Дискова херния - 21

• 58 831
  • 724
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте!
От около две години имам дискомфорт зад десния тестес ,усещам тежест.Посетил съм 7 уролога и двама коремни хирурга, до момента  имам една диагноза от Д-р Вълканов за хроничен простатит и от доктор Светлин Златев за спортна херния.Тези симптоми започнаха след физически труд , направил съм всички необходими изследвания за да докажа, че нямам инфекция в простата.Имам съмнения за дискова херния, но все още не съм си правил ЯМР. Моля за мнения, някой от вас има ли болки в слабините в резултат на дискова херния.
Извинявам се ако въпроса ми не е за тази тема!
Благодаря!

# 526
  • София
Здравейте!
От около две години имам дискомфорт зад десния тестес ,усещам тежест.Посетил съм 7 уролога и двама коремни хирурга, до момента  ....................
Благодаря!
Ми...излишно  посещение на доктори, защото след  усилена физическа работа ще получава дискова херния, и тези симптоми,  за огромно съжаление, говорят точно да възпален / притиснат нерв . Може и да отзвучи след прием на подходящи  лекарства. Не мога да разбера, защо толкова сложно се поставя диагноза - дискова херния, обикаляш доктор след доктор и накрая дано някой се сети от къде идват проблемите....хм... За да получа правилна диагноза ми костваше едно малко финансово състояние и години наред посещения на доктори  безумни.
Направете си ЯМР и веднага ще се покажа. Успех.

# 527
Здравейте!
От около две години имам дискомфорт зад десния тестес ,усещам тежест.Посетил съм 7 уролога и двама коремни хирурга, до момента  ....................
Благодаря!
Ми...излишно  посещение на доктори, защото след  усилена физическа работа ще получава дискова херния, и тези симптоми,  за огромно съжаление, говорят точно да възпален / притиснат нерв . Може и да отзвучи след прием на подходящи  лекарства. Не мога да разбера, защо толкова сложно се поставя диагноза - дискова херния, обикаляш доктор след доктор и накрая дано някой се сети от къде идват проблемите....хм... За да получа правилна диагноза ми костваше едно малко финансово състояние и години наред посещения на доктори  безумни.
Направете си ЯМР и веднага ще се покажа. Успех.
Благодаря за отговора!
Единственото нещо което ми помага в момента е чай от броколи, всякакъв вид хапчета и най вече антибиотици ми дейтсват зле, симптомите се засилват от тях.Какви лекарства имате предвид с които ще успокоя нерва!
Благодаря!

# 528
  • София

Благодаря за отговора!
Единственото нещо което ми помага в момента е чай от броколи, всякакъв вид хапчета и най вече антибиотици ми дейтсват зле, симптомите се засилват от тях.Какви лекарства имате предвид с които ще успокоя нерва!
Благодаря!
Не бих могла да давам съвет, не е редно, не съм лекар, но и в аптеката, ако попитате ще Ви насочат.

# 529

Благодаря за отговора!
Благодаря!
Не бих могла да давам съвет, не е редно, не съм лекар, но и в аптеката, ако попитате ще Ви насочат.
Благодаря!

# 530
  • София
Здравейте!
Извинявайте, ако назад в темите е коментирано, тепърва ще се връщам да ви чета, въпросът ми е следния - има ли някой от вас, който страда от коренчево дразнене със симптоми н болкови, а все едно имате постоянни вибрации отвътре в крайниците, слабост и все едно ви минава вътрешен ток, не е мравучкане или изтръпване? Имам две протрузии на кръста, като по-голямата е на ниво л5с1 двустранно и в двата кракак имам това усещане, което ме побърква. Ще се радвам да споделите дали има нещо, което ви е спасило от такова усещане
Благодаря!

# 531
Габа неврал или габа гама ми помогна на мен. Изписва се от лекар.

# 532
Здравейте!
Извинявайте, ако назад в темите е коментирано, тепърва ще се връщам да ви чета, въпросът ми е следния - има ли някой от вас, който страда от коренчево дразнене със симптоми н болкови, а все едно имате постоянни вибрации отвътре в крайниците, слабост и все едно ви минава вътрешен ток, не е мравучкане или изтръпване? Имам две протрузии на кръста, като по-голямата е на ниво л5с1 двустранно и в двата кракак имам това усещане, което ме побърква. Ще се радвам да споделите дали има нещо, което ви е спасило от такова усещане
Благодаря!
Аз. Ама, те усещанията се менят. В началото бяха токове, после вибрации, после изтръпване, сковаване и тежест на мускулите, придърпване, щракане... Иначе нямам болки. Зависи в каква позиция се притиска или дразни нерва. Аз съм с левофораминална херния, а всичко ми започна с болки и усещания в десния крак. След като посетих кинезитерапевт и той ми щракна ставите в областта на л4-5, каквото беше от дясно изчезна и се прехвърли от ляво. От дясно, обаче също имам лека протрузия, на която никой не обърна внимание. Аз си я виждам на снимката.
ЕМГ показва къде кой нерв е раздразнен.

# 533
  • София
Здравейте!
Благодаря!
Аз. Ама, те усещанията се менят. В началото бяха токове, после вибрации, после изтръпване, сковаване и тежест на мускулите, придърпване, щракане... Иначе нямам болки. Зависи в каква позиция се притиска или дразни нерва. Аз съм с левофораминална херния, а всичко ми започна с болки и усещания в десния крак. След като посетих кинезитерапевт и той ми щракна ставите в областта на л4-5, каквото беше от дясно изчезна и се прехвърли от ляво. От дясно, обаче също имам лека протрузия, на която никой не обърна внимание. Аз си я виждам на снимката.
ЕМГ показва къде кой нерв е раздразнен.
Да, при мен 2017год имаше и скованост и тежест в мускулите със слабост, дори за МС се съмняваха. Отдавна съм правила ЕМГ само помня, че пишеше за коренчево дразнене на някакво ниво, но не помня кое.
Явно ще трябва да се свиква, че на периоди се обостря...
Иначе, с който говпря ми казват да отида на тип чакръкчия да ме отщипе, но честно казано имам резерви да не стане по-зле

# 534
......
Иначе, с който говоря ми казват да отида на тип чакръкчия да ме отщипе, но честно казано имам резерви да не стане по-зле   

Мен точно такъв "специалист" ме уреди с хернията . Не че всичко ми е било наред преди това , но вероятно е било протрузия както на съседните нива . След "манипулацията " така се влоших , че направо ми идваше да пълзя . После се започна с прегледи , ЯМР и т.н.
Неврохирургът , който ми гледа ЯМР-то  ме попита дали съм ходила при такъв специалист , а аз се направих на ударена , беше ми срам .

# 535
  • Козлодуй
Той чакракчията не може да усети какво става вътре в теб най-добре да се усещаш сам Simple Smile Аз първия път си измъкнах нерва сама с разтягане до болка - не го препоръчвам на никого, но така се бях отървала и забравила за 6 месеца после се върна хернията и тръгнах по лекари и т.н. Simple Smile

# 536
  • София /Абсурдистан
Някой има ли опит със спирането на развитието на стеноза на гръбначномозъчния канал? Защото болките са непоносими, а лекарите не ми казват нищо, освен за операция в Германия, за която нямам възможност.
При мен и ДХ няма да мине без операция, диска просто го няма тотал, къде мога да получа повече инфо за изкуствени дискове? Нещо подобно четох за в Токуда, но не знам нищо с подробности.

# 537
Някой има ли опит със спирането на развитието на стеноза на гръбначномозъчния канал? Защото болките са непоносими, а лекарите не ми казват нищо, освен за операция в Германия, за която нямам възможност.
При мен и ДХ няма да мине без операция, диска просто го няма тотал, къде мога да получа повече инфо за изкуствени дискове? Нещо подобно четох за в Токуда, но не знам нищо с подробности.

Здравей, съвсем скоро четох статия за поставяне на дискове в Плевен в болница Сърце и мозък.

# 538
При мен и ДХ няма да мине без операция, диска просто го няма тотал, къде мога да получа повече инфо за изкуствени дискове?
Съвета ми е да попиташ във фейсбук групата, там пишат доста повече хора, има и много запознати по този въпрос:
https://m.facebook.com/groups/235518339953679/

# 539
  • София /Абсурдистан
Благодаря, сега ще погледна.
Тъкмо се връщам от преглед сега, не са само дисковете, има и смачкан прешлен.

Общи условия

Активация на акаунт