🌷Истанбул🌷 [тема 58]

• 58 240
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
  • Бургас / UK
Lonelygirl18, Централната автогара е точно Есенлер, хотелът ви е доста далеч от там, тъй като сте избрали азиатската част,  но не е толкова страшно Simple Smile Най-добре с Мармарай, купувате си Истанбулкард като слезете , зареждате си я , придвижвате се до станция Йеникапъ / на 2 мин от автогарата е/  и се качвате в посока към Пендик / Pendik . М1А или М1В трябва да хванете , возите се 4 спирки и като слезете имате 600 метра пеша до хотела.
Извинявам се, че се намесвам, но в опита си да помогнете само обърквате хората 😀 Добре , че Танчето се е намесила. От написаното става ясно( поне за мен) , че Мармарай пътува от автогарата до Азиатската част, също си помислих , че Йеникапъ е на 2 мин.от автогарата , а не е така… изобщо много объркващо. Хубаво е да се помага , но само, ако сме сигурно в това което пишем…Не се заяждам , просто не исках да подмина написаното, с цел някой да не се обърка

# 661
  • Spain
Eiger мерси , не се бях сетила да търся във Фейсбук. Ето какво намерих , споделям за да го има като инфо.

# 662
  • София
Lonelygirl18, Централната автогара е точно Есенлер, хотелът ви е доста далеч от там, тъй като сте избрали азиатската част,  но не е толкова страшно Simple Smile Най-добре с Мармарай, купувате си Истанбулкард като слезете , зареждате си я , придвижвате се до станция Йеникапъ / на 2 мин от автогарата е/  и се качвате в посока към Пендик / Pendik . М1А или М1В трябва да хванете , возите се 4 спирки и като слезете имате 600 метра пеша до хотела.
Извинявам се, че се намесвам, но в опита си да помогнете само обърквате хората 😀 Добре , че Танчето се е намесила. От написаното става ясно( поне за мен) , че Мармарай пътува от автогарата до Азиатската част, също си помислих , че Йеникапъ е на 2 мин.от автогарата , а не е така… изобщо много объркващо. Хубаво е да се помага , но само, ако сме сигурно в това което пишем…Не се заяждам , просто не исках да подмина написаното, с цел някой да не се обърка
Да добавя, че вчера приех на доверие 4-те спирки возене с М1, но днес се замислих, че са доста повече и ги преброих. Редактирах вчерашния си коментар, но може някой да пропусне редакцията. Wink С М1 се пътува 7 спирки от станция Отогар до последната по линията Йеникапъ.

# 663
  • Варна
Привет!

Какво става тук? Няма ли пътуващи?
Скрит текст:
Жегата ви мори, а? Wink

Я сега специалистите по Саръйер да ми разкажат набързо къде е задължително да се отиде там! Моля!

Срам, не срам, за 15 пъти така и не сме отишли там. Сега като четях изпуснатите страници, рязко ми се приходи.
Еми, ти си виновна... основно! Да си знаеш!

Скрит текст:
Ааа, и ако те интересува още онази стая в "нашия" хотел, имам снимков материал. Пиши ми!

Толкова много съм изчела в годините и толкова малко ми е останало в главата... Последните години и фокусът ни беше друг заради децата, но сега мисля да се концентрираме около това, ако ни огрее да отидем... когато и да е.

Последна редакция: вт, 19 юли 2022, 16:18 от beljata

# 664
  • До морето
Здравейте, някой може ли да ми предрожи хубав хотел в района на стадион Ататюрк.
Смотаният букинг ми предрага хотели на 17 - 20 км.от там, а съм сложила филтър

# 665
Здравейте,

някой ще бъде ли в Истанбул между 17-30.09? Може да се видим на кафе и да се разходим... За първи път ще посетя града и изчетох много от темите, благодарение на вас си съставих план какво искам да посетя и разгледам, какво да опитам и т.н. Сама си организирах пътуването, не през агениция. Благодаря ви за снимките, които качвате, много ме вдъхновихте и чакам с нетърпение посещението на този прекрасен град Simple Smile

# 666
Кой от аквариумите е най-добре да се посети (в програмата ни е Emaar, но цените за него май са най-високи)? И от къде да хванем корабче за разходка по Босфора?

# 667
И от мен въпрос:
На Караджъ турс и на Запрянов травел има ли разлика в обектите за посещение? Пътувала съм до момента с Караджъ и си мислех, ако избера този път Запрянов, дали нещо по-различно ще предложат.

# 668
  • Бургас / UK
Кой от аквариумите е най-добре да се посети (в програмата ни е Emaar, но цените за него май са най-високи)? И от къде да хванем корабче за разходка по Босфора?
Корабче за разходка може да хванете от пристанище Еминьоню, от дясната страна на моста Галата( Египетския пазар ви е откъм гърба)
Аквариум Флоря май е по-предпочитан от всички.

# 669
  • Варна
Я сега специалистите по Саръйер да ми разкажат набързо къде е задължително да се отиде там! Моля!

Съвсем обикновен жилищен квартал - няма хилядолетни джамии , дворци и т.н. - там просто може да се потопите в това как всеки ден живеят истанбулци , какво и как пазарят/ядат/отмарят ............ Там наи - интересното може би е ДОтам - почти 3 часа плаване през почти целия БОСФОР.

# 670
  • София
В Саръйер има крайбрежна алея. Може доста да се повърви в посока центъра и е все алея край Босфора. В по-централните части често има частни имоти, които пречат на подобна разходка. А отстрани са красиви къщи, като няколко от тях са от сериали. Навремето, когато до там стигахме само с автобуси, бяхме вървели 4-5 спирки пеша преди да се качим на обратния автобус. Но в интерес на истината хем е приятно заради гледките, хем е много шумно от преминаващите коли, които карат и доста бързо.

Иначе около пристанището има доста кръчми. Мисля, че Маслинка беше писала, че са на нормални цени, а бирата е дори евтина. Ние много харесваме бюреците им и предпочитаме да ги хапнем на малка масичка пред магазинчето или на пейките до Босфора. Кварталът е известен с тях. Всеки път купуваме от различни места. Последния път в каймата имаше каперси и кедрови ядки. Simple Smile Абе, надпреварват се кои бюреци да са по-оригинални. Wink При първото ходене си купихме дюнери. Определено бяха най-хубавите дюнери, които съм яла в Истанбул. Имаше от всичко по много и бяха сочни, а не сухи като почти на всички други места. Яли сме и хубави баклави.

Все пак, както каза Петерки, най-хубавото на квартала е пътуването до там. Wink

Да ви почерпя с порция бюрек:

Забравила съм да снимам лимонадата. Simple Smile

# 671
  • Варна
Корабче за разходка може да хванете от пристанище Еминьоню, от дясната страна на моста Галата( Египетския пазар ви е откъм гърба)
Все пак, както каза Петерки, най-хубавото на квартала е пътуването до там.

От същото  място , втория павильон/чакалня се хваща и корабчето за Саръйер  и за 2-3 лв. с ИСТАНБУЛКАРД може да се разгледа целия Босфор в прекрасно 3 часово плаване и да се види как живеят обикновените 18 млн. жители на града.

# 672
Хубаво е в Саръер до водата, сядали сме във Filika Sarıyer Balık Restaurant и Kav.
Който иска да си изпълни желание (и вярва), да иде до тюрбето на Телли Баба тук.
Малко инфо тук.
И на следващата снимка. Моето желание от миналия ноември още не се е сбъднало, но ако стане, ще пиша. Simple Smile
През май бях и до Румели фенери, но дори тогава беше жега, сега не бих си го причинила.

# 673
  • Варна

Дължината на Босфора е около 30 км. и си представете колко хиляди всевъзможни кръчмета има с 18 млн. наоколо изяждащи всеки ден десетки тонове храна. Мен ако питате навсякъде е красиво и почти навсякаде е вкусно особено морската храна , тестените и сладостите. Виж сръбска скара няма Simple Smile

# 674
Няма да имаме възможност за 3 часа с корабче, но час и нещо поне смятам да се разходим. Входните такси за обектите с карта ли плащате? И как - онлайн или на място? И във Флория, освен аквариума, има ли нещо друго интересно за посещение?

Последна редакция: нд, 24 юли 2022, 09:40 от Greene

Общи условия

Активация на акаунт