🔥 Survivor Бг: В очакване на новия сезон: ''В непознати води'' 2023 🌴

• 95 687
  • 1 336
  •   1
Отговори
# 120
Милошев е прав само за едно - Играта е по-голяма от предварителните уговорки. Петия наш сезон го показа и доказа нагледно - в едно племе, в което всички се познават много добре, и в което имаше един куп предварителни уговорки всяка една от тях ИГРАТА я победи. За този сезон самия факт, че Играта е започнала още от плувния кастинг е достатъчно показателна, но реално малко или много играчите са поставили Продукцията пред свършен факт вече на Филипините. Уговорките винаги ще бъдат проблем, ако не се промени методологията на самите кастинги - те трябва да станат индивидуални, а не групови ,и говоря основно за физическите тестове, не само за интервютата. Възможно е да се направи само на цената на по-дълъг кастинг процес - просто всеки един от тези 40 човека трябва да има отделен час за кастинг - за Продукцията това ще означава, че ще трябва да плати наем на басейна за три дни, през които ще тече каста вместо за половин ден както е в момента.

Какво загуби Милошев от тази предварителна уговорка - загуби нормалната завръзка на Играта през първите пет-шест епизода, като това СЕ ОТРАЗИ на тези епизоди. За нас тези епизоди като зрители бяха неясни, поставиха много въпросителни към играчите и към самата игра от друга страна. Оставиха усещането, че сме пропуснали завръзката на играта, и това е било факт. А реално Милошев при монтажа е бил принуден да реже с голямата ножица ...

И съм съгласен с Иван- ако уговорката е направена от по-умни играчи последиците за играта могат да бъдат много по-сериозни. Отделно не съм сигурен, че през този сезон нямаше и такъв момент Simple Smile

# 121
  • София
Аз изглежда съм единствената,която не си промени мнението за Ганка.
Половината от времето мина за предварителните уговорки.После заяви,че не е искала да играе с тези хора,защото щели да излъчат нещата с договорката,не за друго.
-не я попитаха защо тогава толкова държеше да играе с Драго?
През останалото време се движеше по познатата линия Къде съм аз,къде сте вие.Тя била в основата на всички решения,а в същото време Ани не е била на дъното на коалицията.
-не я попитаха дали е съгласувала действията си с Ани,то беше излишно де
Чудела се как големите играчи Бо и Йо не са се усетили,че са таргетирани,оф...
-не я накараха да разкаже как е отишла при тях и им се е молила да не я изгонят
Върхът на сладоледа обаче беше,когато заяви,че след отпадането й съветите били никакви Simple Smile Кого изгонили? Алекс и Денис.Тя очаквала Бо,Ани Simple Smile и Зоран,за който 5 минути преди това каза,че никой не иска да гони.
После ,изглежда не усети важността на въпроса за това дали Зоран е знаел за Йо и изпляска да,пък че и на острова го разбрала...от Алекс Simple Smile Направо си го представих как Карин отива при нея и й го споделя Simple Smile
И Йо и Бо като жури не спирали да работят,не знам Бо за един ден колко работа е свършила,но да каже и нея.
-не я попитаха защо на паленето на снимките нарече Бо злобна
Доста въпроси й спестиха,защото много им допадаше идеята как се е учила в движение.

# 122
Когато говориха за журито, Слави спойлна, че тази тема за играта на журито е сериозно застъпена и разчоплена в интервюто на Йо.

# 123
И май, май от думите и излиза, че Зоран е знаел за изгонването на Йоана, но излъга, че не е. Ванко и Кари всичко му казват. Ганка се опита да замаже, ама късно, издаде се. То и няма какво да се замазва. Лошо няма, това е игра. Но просто Зоран се омаза много, защото от 5 изречения, 4 са неверни, няма как да се вярва на такъв човек.

Още не съм гледал Бо, пазя си я като много скъп и вкусен десерт за тази седмица.

Жалко за тези уговорки, Където има дим, има и огън.
Вече никой не може да ме убеди, че моята хипотеза за съюз отпреди предаването между Карин/Ванко и Зоран не е бил реалност. Кари и Ванко се познават, а Зоран е достатъчно разпознаваемо лице и е снимал реклами за телевизии, в една от които и Карин е участвала.
Фактите са, че тримата никога не се предадоха, винаги си снасяха информация и се пазеха и за това имаше куп доказателства в играта.
Което правеше задачата на останалите още по-трудна и направо невъзможна. Така че браво на Ганка, че някак си се е докопала до финала и жалко за всички останали наистина достойни участници начело с Борислва.

За това дали Зоран е знаел за изгонването на Йо - сега в момента гледам отново сезона и самия той след играта с огъня заяви, че иска да раздели Йо и Бо в бъдеще, въпреки че 5мата си обещаха да се пазят. Рано или късно щеше да се обърне срещу тях.

Самият Зоран твърдо заявява, че не е знаел и Йо му вярва, но лично аз ако имам възможност да го поканя ще го разпитам много сериозно за това, наистина на живо изглежда убедителен, че не е знаел. Сега в самата серия наистина изглежда, че искаше да ги защити и че това не е момента да си ходят.

За Кари, Ванко и Зоран хич не знам, разбирам подозренията ви, защото едита не го показа, но все си мисля, че в играта са решили да играят заедно поне със Зоран. Знам, че Кари и Ванко се познават - интересно ще е да разберем и за това.
Все пак аз все си мисля, че ако знаеш, че е имало такива уговорки лесно може да ги разбиеш, но какво правиш ако не знаеш.

Започвам да се чудя дали игрите накрая не са сложени, за да се разбият уговорки. Вероятно Кари, Ванко и Зоран щяха да се пазят до край.

Жалко за хубавия формат - чрез това, което се допуска от продукцията насила се отказват според мен много добри играчи и разбиращи играта, които могат да им направят сезона. Това са 40+ дни на лишения и инвестицията на време без да имаш равен старт.

Надявам се и самите бъдещи играчи да спрат да го правят защото това поставя огромна мишена на тях.
Видяхме какво стана и с т.нар. покер алианс в Сървайвър Winners At War, надушиха ги и веднага ги изгониха (а и там дори не съм убеден, че наистина имаха уговорка, а мисля беше шега)

ПП Моля ви без All-Stars все още, нека гледаме свежи и нови образи и когато има достатъчно такива да се направи. Прави сте, че някои хора сме ги гледали вече два пъти.
Вярвайте ми има много потенциал с нови играчи

Последна редакция: ср, 04 май 2022, 15:08 от ibinev

# 124
Аз също мисля, че имаме нужда от поне още два или три сезона с подобна стратегическа насоченост и нови играчи, преди да се мисли изобщо за някакъв сборен сезон. А и играчи като Занев/НМ/Бърканичков биха били много лесна плячка за "счетоводителките", лично аз не виждам достатъчно потенциал в един старс сезон в момента.

# 125
  • София
По темата Зоран-Йо има интересен въпрос под самото видео на Надкаст.

"преди 1 час
Ако Ганка е знаела, че Зоран е знаел за изгонването на Йоана, защо не се обади на финалния съвет? Искаше ми се да я питате."

Аз наистина останах с усещането,че тя не разбра тежестта на въпроса и сега си създаде главоболия Simple Smile

Искам да гледам този сезон отново.Имаше линк на Ауткаст-може ли да го пуснете отново Simple Smile

# 126
Може и да има резон в думите, че българинът си обича старите герои, но за мен такъв сезон на този етап би бил скучен и би ни върнал назад в развитието, което се постигна тази година.
За уговорките: според мен се разкриват предварителни съюзи на капацитети като ПеЬо, които са почитатели на Агонцев: открити селски тарикати. Смятат, че са надхитрили и надиграли още преди влизането си, но не им стига акълът да се покрият, а гордо се перчат с простотията си.
За уговорка Карин-Зоран-Ванко никога няма да разберем на 100%, защото са интелигентни хора, а единият е и победител. Айде Ванко може и да не е най-умният, но другите двама могат да го държат под контрол. За такова нещо може да разберем след години от някой,  който се изпусне без да иска (както Женя Джаферович за смс вота). В държава като България, с така планирани кастинги ми се струва неизбежно да продължим да гледаме подобни изцепки.

# 127
Искам да гледам този сезон отново.Имаше линк на Ауткаст-може ли да го пуснете отново Simple Smile
Ето линк към документа.

# 128
Кой спи с идола до възглавницата и се плези щастливо Simple Smile

# 129
Сезонът не беше провален, но смятам, че гледаемостта силно пострада от предварителните познанства. Тук след първите епизоди масово хората се оплакваха, че им се струва, че някои отношения много бързо са се зародили и че много от конфликтите са ни в клин, ни в ръкав, защото нищо не разбирахме от тях, та съм сигурна, че и средностатистическите зрители са се чувствали по същия начин и много от тях са превключили на други предавания. Като пример ПеЬо/Ивайло, Ванко/Илиан, Ивайло/Джулиана - странни конфликти от нищото, поне в очите на зрителите, а реално са багаж отвън.

Трябваше да импровизират и да измислят нещо. Дори да бяха ги разкрили всичките (Ванко, Драго, Ивайло, ПеЬо, Джулиана, Илиан) и да ги бяха изритали от формата, щеше да доведе до далеч повече дискусии и гледаемост, било и от сеирджии, отколкото това, което стана - супер орязани сцени първите две-три седмици, за да не се разбере за какво се карат тия и зрители, които са оставени объркани и в крайна сметка незаинтересовани.

# 130
[quote author=Oliboo link=topic=1440926.msg44712505#msg44712505 date=1651663008
Трябваше да импровизират и да измислят нещо. Дори да бяха ги разкрили всичките (Ванко, Драго, Ивайло, ПеЬо, Джулиана, Илиан) и да ги бяха изритали от формата, щеше да доведе до далеч повече дискусии и гледаемост, било и от сеирджии, отколкото това, което стана - супер орязани сцени първите две-три седмици, за да не се разбере за какво се карат тия и зрители, които са оставени объркани и в крайна сметка незаинтересовани.
[/quote]

Аз се чудя дали не ги е било страх. 5ти сезон беше белязан от предварителни уговорки, сега и този. Дали в един момент няма да им писне и да им вземат лиценза? След като не могат да се организират по начин, който да попречи на подобни сеири.

# 131
На мен пък ми омръзна да се ядосвам, че имало предварителни уговорки, както и да търся недостатъци на кастинга и продукцията. Играта си е игра и няма как да не отразява нашите народопсихология и стереотипи. Каквото и да си говорим, хора като Пейо не са рядкост; участието в схеми и предварителни уговорки като начин да се почувстваш по-подготвен, po-специален и с някакво предимство пред другите също не е рядкост и това, разбира се, на фона на очакванията всички други да играят по правилата.Simple Smile Част от материала ни е калпав, факт. Хубавото е, че поне калпавата част се отсява в началото, т.е. вървим в правилна посока.
А за най-верните и изисквани фенове на формата има достатъчно американски сезони за гледане и наслаждаване.

Снощи почти ме бяхте убедили да гледам подкаста с Ганка, но май ще го пропусна. Така и так я харесвам. Между другото, интервюто на Бо в сутрешния блок ми беше скучно.

# 132
  • пустинен пъпеш
Цитат
Аз изглежда съм единствената,която не си промени мнението за Ганка.
-не я попитаха защо тогава толкова държеше да играе с Драго?
През останалото време се движеше по познатата линия Къде съм аз,къде сте вие.Тя била в основата на всички решения,а в същото време Ани не е била на дъното на коалицията.
-не я попитаха дали е съгласувала действията си с Ани,то беше излишно де
Чудела се как големите играчи Бо и Йо не са се усетили,че са таргетирани,оф...
-не я накараха да разкаже как е отишла при тях и им се е молила да не я изгонят

-не я попитаха защо на паленето на снимките нарече Бо злобна
Доста въпроси й спестиха,защото много им допадаше идеята как се е учила в движение.
И аз споделям мнението.Даже си мисля,че в интервюто по БТВ се изказа положително за Бо,защото вече е разбрала огромното одобрение,на което се радва за играта си последната.

# 133
Ех, Ники Чакалов се е добрал и до участниците в Сървайвър вече Simple Smile
За мен лично е по-голяма цветарка и от Веско Simple Smile
Дано го вземат в Игрите през този сезон, да му намажат ските за да миряса най-накрая Simple Smile

# 134
  • София
Според мен няма нужда от кастинги, ако има следващ сезон. Имаме 6 сезона. Този не успя да се похвали с очакваната гледаемост. Българинът обича да следи любимите си герой и винаги се открива в добрите в игрите и добрите стратези. Време да се направи Heroes vs. Villians или All-Star сезон. Определено чуят ли хората за Ники Мартинов, Ива Пранджева, Занев, Джеферович и ще бъде гледан сезона най-малко от носталгия. Ако бъде инверстирано и в онлайн маркетинг няма как да не е успешен.
Нямаме нито достатъчно герои, нито достатъчно злодеи.

Относно гледаемостта - не мисля, че има общо със самите участници, и още по-малко с това дали са се познавали от преди (познанства от преди и предварителни уговорки са различни неща, разбира се). За гледаемостта има вина телевизията.

Последна редакция: ср, 04 май 2022, 18:37 от La Vikinga

Общи условия

Активация на акаунт