154
Ей, супер, май си го бях набелязала!
Други, които бих искала да гледам, са филмът The Bubble и сериалът The gordin Cell, но пак са стари, съответно от 2006 и 2012-13, идея нямам къде бих могла да ги намеря за теглене. То май повечето израелски сериали, които ми допадат, все са отпреди години. Хафутим например е от 2009-та. Егати и късмета имам.

# 155
Аз BeTipul най-много искам да гледам, но никъде го няма, или ако го има няма превод. Сериалът е вървял 2005 - 2008, ние чак сега направихме нещо подобно (по БНТ нали наскоро имаше нещо подобно за терапии с психиатър).

# 156
От 17 февруари по БНТ3:

"Йерусалим" - сериен филм /Израел, 2021 г./, сценарист и режисьор Давид Акерман, в ролите: Дорон Бен Давид, Ротем Села, Звика Хадар, Макрам Хури и др.

Всеки делник от 22.00 ч.

Благодаря още веднъж за поста, програмата на БНТ3 не я следя и не очаквах да дават израелски сериал.

3 серии изгледах, освен любимите ни актьори, харесва ми и фабулата, че има криминален елемент. Интересно е как пресъздават колко е голямо напрежението в Йерусалим между различните етноси и деноминации, че полицията гледа само как да няма сблъсъци, а всичко друго се замита.
Според мен пак са успяли да направят така, че всеки от героите да ни е симпатичен, дори и лошите, на мен Галя много ми харесва например.

Само да нямаше дублаж и всичко да се чуваше в оригинал на иврит и арабски....

# 157
Аз ще чакам целият да го качат в Замунда и тогава ще го гледам. Но не изтърпях и прескочих до частта, в която се появява моят любимец Хишам Сюлиман.
И много ми се иска да гледам и The Gordin Cell, но къде...Също така, искам много да обсъдя с някого тук сериалът Хатуфим, разтърси ме  и още ме държи. Да обменя впечатления и с други, които са го гледали. Моля да се включите!

# 158
Някой доклада ли Техеран?

# 159
Техеран го чакам в Apple tv но го няма, странно.

"Йерусалим" страшно много ми хареса, ще го гледам още веднъж по сайтовете, хем да не е с дублаж. Това си е класически израелски сериал, както те си го правят. Няма екшън, няма секс и простотии. Въпреки това има напрежение, заплетени криминални истории на фона на конфликтите между всички религии и деноминации в града. Елегантен хумор, страхотна актьорска игра, супер интересна фабула.

Нас християните, по-точно американските протестанти не ги представиха в много добра светлина да не кажа - хич.

# 160
"Йерусалим" намира ли се някъде онлайн или за сваляне, но да си е оригиналното аудио. Опитах се да го гледам с дублажа, но много ме дразни и го зарязах, не гледам дублирани филми и не мога да се настроя да го гледам така.

# 161
БНТ3 - от 11 март 22.00 ч, понеделник-петък

Черно пространство
Държава: Израел
Година: 2020-2022

Режисьор Офир Лобел
В ролите: Аси Леви, Гури Алфи, Лиана Аюн, Йоав Ротман, Реут Алуш и др.

Сутрешна стрелба в училище в Израел предизвиква ужас и страх с тревожни въпроси за това кой кой е в пространството и в самосъзнанието си...

Сюжет: "Черно пространство" https://bnt.bg/news/cherno-prostranstvo-333410news.html
Сюжет: "Урокът" https://bnt.bg/news/urokat-328551news.html

# 162
Черно пространство вече го имам изтеглен, и дано ми се изтеглят и още няколкото израелски сериала, които намерих в Замунда наскоро, че са старички торенти. Дори открих филмът Bubble, качен в ютуб, на руски, но пак е нещо.

# 163
Черно пространство вече го имам изтеглен, и дано ми се изтеглят и още няколкото израелски сериала, които намерих в Замунда наскоро, че са старички торенти. Дори открих филмът Bubble, качен в ютуб, на руски, но пак е нещо.
Как е оригиналното заглавие и има ли превод на Черното пространство ?
п.п. намерих го

Последна редакция: нд, 09 мар 2025, 16:12 от iliana__

# 164
Ей, супер, май си го бях набелязала!
Други, които бих искала да гледам, са филмът The Bubble и сериалът The gordin Cell, но пак са стари, съответно от 2006 и 2012-13, идея нямам къде бих могла да ги намеря за теглене. То май повечето израелски сериали, които ми допадат, все са отпреди години. Хафутим например е от 2009-та. Егати и късмета имам.
The Bubble имаш предвид комедията ли ?
Ако е той , те са няколко филма ,има ги в Замунда , Lemon Popsicle .

Общи условия

Активация на акаунт