🌷Истанбул🌷 [тема 58]

• 60 009
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
Веднага отговарям (за да не го мислиш 😂), че вече отпадна НЕS кода и съответно и синхронизирането с картата.

За останалото гугъл мапс ще ти помогне много, ако не стане, групата е на линия винаги. 😂

Не зная дали ще ти се отвори, но това получих аз като му зададох един час за утре сутринта например.

https://maps.app.goo.gl/WZcZwDmLhmjZigLv5

За всеки случай- скрийншот

Но имаш и други варианти с метро, което винаги е за предпочитане.

Последна редакция: вт, 21 юни 2022, 23:30 от pepel_ot_rozi

# 541
geomar, не е необходимо да се синхронизира картата с хес кода, а за придвижване и транспорт си изтегли приложението Trafi (бяла иконка с цикламени стрелки). Пишеш първо къде искаш да отидеш, после откъде тръгваш, но не е нужен адрес, името на хотела е достатъчно, и ти дава точен маршрут. В случая до египетския метро М1В или М1А за 5 спирки и после трамвая Т1. Но пък М1 ходи и до Йеникапъ, оттам може с мармарай до сиркеджи.

# 542
  • София
Пепелче хотела е азиатската част, нямам идея защо хората не харесват тази част. От личен опит, обслужването е 100 пъти по добро, били сме само 2 жени, ама никой не ни е закачил. Цените са в пъти по евтини...
Хотелела е Khalkedon, на супер лесно място е, вярно от гарата с метрото и в с
 прекачване на другата линия. Но е на една пряка от корабчетата. Точно до хотела има малко ресторантче, супер менемен правят. Бях след тежка травма на крака, вече след тур куцам и се моля да вляза в хотела, шефа на ресторанта ме видя. Извади стол, донесе мехлем /как патката аз не видях името му.. /. Облекчи ме, даде ни вечеря и пари не пожела, не че не платихме де, говорим за отношението.
В хотела пристигнахме в 7 сутринта, предложиха ни закуска без пари!!! Това в БГ е Ъпсурд, на братовчедката сега в било съшото. Предложили са и да остави багажа и да се разходи докато е готова стаята.
Даже е успяла да напазарува, сравнила е цената на някой неща, в азиатската част е по евтино 😋.
Ще докладвам повече като си дойде..

# 543
Здравейте,  имам питане някой резервирал ли е през airbnb апартамент в Истанбул.  
 Вие през кой сайт  резервирате хотел

Последна редакция: чт, 23 юни 2022, 07:55 от G1

# 544
  • Димитровград
Здравейте,  имам питане някой резервирал ли е през airbnb апартамент в Истанбул.  Харесах  си апартамент в  Laleli in Aksaray.Таксим 2 км, Мармарай 100 км, 200 км от фериботното пристанище, автобусна спирка 100 км.

През кой сайт  резервирате хотел

Аз през букинг. Тия километри за нищо ги нямате Simple Smile

# 545
Здравейте,в началото на юни бяхме за седмица в любимия Истанбул. Понеже чета редовно темата, но почти не пиша,и благодарение на много от вашите разкази всеки път като отидем си набелязвам нови неща,реших да споделя някои снимки
Букнахме апартамент,който се оказа наистина страхотен,на 20 м имаше автобусна спирка,до метрото се стигаше за около 7-8 минути, после с М2 до центъра. В четвъртък имаше пазар буквално на улицата пред хотела, а на другата пресечка беше пазара за дрехи.
На улицата до хотела имаше абсолютно всякакви магазинчета,а от хлебарницата ухаеше невероятно. Имаше и едно като ресторант, една вечер се прибираме към 1 ,една възрастна жена навиваше сърми за другия ден,и ние си помислихме че работят още.Бяха затворили,но тя предложи да ни направят пакет.Изкараха тавите да си изберем,2 кутии сърми и патладжани за 80 лири,дадоха ни и хляб и айран.Чак ни стана неудобно,че им отворихме работа.Квартала беше все едно сме на село,супер спокойно и в същото време на 30 минути от центъра.
В хотела говорят руски.В апартамента имаше абсолютно всичко необходимо, включително пералня. Всичко ново и много чисто.
В Истанбул е прекрасно, толкова беше пълно с народ,че в метрото към 12 вечерта беше пълно с правостоящи.Навсякъде народ,милиони хора,но въпреки това никой не се бута и блъска.Хората те упътват,един възрастен мъж беше седнал срещу нас в метрото,пита къде отиваме,каза вървете с мен и ни заведе до мармарая да ни покаже и се върна обратно.
Улучихме концерти,хората се веселят,пеят,танцуват.
Два-три пъти обърквахме пътя,но не се загубихме Simple Smile).Такситата също не бяха скъпи.
Истанбулкарт я заредихме в магазин BIM.
Качихме се на кулата Галата(този път улучихме да няма опашка),ходихме до Балат но се стъмваше и не можахме да видим цветните къщи.Ходихме на Таксим,надолу по Истиклял.По забележителности не сме обикаляли,този път като разходка по скоро.Истанбул е прекрасен и вече пак ми се ходи Heart Eyes

Последна редакция: ср, 22 юни 2022, 21:41 от online:)

# 546
  • Варна и...духом на Босфора
А така ,Онлайнче,
Нападай сармалянитИ!😃
Къде е това място,където бяхте отседнали?

# 547
Бяхме отседнали в Tarabya, Саръер.
Tarabya suites се казваше хотела.
Дори не го бях чувала Тарабия,но там харесахме хотела и се оказа че този път улучихме.Когато отидохме за първи път в Истанбул,бяхме букнали до гара Сиркеджи някъде,бяхме и с колата,уж имаше паркинг а се оказа че дори до хотела не може да се стигне с кола.Отделно хотела се оказа гаден,и оттогава букваме по настрани Simple Smile

# 548
Здравейте,ще посетим Истанбул другата седмица и имам няколко въпроса....
Как да стигнем от Лалели до Кадъкьой/до Бика и магазинчето с евтини обувки/,може ли с корабче?
Как да стигнем от Лалели до църквата на Първо число?

# 549
  • Варна и...духом на Босфора
Здравейте,ще посетим Истанбул другата седмица и имам няколко въпроса....
Как да стигнем от Лалели до Кадъкьой/до Бика и магазинчето с евтини обувки/,може ли с корабче?
Как да стигнем от Лалели до църквата на Първо число?
За единия въпрос има отговора на Първа страница.
От Лалели директно до Кадъкьой с корабче не може.
Трамвай- Пристанище Еминюню- Кадъкьой.
Или с Мармарай до Азия.

# 550
Прочетох първа страница,но не пише с какъв транспорт се стига до булевард Ататюрк.

И като слезнем от корабчето в Кадъкьой на къде тръгваме,за да стигнем до бика?
За пръв път ще ходим там и ми е нужна по-подробна информация.

Благодаря ви.

# 551
  • Варна
Здрвейте. Преди 20 дни попитах тук и получих много адекватен отговор. Имам  въпрос свързан не със забележителности, а с пазаруване.  Търся официална, бална рокля. В ценъра съм виждала много магазини, но сега пътуваме по повод лечение и сме в квартал Кючукчекмедже.  Дали тук има такива магазини, времето ни е много ограничено. Отсядаме в хотел Ibis Istanbul west.

# 552
  • Sofia
Прочетох първа страница,но не пише с какъв транспорт се стига до булевард Ататюрк.

Благодаря ви.

Ако се ориентирате по карта, ето:

Движите се по булеварда с трамвая, по посока на трамвая и стигате бика.
Другия въпрос за бул. Ататюрк не го разбирам! Откъде как се стига до него и какво търсите там, той не е съвсем къс?

# 553
Здрвейте. Преди 20 дни попитах тук и получих много адекватен отговор. Имам  въпрос свързан не със забележителности, а с пазаруване.  Търся официална, бална рокля. В ценъра съм виждала много магазини, но сега пътуваме по повод лечение и сме в квартал Кючукчекмедже.  Дали тук има такива магазини, времето ни е много ограничено. Отсядаме в хотел Ibis Istanbul west.

Здравейте, за този се сещам...но е в Бакъркьой.
Bakirkoy Underground Bazaar (Yeraltı Çarşısı)
https://www.youtube.com/watch?v=AmENRkBPLtk&t=157s

# 554

Благодаря ви.

Ако се ориентирате по карта, ето:

Движите се по булеварда с трамвая, по посока на трамвая и стигате бика.
Другия въпрос за бул. Ататюрк не го разбирам! Откъде как се стига до него и какво търсите там, той не е съвсем къс?

Много благодаря,перфектно го разбрахме така показано Flowers Rose
Другия въпрос ми беше как да стигнем до църквата на Първо число от Лалели.От Първа страница не се ориентирах добре.

Общи условия

Активация на акаунт