🌷Истанбул🌷 [тема 58]

• 59 156
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Нови цени:

Долмабахче (Дворец + Харем + Музей на живописта на националните дворци) - 300 лири

Топ Капъ (Дворец + Света Ирина ) - 320 лири
Топ Капъ (Дворец + Света Ирина + Харем) - 420 лири
Топ Капъ (само Харем) - 150 лири

Бейлербей - 90 лири

Кючюксу - 40 лири
Кючюксу градина -15 лири

Кулата Чамлъджа - 200 лири

Последна редакция: вт, 03 май 2022, 10:18 от Шебек

# 106
  • София
Новите цени:

Долмабахче (Дворец + Харем + Музей на живописта на националните дворци) - 300 лири

Топ Капъ (Дворец + Света Ирина ) - 320 лири
Топ Капъ (Дворец + Света Ирина + Харем) - 420 лири
Топ Капъ (само Харем) - 150 лири

Бейбербей - 90 лири

Кючюксу - 40 лири
Кючюксу градина -15 лири
Толкова често променят цените напоследък, че направо нямат запомняне.

# 107
  • в света на илюзиите
Момичета, да ви кажа, че цената на Emaar SkyView е 400.52 т.лири за чужденци. Не знам как точно са сметнати тези 52 след десетичната запетая 🙂, но сумата ни отказа😔, доста скъпо ни се видя.

# 108
Като гледам последните споменати цени, малко се прекалява вече.. За няколко минути 60 лв, айде няма нужда. И билетите за дворците са доста нагоре - аз разбирам, че инфлацията им е жестока и искат да имат по-стабилни приходи от туристите, но мисля, че ще има известен отлив от посещения по точно тези обекти.

# 109
Като гледам последните споменати цени, малко се прекалява вече.. За няколко минути 60 лв, айде няма нужда. И билетите за дворците са доста нагоре - аз разбирам, че инфлацията им е жестока и искат да имат по-стабилни приходи от туристите, но мисля, че ще има известен отлив от посещения по точно тези обекти.

# 110
Здравейте, за пръв път ще пътуваме до Истанбул с децата за периода 6-8 май. Ще посетим Аквариума и Виаленд. Мога да подразня някого със следния въпрос, понеже виждам че често сте го коментирали, но аз не мога да се оправя понеже не разбирам турски.
Често ходим на пазар, но само до Чорлу и последния път ни изпищя на пункта на магистралата, което ме води на мисълта че май са ни приготвили глобичка ….Не мога да проверя на посочените линкове имаме ли някакви задължения за което мнооого моля за съдействие от някого когото разбира да проверим дали имаме глоба ( мога да изпратя номера на колата на ЛС). Не ми се иска да притеснявам децата, а и къде се плащат тези глоби, и какво да кажа на PTT когато искам да заплатя за магистралата до Истанбул и обратно?
Толкова съм неориентирана, ще съм ви много благодарна.

# 111
Elenka, дано да успееш да провериш. Аз се предадох, въпреки, че хич не съм неоправна, ама на - не мога да се оправя с техните системи, сайтове, да не говорим, че почти навсякъде всичко е само на турски. Много недалновидно го направиха според мен - до миналата година никакъв проблем нямаше. Най-лесно ми се вижда просто да влезете в техен клон на пощите им /PTT/, но истински такъв, а не някоя будка покрай пътя или покрай бензиностанция, на която е написано, че продава и зарежда стикери. Поне в Истанбул служителката беше много отзивчива, поназнайваше и английски и лесно се разбрахме. Успех!

# 112
  • Димитровград
Проверка за пътни глоби Simple Smile :
Скрит текст:

# 113
Много благодаря papaone, показва ми че нямам нарушения Simple Smile Преводача ми помогна Simple Smile

# 114
Един въпрос за Истанбулкарт - заредена беше за 25 лири, при ползване отброяваше 4 и после 3 - това означава ли че остават още 3 пътувания? И имаха ли срок тези карти?

И като говорите горе за скочилите цени - кулата Галата е вече 130 лири.

# 115
  • Бургас / UK
ANNAFACE, ето ресторанта на Бурак

Ние го открихме, но го оставихме за следващия път. Ако се спуснете от Таксим ,надолу по Истиклял се пада по-близо (в ляво)пресечката. Намира се под хотел , който носи същото име CZN Burak hotel. И в мапса е под същото име.

# 116
  • София
Неолита, благодаря за разказа.Мисля, че това което споделяш за Фирма Метро има връзка с тази статия:
https://money.bg/business/turskata-avtobusna-kompaniya-metro-tur … m-se-prodava.html

# 117
  • Русе
Кой дворец е по-добре да се посети - Топ Капъ или Долмабахче, че с тези нови високи цени май само единият ще разгледаме?

# 118
Зависи какво искаш да видиш - Топ Капъ е стария дворец, автентична  османска архитектура. Долмабахче е в стил на европейските дворци. Ако трябва да избирам бих заложила на Топ Капъ.

# 119
Здравейте, редовно ви чета и благодарение на вас за пореден път нямахме проблем с ориентирането в Истанбул. И понеже не съм виждала да е писано за посещение на зоологическа градина искам да споделя, че Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı е страхотна. Входът е 300 лири за чужденци за възрастен и 280 за дете (9г), но напълно си заслужава парите. Голям минус е, че се намира далеч от "центалната" част, но с автомобил се стига много лесно и сравнително бързо.

Общи условия

Активация на акаунт