🔥 Survivor Бг: В очакване на новия сезон: ''В непознати води'' 2023 🌴

• 95 960
  • 1 336
  •   1
Отговори
# 255
Има достатъчно копия на формата, за да се прави още едно, било то ѝ интернационално. По-добре да не развалят цялостното добро впечатление от този сезон, а нов - когато, тогава.
Абсолютно подкрепям. Колкото и да искам да има още Сървайвър в България такъв тип формат ми звучи много лошо за цялостната марка Сървайвър. По-скоро това, което чух като концепция се доближава повече до Игри на Волята.
За мен е непонятно как въобще на някой в продукцията му минава тази идея (ок да е нормален Сървайвър просто между две държави ми се вижда ок) да промени концепцията и да е повече на игри, а не на социален фактор, особено след този сезон, който направиха, който беше огромна крачка за стратегическата игра.
Ще развалят всичко градено до тук. Дано продукцията се опомни или да се смени, с някой който осъзнава къде е чара и красотата на тази игра

За съжаление ми се струва, че изобщо не гледат така на нещата. По-скоро виждат сезонът като провал по отношение на рейтинги, ще се изплашат и повече няма да направят такъв, виждайки масата как реагира. Много е гадно за хората, които се наслаждават на стратегическата игра, но мнозинството си печели...

# 256
Има достатъчно копия на формата, за да се прави още едно, било то ѝ интернационално. По-добре да не развалят цялостното добро впечатление от този сезон, а нов - когато, тогава.
Абсолютно подкрепям. Колкото и да искам да има още Сървайвър в България такъв тип формат ми звучи много лошо за цялостната марка Сървайвър. По-скоро това, което чух като концепция се доближава повече до Игри на Волята.
За мен е непонятно как въобще на някой в продукцията му минава тази идея (ок да е нормален Сървайвър просто между две държави ми се вижда ок) да промени концепцията и да е повече на игри, а не на социален фактор, особено след този сезон, който направиха, който беше огромна крачка за стратегическата игра.
Ще развалят всичко градено до тук. Дано продукцията се опомни или да се смени, с някой който осъзнава къде е чара и красотата на тази игра
Според мен няма как да приложат изцяло този модел в българския ефир, защото най-вече характерното за "Сървайвъра" в тези държави е че продължава 100+ дни, което е 5-6 месеца екранно време там. В Румъния, Турция и Гърция продуцентът е един и същи и поради тази причина в тези държави се прави по този начин (може да има и други държави, но само за тези съм чувал). Не всички сезони са между 2 държави, но въпреки това май стратегическият елемент там е нулев, а да не говорим, че в Турция, а вероятно и другите 2 щом се правят така, са ми казвали, че съветите са на живо с вот от зрителите, което обезсмисля всякаква стратегия, въпреки че май пак има някакви номинации в племето, но накрая смс-ите решават. Като цяло всичко свързано с този модел ми изглежда побъркано, особено хората в този форум, които са показали, че разбират играта, няма как да бъдат доволни, а за "разбирачите" от фейсбук не е ясно, единствено за това би ми било интересно да видя какво ще стане, но по-скоро бих предпочел да няма никакъв Сървайвър, отколкото да стигаме до там. Радвам се, че попаднах в тази дискусия, където може да се коментира формата с хора, които са наясно с играта, дано и за вбъдеще има сезони, които си заслужава да бъдат коментирани тук

# 257
  • София
Не съм съгласна с тази концепция.Това не е Сървайвър,това е Форт Бояр.

# 258
Искам класически "Сървайвър", не интернационал, не с гласуване от публиката. Ще чакам колкото трябва, защото "каквото и да се случва, приключението винаги се завръща" Wink
Благодаря за прекрасната компания, която бяхте всички, пишещи в темата! Благодаря за добрия тон, който се спазваше!
Решила съм да гледам отново последния сезон, ще продължавам да следя и темата.

# 259
Искам класически "Сървайвър", не интернационал, не с гласуване от публиката. Ще чакам колкото трябва, защото "каквото и да се случва, приключението винаги се завръща" Wink
Благодаря за прекрасната компания, която бяхте всички, пишещи в темата! Благодаря за добрия тон, който се спазваше!
Решила съм да гледам отново последния сезон, ще продължавам да следя и темата.

Абсолютно и аз така мисля!

# 260
Ние пък семейно гледаме 16 сезон на американския Сървайвър. Ами нашият ми беше по-интересен.

# 261
  • София
Според мен няма как да приложат изцяло този модел в българския ефир, защото най-вече характерното за "Сървайвъра" в тези държави е че продължава 100+ дни, което е 5-6 месеца екранно време там.
"Сървайвър" в продължение на 100 дни би бил мъчение, а не оцеляване. Не бива да се позволява подобни формати да се свързват с бранда "Сървайвър" според мен.

# 262
Аз не виждам как такъв "Сървайвър" ще натрупа особено по-различен рейтинг.
Имам чувството, че те очакваха рейтинга да дойде от само себе си без много усилия в тази насока

Проблемът на текущия сезон са casual-ите, които не разбират играта, но както многократно сме казвали имаше начин да се подготвят и те. Било то със стари сезони или повече коментарни студия. За съжаление явно БТВ и продуцентите не търсят вината в себе си, защото аз лично не намирам проблема във формата, а в техните действия или бездействия (нехайство за предварителни коалиции, едитинг, PR, говорене на журито, игри на финала, смс вот при равенство и много други).

На Сървайвър най-силното му нещо са образите и хората, а този сезон бяха топ. Не виждам как ако променят тотално концепцията на играта ще има успех.
Както сме коментирали и говорили с някои от вас публиката се възпитава. И американците в началото нямаха това ниво и стратегия в играта, но с времето не само, че свикнаха, а и си им харесва.

Знам, че звучи абсурдно, но ако не им носи дивиденти Сървайвър да го дадат на някой, който разбира играта, а не да се прави нов регламент и да остане само името като бранд. То на практика не би било Сървайвър и това би отблъснало и нас

# 263
  • Другата България
Нямам време да пиша подробно, но съм напълно съгласна с последните мнения.
Всичко различно от оригиналния формат, всякакви клонинги и копи-пейст от други клонинги, ще намалят зрителската аудитория и няма да бъдат разбрани правилно с оглед миналите и евентуални бъдещи оригинали.

# 264
Имам чувството, че те очакваха рейтинга да дойде от само себе си без много усилия в тази насока
Проблемът на текущия сезон са casual-ите, които не разбират играта, но както многократно сме казвали имаше начин да се подготвят и те. Било то със стари сезони или повече коментарни студия. За съжаление явно БТВ и продуцентите не търсят вината в себе си, защото аз лично не намирам проблема във формата, а в техните действия или бездействия (нехайство за предварителни коалиции, едитинг, PR, говорене на журито, игри на финала, смс вот при равенство и много други).
Има и един друг лесен и евтин начин да се образова зрителя.Като се излъчат по бтв култови сезони от Американския Сървайвър. Всъщност не само американския. Това ще засили интереса, ще образова публиката , а схване ли се концепцията на формата, зрителят ще бъде спечелен и рейтингът ще е висок.

п.п. За коментарните студия и друг път сме писали. Смятам ги за задължителни, поне докато зрителят вникне в социалния аспект на играта.
п.п. Сървайвър вече ми липсва Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 26 май 2022, 17:30 от sineva 1

# 265
Има и един друг лесен и евтин начин да се образова зрителя.Като се излъчат по бтв култови сезони от Американския Сървайвър. Всъщност не само американския. Това ще засили интересът, ще образова публиката , а схване ли си концепцията на формата, интересът ще нарасне, а нали това се търси висок рейтинг.

п.п. За коментарните студия и друг път сме писали. Смятам ги за задължителни, поне докато зрителят вникне в социалния аспект на играта.
п.п. Сървайвър вече ми липсва Rolling Eyes

Трябва да се направят няколко сезона, за да може хората да свикнат с тази концепция, дори да съществува риск рейтингът и печалбите да не са толкова високи, колкото се очакват. Все пак години наред нямаше Сървайвър в България и това също е оказало много влияние, аз също бях забравил за формата от Камбоджа до сега. Започнах да се интересувам от този тип игра, чак когато разбрах, че ще има нов сезон и благодарение на Надкаста. Коментарно студио, в което се канят гости, които разбират играта би бил най-добрият вариант, все пак не може да се разчита единствено на феновете да разясняват играта, а и когато е по телевизията ще достигне много повече хора, отколкото в youtube. Това и с малко подобрение на игрите да станат по-интересни за зрителите и с по-добра презентация, нещата може и да се получат с времето, но всичко е с риск да има загуби, които телевизията едва ли искат да поемат и затова търсят най-лесния и сигурен вариант. Очаквам да видя какво ще се случи с Фермата този сезон, не го гледам, но разбрах, че и там рейтингът не е бил висок последния сезон, така че си мисля, че няма как телевизията да не обмисля кое от двете предавания да вмъкне в ефир, особено предвид факта, че вече плъзнаха слухове за Сървайвър между 2 държави и тн, но предстои да видим

Последна редакция: чт, 26 май 2022, 15:17 от sam001

# 266
  • София
Сървайвър за съжаление никога няма да върне аудиторията,  която имаше. Същото важи и за Биг Брадър. Нищо, че са с различна концепция.

Поколенията се смениха, хората гледат ако изобщо гледат да речем Игри на волята и подобни.

# 267
  • Другата България
За ББ не мисля така.
Като гледам "Ергенът" какъв рейтинг имаше, и какъв фурор предизвика и във форума дори, хората си искат хляб и зрелища. Не подценявам аудиторията на нито едно предаване и се радвам, че на ТВ пазар има за всекиго по нещо, но наистина зрелищата, сеирите и скандалите са на почит, концепцията на Сървайвър за доста хора е "сбъркана" именно защото в него се набляга на друго.

# 268
Сървайвър за съжаление никога няма да върне аудиторията,  която имаше. Същото важи и за Биг Брадър. Нищо, че са с различна концепция.

Поколенията се смениха, хората гледат ако изобщо гледат да речем Игри на волята и подобни.
Аз не съм съгласен. Сървайвър в този си формат се е доказал, че се харесва и сред младите.
Разбира се има я нашата българска народопсихология, но пак смятам, че  е въпрос на навик и на обучаване.
Щом в световен мащаб Сървайвър се гледа и обича толкова много независимо от възрастта, то смятам, че и тук има хляб за тази игра.

# 269
Моята дъщеря на 12 години много хареса Сървайвър. През два дена пита кога ще има нов сезон. Сега гледаме 16-ти американски, ама не й харесва, колкото българския.

Общи условия

Активация на акаунт