🌷Истанбул🌷 [тема 58]

• 59 167
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
Таня, по принцип и това в вариант, но моят мъж със сигурност няма да се съгласи. И без това ме обвини, че аз съм била виновна, понеже аз организирам абсолютно всичко и било по-добре да идем с агенция. Изпокарахме се направо. Сега ще търся друг вариант, в който да оставим колата някъде в началото на града и от там с ГТ. Той табели не гледа, никога не е ходил в Турция и е супер сигурен, че ще се омотаме и няма да се оправим там.
Моля някой да ми посочи конкретен паркинг в началото на града, възможно най-елементарен за достигане. Гледах картата на испарк, ама нещо изобщо не мога да се ориентирам.

# 136
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Това е менюто на жълто-черните автомати. Най-лесно е да се развалят пари. А цената е била различна, защото не е обновена системата навсякъде, явно.

water_nymph, ако не беше с бебе щях да ти препоръчам да пътуваш с приятелка. Очевидно на мъжа ти не му е до Истанбул, безумно е да те обвинява за неща, на които няма как да влияеш.
С агенция пак ще сте с автобус, така че пак не е оферта в случая.

Essentiall, това с фирмите е малко сложно в момента. Метро очевидно са свалили рязко нивото. Матпу или не пътуват, или сами си правят рейсовете, моите приятели са звънели да питат, никой не им вдига.
Панорама, които някой спомена назад (с чисто рекламна цел, според мен) са новите партньори на Алпар, условията са както преди. Имат шатъл до хотела на Алпар, кой е при Капалъчарши - хотел Барон.
Скрит текст:
Което ме навежда на мисълта, че Матпу са се разцепили и единия е взел Търция и Македония, другия Сърбия и Албания, но това е моя интерпретация.

# 137

Почти съм убедила мъжа ми да отидем семейно в Истанбул.
Сега дилемата е - агенция и пакет 3нощувки, или самостоятелно организиране и 4нощувки.
Но пак пътуването ни ще е с автобус, защото той не иска да шофира в Истанбул категорично.

Дали бихте могли да препоръчате фирма с добри автобуси и комфортно пътуване?
С две деца на 9г и 14г, какъв преход препоръчвате - нощен или дневен?
Аз предпочитам нощен и сутринта да сме там, но...предполагам в хотел, или апартамент ще може да се настаним чак след 14ч. Което означава, че от 6-7ч сутринта примерно това е много време.

Района който гледам е от Света София до Христос Спасител и надолу (мисля че е доста голям), но ок ли е като настаняване и да търся там хотели или апартамент?

Ако живеете в София, Пловдив или нейде по трасето на влака София-Истанбул, защо не се пробвате да си вземете цяло купе за четиримата за нощния влак?
Във всеки хотел ще ви вземат багажа на рецепция за съхранение и преди настаняване, и след напускане на стаята. При апартаменти зависи.
Настанявали са ни по-рано в повечето хотели, даже и на закуска са ни канили, дето не ни се полага - зависи от степента на заетост.  Христос Спасител  е далечко от транспорта, гледайте по към Еминьоню, Сиркеджи, Св. София.

За другата седмица имам билети за Метро, стискайте палци, дето се вика. Simple Smile
Цените им са по-ниски от есента, когато нямаше ни инфлация, ни чак такива цени на дизела.
81 лв е двупосочният Пловдив–Истанбул, влакът е 121 лв за човек в двойно купе (ако сте двама). Не че има места за влака.
Програма нямам никаква, ще мисля на място. Три пълни дни. Но на островите ми се ще да ида, още повече, че последния път ни спряха кораба на път за натам. Не че не съм била.

# 138
# 139
Шебек, Истанбул е само спирка за пътя ни към морето. Ще летим от там на следващия ден, а на връщане имаме още 2 нощувки. Той като цяло е притеснен за цялостното пътуване. Аз съм пътувала много преди да го срещна и не се притеснявам, но той не. Затова е цялата драма.
Сега видях един паркинг до Sea Life. Има някаква болница и точно до нея има испарк. Струва ми се лесно достигането му. Някой дали е паркирал в района?

# 140
Здравейте! Следя новата тема и исках да споделя няколко неща - ако могат да помогнат на някого, тъй като се върнахме от Истанбул преди ден.

Дворецът Долмабахче (Dolmabahçe Palace) - прилагам снимка с най-актуалните цени. Когато го посетихме, харемът не беше отворен, така че се плаща за него, но не можете да го посетите. Част от градините на дворецът са в ремонт.

Дворецът Топкапъ (Topkapı Palace) - от 2-3 май, входът е вдигнат от 320 на 400 лири за човек (за туристи).

Кула Галата (Galata Tower) - снимка с цени

кв. Фенер (Fener) - малка карта с разни забележителности и места за снимки

Синята джамия - това са часовете в които е отворена за туристи

Небостъргачът Сапфир - ценоразпис

Последна редакция: чт, 05 май 2022, 20:55 от CollinsLilly474

# 141
  • Димитровград
Искам да припомня, че Истанбулкарт може да се закупи и зареди с произволна сума на касата в магазините Мигрос, Бим и други в Истанбул.

# 142
Розова маслинка, с влак смятах че само пътя ни ще е над 400лв..и то както казваш ако има билети.
От ТА има екскурзии за по 200-250лв на човек, затова е и колебанието ми.
Отделно че за пръв път ще ходим там...огромен град...и този път се притеснявам с транспорт и други подобни в града и колко ще се ориентирам.
Досега все самостоятелно сме пътували иначе

# 143
Въпрос към тези, които пътуват с автомобил. За да стигна до Forum Istanbul така, че да ми се падне от ляво на влизане(а не до самия мол) на табелите за посока Aksaray ли трябва да следя? Набелязала съм един паркинг в района, но много се притеснявам да не объркаме лентите и да тръгнем в съвсем различна посока.

# 144
Здравейте! Следя новата тема и исках да споделя няколко неща - ако могат да помогнат на някого, тъй като се върнахме от Истанбул преди ден.

Дворецът Долмабахче (Dolmabahçe Palace) - прилагам снимка с най-актуалните цени. Когато го посетихме, харемът не беше отворен, така че се плаща за него, но не можете да го посетите. Част от градините на дворецът са в ремонт.

Дворецът Топкапъ (Topkapı Palace) - от 2-3 май, входът е вдигнат от 320 на 400 лири за човек (за туристи).

Кула Галата (Galata Tower) - снимка с цени

кв. Фенер (Fener) - малка карта с разни забележителности и места за снимки

Синята джамия - това са часовете в които е отворена за туристи

Небостъргачът Сапфир - ценоразпис
Всички цени вдигат.Пазя си билета от кула Галата от 16 април.С 30 лири е по-скъп сега.

# 145

Essentiall, това с фирмите е малко сложно в момента. Метро очевидно са свалили рязко нивото. Матпу или не пътуват, или сами си правят рейсовете, моите приятели са звънели да питат, никой не им вдига.
Панорама, които някой спомена назад (с чисто рекламна цел, според мен) са новите партньори на Алпар, условията са както преди. Имат шатъл до хотела на Алпар, кой е при Капалъчарши - хотел Барон.
Скрит текст:
Което ме навежда на мисълта, че Матпу са се разцепили и единия е взел Търция и Македония, другия Сърбия и Албания, но това е моя интерпретация.
Добре де, а с тия Арда Тур какво е положението? Някой има ли идея? Гледам по няколко автобуса дневно имат.

# 146
  • Русе
Да попитам има ли намаление на цените на забележителностите за ученици или някакво намаление за семейство? По това, което сте показали като цени, май не виждам да има. Може ли да се плаща с дебитна карта?

# 147
Здравейте! Току-що се върнахме от Истанбул. Кратка информация: синята джамия е опакована отвътре изцяло, изобщо не си правете труда да влизате. В Света София вече не е същото, влиза се след 10ч, по-добре от 9.20 да сте там, защото има километрични опашки. Градините на Долмабахче и портата към Босфора са оградени, много се ядосах. На нас ни взеха по 300,а за детето 60 лири- на десет е. Много ни хареса археологически музей-75 лири на човек. Бяхме в аквариум Florya, също ни хареса. Ходихме на кулата Чамлъджъ- 200 лири на човек.
Бяхме отседнали в хотел Agan, Сиркеджи. Доволни сме много. Не е нещо wow, но отношението бе прекрасно. Стаите малки,но имаше всичко и всеки ден се почистваха и сменяха кърпите. За съжаление забравих важен документ и Истанбул кард там. Ако някой има ходене тези дни в района и няма нищо против да ми ги вземе от рецепция ще съм много благодарна. Може да ползва картата.
Посетихме още Пиер Лоти, Истиклял, музея на илюзиите, Принцови острови, Желязна църква, музея на Рахми Коч.

# 148
Относно влака, преди да го спрат заради пандемията, бяха отпуснали само 2-3 купета Истанбул-София за продажба от тук. Явно и сега е така. Аз не бих се отказала да пътувам с него.

# 149
Дааа, цените на големите музеи са доста вдигнати... Били сме по дворците и Св. София, които са си най-скъпи, в периодите, когато лирата се е колебала между 30 и 50 ст., максимум към 22 лв. да е бил билетът за дворец с харем. А за Св. София си имаше гигантски опашки, още когато се плащаше, представям си сега какво е...
Аз отивам на шляене и максимум на Галата да се кача, че не съм, но понеже вече е пролет и тълпите се завърнаха, а предпочитам да е вечер, вероятно пак ще я пропусна.
То там и исках да спим, но поради вдигането на цените на хотелите ще идем пак до Сиркеджи. Та както вече писах на magyyy на друго място, ако стигна до Истанбул в петък, 13-ти, ще ти взема нещата.

Общи условия

Активация на акаунт