Hell’s Kitchen България - Сезон 4, тема №4

• 39 400
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Валентина е за кухня, в която ще си работи сама.  Многократно беше казано от различни участници, че си издава продуктите от станцията, без да информира станциите  приготвящи сосове и салати, за да могат те да приготвят своите компоненти навреме.  Със заготовките също се дъни, предишната седмица споменаха за проблем в нейни заготовки, вчера  картофите, които Мариела разнасяше под мишница по едно време....споменаха, че Валентина е подготвяла заготовките за станцията, Ангелов се възмути на вчерашните бланширани картофи, оставени да се ползват от Валя, Мариела го отнесе. Кюфтето без кашкавал занесено за ръгбистите също беше грешка на Валентина, кряка, вряка, бърза, и от бързане отмъкна кюфтето преди да му бе вложен компонента.
Има и доста други грешки. Като цяло не е перфектна както се опитват да я изкарат, просто нейните грешки се замитат и не наблягат на тях, минават лекинко и тихомълком

# 496
  • София
Скрит текст:
Абе вие тука изтрещяхте съвсем!
Нямам нищо общо с Николай от предаването!
И не разбрах кой е бил докладван и за какво? Тук все някой нарушава на някой душевния мир и се докладвате като в латиносериал.
Заключиха ми техническа тема във форума и не ми дадоха никакво разумно обяснение. Такъв тоталитаризъм не съм видял в други български форуми. Шибнаха ми някакъв линк към тема, която уж се дублирала с моята и линк към правилата. Да ама не! Темата ми беше специфична и не е дублаж. Както и да е.

И няма какво да ми се правите тука на обидени ученички. Поведение, като това на Валя е под всякаква критика и който толерира и подкрепя или оправдава такова, говори само лошо за него.

Събрали сте се тука май само лелки без работа и се чудите с кого да се зачекнете!
Извинявай тогава, съжалявам! Мога да се извинявам, учили са ме. Приятно прекарване в темата.
Скрит текст:
И да,от поколението ,когато прекарване беше нормална дума, а не означаваше прецакване, съм.Най-малката ми дъщеря е на 39,  по-голяма от Валентина.

# 497
Валентина е за кухня, в която ще си работи сама.  Многократно беше казано от различни участници, че си издава продуктите от станцията, без да информира станциите  приготвящи сосове и салати, за да могат те да приготвят своите компоненти навреме.  Със заготовките също се дъни, предишната седмица споменаха за проблем в нейни заготовки, вчера  картофите, които Мариела разнасяше под мишница по едно време....споменаха, че Валентина е подготвяла заготовките за станцията, Ангелов се възмути на вчерашните бланширани картофи, оставени да се ползват от Валя, Мариела го отнесе. Кюфтето без кашкавал занесено за ръгбистите също беше грешка на Валентина, кряка, вряка, бърза, и от бързане отмъкна кюфтето преди да му бе вложен компонента.
Има и доста други грешки. Като цяло не е перфектна както се опитват да я изкарат, просто нейните грешки се замитат и не наблягат на тях, минават лекинко и тихомълком
Точно така, напълно съм съгласен.
Проблемите обикновено възникват заради един работник. В случая никой не иска да работи с нея и целия екип я саботира. За да правят това, всички имат сериозно основание и причините бяха изложени, както от мен така и от много други хора. Такива, като Валя, в която и кухня да отидат няма да се впишат в колектива. Тя има късмет заради камерите, че някои от участниците не я е шамаросал.
Просто такива работници се елиминират и се решават всички проблеми.
Хората отдавна са го казали! Когато имаш проблем с всички значи проблема е в самия теб! (Перифразирам)

# 498
  • София
От както един мой познат (перфектен готвач) участва в предаванего (в един от предишните сезони) и го направиха на най-некадърния, от тогава имам едно наум.

Да попитам всички тези дето твърдят, че еди си кой участник може или не може да готви. Как точно го установиха? Някога да са давали как някой от тях готви? Седи си там на станцията, идва сценариста и казва ай ся тука правете това и онова и хоп ама ти нищо не правиш бе. Появяват се на паса някакви кулинарни опити и хоп, кой го е правил това ... съответния участник отговаря с репликата и ела ся тука ще ти трия сол на главата. И понеже пък участниците не са професионални артисти седят пред него и се чудят какво да правят и се почват едни и същи реплики „пускам нова“, „няма да се повтори“, „веднага го оправям“, „не е така шеф“ ... еееееее, е айде четвърти сезон поне сменете малко репертуара (омръзна ни леща, омлети, поширани яйце, гьози и т.н.)

В предишните епизоди хвалим някой до небесата как се е справил фантастично, на следващия го мачкаме като червей, щото за нищо не го бивало.Тоя участник един и същи ли е или изпълнява различни роли по сценарий.

Снощи ... зор Николай да изгони Валентина, щото нищо не прави като хората и не се справяла, после зор върни я и накрая ама тяааааа велика бе. Прословутата световно известна фантастичта рьоща се появи много след като Валентина отиде да мие чинии, и после се върна при Николай, нооооо тая рьоща разбирате лиии такава като нея до сега по света не е готвена. Хайде де ... ние зрителите рупаме доматите с колците.

# 499
  • Sunshine state
Аз не се задълбочавам толкова и съм напълни наясно, че това е сценарий и шоу. Гледам изцяло за забавление и ми се получава. 😂

# 500
  • София
В тази кухня организацията нарочно е зле, за да има напрежение. В реална кухня е поточна линия, а не на Ангелов прищевките като тук. Валентина е от хората, които отговарят за своя пост и е логично. Тук да са двама е конфликтно.

# 501
  • Велико Търново
Не разбирам кое му е "голям"-ото на образа ѝ, при положение, че псува и обижда като каруцар, а когато шефът ѝ направи забележка, тя се сепва, ще кажеш, че някой ѝ е сложил думите в устата, пък тя не е разбрала горката. Само че то това не е некачествена заготовка, с която да изкараш колегата си некадърен. Явно така си говори жената, ама пред Ангелов, че и в синхрона, се прави на света вода ненапита.
С това не твърдя, че останалите пък са светци, разбира се.
Добре че по-малко им забелязвам на всичките. Снощи просто ми стана смешно как се прави на ударена.

дядо хаджия, рьощата не е задача на станция Месо и риба.

Последна редакция: нд, 08 май 2022, 17:06 от DamaPika

# 502
  • Другата България
Четвърти сезон, а някои спамъри все още повтарят и смятат, че "прищевките" са на Ангелов.....

# 503
  • София
На сценаристите - все тая. Целта е да ги извадят от равновесие.
Темата е за всички.

Снощи уж беше за Виктория без значение коя ще победи, а писле сори, конкуренти сме.

# 504
В реална кухня е поточна линия
Поточна линия беше в работническите и ученическите столове по социалистическо време. Сега обаче в реалните кухни си е почти като в това шоу. 🤪

Няколко минути с Гордън Рамзи
Да ви е познато това на 3.40 мин.? 😁
https://m.youtube.com/watch?v=Fte3ey3L-48&t=103s&ab_chan … l=Hell%27sKitchen

Ето още нещо емоционално с него 😁
https://m.youtube.com/watch?v=JpLJY0s9a2A&t=91s&ab_chann … l=Hell%27sKitchen

# 505
На мен продължава да ми е интересно, ако Валентина стане финалистка, кои дрисли, мърли и некадърници ще си избере да готвят за нея? Тя няма доверие на никого, съответно никой не я харесва и за мен причината категорично не е, че тя е мнооого добра готвачка и всички едва ли не ѝ завиждат. Накрая да не се окаже, че сама ще си готви финалното меню. Или избраниците да я саботират точно на финала, което би било грозно, но ще е як отрезвителен шамар, че в този бранш зависиш от колегите си.

# 506
  • София
Като нищо ще ги изгони и ще готви сама, ако я саботитат на финал. Но няма да го позволят от продукцията.
Ангелов се държи като с биполярно разстройство - един път е доволен и възхвалява, а после откача и обижда.

В реалните кухни Е поточна линия, а не мастършеф. И без импровизации.

# 507
  • Sofia
Съмнява ме в ресторантските  кухни да изхвърлят храна ,която не е станала едновременно с другите поръчки и леко е поизстинала 🤨

# 508
Съмнява ме в ресторантските  кухни да изхвърлят храна ,която не е станала едновременно с другите поръчки и леко е поизстинала 🤨
В бранша съм-повярвай,нищо не се изхвърля.

# 509
  • Другата България
Именно. Защото тук всичко е по сценарий, който се пише от едни хора, наречени сценаристи, а не от участниците в шоуто.
Чак е нереално това, че следва да се обяснява мноогократно един очеизваден факт.

Общи условия

Активация на акаунт