НУКК /Италианския лицей/ в Горна баня - мнения, подготовка, изпити - 4

• 88 135
  • 762
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, интересувам се от контакт на учител от Италианския лицей, може и бивш преподавател, който подготвя деца за първи клас. Ако някой има такъв, нека ми пише на лично съобщение. Вече ми препоръчаха една дама, но бих искала да събере мнения и тук. Благодаря!

# 121
Здравейте, и аз се интересувам от контакти за учител, който подготвя за прием в НУКК Simple Smile Моля ви ако имате контакт да ми пишете съобщение! Simple Smile

# 122
  • Sofia
Здравейте, моля, ако е възможно да ми изпратете контакт на учител, който успешно подготвя за прием в лицея. Сърдечно благодаря на отзовалите се.

# 123
Деветдесет - деветдесет и пет процента от родителите на децата, приети в ДГ на НУКК, по мое мнение предварително са уверени, че са приети.

Последна редакция: вт, 01 ное 2022, 09:37 от Siap

# 124
Здравейте, от коя година са последните издания на "Азбука на мисленето"? Имаме тези от 2004г. и се чудя да търсим ли по-нови. Има ли съществени разлики?

# 125
Скандал, преди две седмици главният прокурор Иван Гешев на среща с ученици от Италианския лицей! Не заемам тук позиция какъв е той, набеден праведник или циничен злодей, това е майчин, не политически форум, но човекът има много сериозен репутационен проблем. И при такива тежки, трайни, закрепени в общественото пространство обвинения за силово присвояване на чужд бизнес, политически и икономически чадъри, тежко компрометиран, дори да е чист като сълза, дали мястото му е в училища, при деца? Защото, както обясни, тежко притиснат по телевизията, отклонявайки поредния въпрос, бил силно притеснен за нашите деца?! Избягвайки въпросите, изместваше темите и какво да ми каже? Че децата ми явно не са в ред. Той бил силно притеснен за тях!? Моралът ни бил изчезнал, били сме нихилисти и затова не сме подготвили децата си и много били наркоманчета... И ние сме притеснени, че някой обикаля по децата да си избелва имиджа и кой да го приеме, вместо учтиво да отклони поканата?  Разбира се,  Италианският лицей, винаги близо до властта. И аз се потрисам, когато видя как горните курсове пият и пушат, на тумби, на отсрещния тротоар пред лицея, но той затова е дошъл именно в Италианския лицей и е получил трибуна и ще ни оправи.

Последна редакция: вт, 15 ное 2022, 22:28 от Siap

# 126
Тази година в темата няма никаква активност Confused колкото повече се споделя толкова по-полезно ще е за всички бъдещи кандидати, а и за настоящите.

# 127
Струва ми се, че все по-малко стават кандидатите. Не знам защо. Затова и няма такъв интерес в темата. Иначе дъщеря ми ще кандидатства тази година, подготвя се единствено по техните материали. Чете и пише самостоятелно, колкото направи - толкова. Не смятам да я насилвам излишно, а и ми се струва, че много от задачите имат уловки - така като чета назад в темата. Единствено се чудех за курсовете, които се правят за подготовка, някой знае ли тази година кога и къде се провеждат и има ли смисъл?

# 128
Тези задачи не са за решаване на прима виста. Искат си подготовка, това, че детето пише и чете е добре, но не е достатъчно.
Даже и след подготовка е трудно да се каже и гарантира, дали детето точно по време на изпита ще съумее да покаже наученото, децата са много по-непредвидими от възрастния.

# 129
Струва ми се, че все по-малко стават кандидатите. Не знам защо. Затова и няма такъв интерес в темата. Иначе дъщеря ми ще кандидатства тази година, подготвя се единствено по техните материали. Чете и пише самостоятелно, колкото направи - толкова. Не смятам да я насилвам излишно, а и ми се струва, че много от задачите имат уловки - така като чета назад в темата. Единствено се чудех за курсовете, които се правят за подготовка, някой знае ли тази година кога и къде се провеждат и има ли смисъл?
Може би заради частните училища, намялява интереса, ще видим тази година колко ще са кандидатите. Моята дъщеря е първи клас и се готви вкъщи при правилна и системна  подготовка курсовете са излишни, толкова много информация има вече в темите, че всеки може да се ориентира, за това споделяйте, ще е полезно, както за вас, така и за бъдещите кандидати 😊

# 130
Аз не смятам, че задачите в книгата са трудни, поне моето се справя и сама. На мен лично проблемът са ми уловките, нещо, което няма как да го знам, ако не е ходила на такива курсове. Хубаво е, че тук се обсъждат също, но ще видим, каквото сабя покаже.

# 131
Най-голяма трудност според мен за децата е работата за определено време. Има различни типове задачи и те се научават. Истината е, че задачите не са интуитивни за децата и според мен без да се обърне специално внимание и да се отдели време ще е много трудно. Условията на моменти идват трудни за възрастните, та камо ли за децата. През годините има публикувани доста задачи, обяснявани и т.н. Курсовете се провеждат в частното училище на територията на НУКК - Монтесори. На сайта мисля, че има и информация. Успех на всички

# 132
https://montessori-bg.org/index.php/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1% … D0%BE%D0%B2%D0%B5

Ето тук е информацията за курса за подготовка. Провежда се в ритуалната зала на Красно село. Може да се запишете на курс. Може и на индивидуални уроци. Звъннете по телефона, попитайте и ще разберете всичко. Успех!

# 133
  • София
Здравейте, знае ли се кога ще бъдат изпите за прием в 1ви клас?

# 134
  • Сф
Около Великден

Общи условия

Активация на акаунт