Да се ОПЛАЧЕМ и да поспортуваме ... през май

• 83 783
  • 2 439
  •   1
Отговори
# 2 160
Прати ми го, Кло, ще ти го платя, тъкмо ще имаш за малини Simple Smile

Ерин, за мен това е битка, която трябва да водиш, но моментът наистина е неподходящ.

# 2 161
Ерин, домъчня ми за тебе. Аз имах същия проблем с моя бивш мъж, на мен не е посягал, но на детето - да. Той бил възпитаван с бой и станал човек, това било правилно за него. Забелязала съм, че хората от поколението на моите родители не смятаха децата за хора, навикваха ни, биеха ни, наказваха ни, изобщо аз нямам хубави спомени от моето детство и бързах да се махна от къщи.

Връзка с майка си нямам, с баща ми - проформа отношения, учтиви и хладни. Не исках същите отношения с моето дете и съм се отнасяла с него като с пълноправен член на семейството от раждането му.

Моят бивш мъж с хиляди разговори и обяснения се попромени в това отношение, но и до ден днешен не разбира как може имам нещо против боя като възпитателно средство и не е съгласен с моята позиция. Разделихме се по други причини, но това беше нещото, което страшно ме шокира още в началото.

За него децата са да слушат, да се подчиняват безпрекословно, да изпълняват заповеди и това е. Твоят ми звучи като да е същият. Връзка с децата ви няма да изгради с такова отношение, ще го намразят и ще гледат да избягат по-далече от него.
Не усещат такива хора, че това един ден се обръща срещу тях. Отглеждали са деца 18 години, и накрая, когато трябва да берат плодовете от усилията си - децата не искат да ги видят.

# 2 162
Бабри, това все едно аз съм го писала. Що бой съм изяла, като дете. На детето ръка не сме вдигали. Не одобрявам никак. Децата помнят унижението и срама.

# 2 163
Споделям мнението на Бабри! Твърдо против съм обаче и за коренно различната практика, при която детето се възпитава като принц/принцеса и всички трябва да се въртят на пета около него. Такива примери около мен много, дори повече от първите.

# 2 164
Бабри, лошото е, че това отношение към децата си е все така разпространено, уви.

# 2 165
Подкрепям Бабри, много лош спомен имам от ранното си детство с баща ми. Добре, че не повтори.

Баба ми, разказваха, че в късия ден по пет пъти е пердашила баща ми и леля ми, беше прекрасна баба и никога не е посягала на внуците, но в младостта си е била друг човек. Не знам дали се е осъзнала с годините. Но тежката връзка си я изживяваше с децата си до последния си дъх. Дано да са ѝ простили.

# 2 166
  • София
Аз не съм бита никога, гледаха ме като баш златното яйце, дълго чакано дете съм била. Всичко ми се даваше и подсигуряване, егоист бях. Лоша услуга, на 20 г. се променях в движение.

# 2 167
Побърквах ги нашите като дете, а в пубертета баща ми как не се пропи- идея си нямам. Grinning
Но! никога не са ми посягали. Едниственият, който го е правил (веднъж), беше дядо ми, бивш военен, с доста висок ранг, нетърпящ неподчинение под никаква форма. Била съм на  9- 10 някъде, но този шамар никога няма да го забравя. Бях си на село, толкова бях изумена от постъпката му, толкова унизена, че не зная какво съм казала на родителите ми по телефона, изстреляха се от Сф на близо 200 км с ладата, в средата на работната седмица, вечерта, за да дойдат да си "поговорят" с него.

Свекърва ми има един лаф- "Бий дупе да не биеш дупиЩе". Въпреки, че и тя никога не е посягала на децата си, за внуците да не говорим. От дистанцията на години и опит (житейски) намирам доза истина и символика в тези й думи.

# 2 168
  • София
Аз го пошляпвах по дупето до преди 8-10 месеца, като прекаляваше с някои опасни неща и 1-2 пъти, като си изпуснах нервите. Просто той отвръща и това другите големи край него не разбират, как едно 4 годишно ще отвръща… А той от бебе е много, хммм, инатлив… Не е перфектен, просто ме е страх, че ще го пречупят и ще съжаляват.

# 2 169
Няма да го пречупят, Ерин. Мене никой не можа да ме пречупи и моделира, независимо от тоновете бой, които съм изяла и наказанията, които съм понесла. Инат съм голям, предпочитам да не бях, но съм такава, не мога да се променя. Аз правя напук и точно наобратно, когато някой се опитва да ме тероризира и да ми заповядва. Винаги съм била такава. Но и винаги съм била отворена към диалог, разговори, но така и никой от моите родители не пожела да разговаря с мене.

Обаче, това озлобява човека, абе, променя характера не към добро.  Но детето си съм възпитавала, както съм смятала, че е трябвало да възпитават мен. Синът ми е на 21 и в момента се радвам на вложените усилия от моя страна. Надхвърли всичките ми надежди и очаквания, а моите очаквания са високи.

# 2 170
  • София
Леле, как гърмеше до преди малко! Малкото Панде точно заспиваше, а аз бях в банята. Стресна се детето от една много силна гръмотевица ( то и аз се стреснах). Връхлетя  в банята и се сгуши в мен. След нея пристигна и котката, също търсеща закрила. Отидохме в стаята и ги гушках до преди малко.

# 2 171
Добро утро!
С това валежно и влажно време ми се развалят плановете за деня. Пускам пералня и се моля да има възможност да съхне. Трябва да водя по-късно малката до Декатлон най-вероятно, че клиновете и летните панталони от миналата година са ѝ омаляли. Да видим какво ще намерим.Едно кафе и ще подхващам ОИ.
Хубава неделя на всички!

# 2 172
  • Euskal Herria
Добро утро!

# 2 173
  • Пловдив
Добро да е!

# 2 174
  • София
Добро утро!

Пия кафето и тръгвам да се трудя!

Още щях да пиша, но котката ревнува от телефона и ми се завира в ръцете.

Общи условия

Активация на акаунт