Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 173 428
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 255
Нека яде хляб Шамана,те нали слагат оцветители там...да му е сладко...

# 256
  • Виена
Нека яде хляб Шамана,те нали слагат оцветители там...да му е сладко...
Леле, Кристиян, ти и от хляба ще ни откажеш!   Joy

# 257
Спокойно Рени,тук си е черен беz оцветители.

# 258
hahaha hahaha hahaha аз за това си го пека!

# 259
Големи сте сладури, разсмяхте ме рано рано. Ама той шамана наистина си призна, че с това си вади хляба. Нали и фармацевтичните компании с това го вадят. Май един ден ще им приседне hahaha, дано е по-скоро. Само не разбирам, защо трябва да ни тровят, осакатяват и дори морят децата ни и как спят спокойно? newsm78
Предлагам да се съберем и да "запалим къщата" (цитат от Миглена Ангелова) на шамана. hahaha Че колко ли детски живота е "подпалил" той!
Момичета, а чували ли сте за адвокат Екимджиев? Много известен с това, че съди държавата на поразия в Страстбург заради абсурдните закони в нашата държава. Много е добър и често са го давали по телевизията. Бях се свързала чрез електронната поща с него по въпроса. Той доста се заинтригува и съм навита малко да поосъдя държавата за това изнудване.

# 260
Два пъти гледах предаването и не намирам думи да го опиша.

Най-напред поздравления за Мари_анка!  bouquet Очарована съм от представянето ти - държа се много естествено, непринудено и достойно! Успя да насочиш вниманието на зрителите към някои съществени моменти, въпреки твърде ограниченото времево предаване, прекъсванията на водещата и стремежа на шамана все той да каже. Освен това имаш благо и приятно излъчване и си много хубава.

Арогантното поведение на заекващия шаман ме потресе.  ooooh! Как не си свали самодоволното изражение поне  при вида на увреденото детенце...продължаваше да си се усмихва нагло и самовлюбено. Close Той щял да обясни...той щял да каже...той всичко знае, от аборигените само се иска сляпо и безусловно подчинение.
Друго, което ми направи впечатление, освен че шаманът призна, че ваксините са лекарства и че той с това си вади хляба (искаше да го изтъкне като факт - той е специалистът, ние, "селяните", дето сме се сбрали на селския мегдан, да си траем), беше като стана дума за ваксината за хепатит Б.  Майката, която по неволя беше научила какво ли не за тази ваксина (дано детенцето й да се оправи! Praynig), настояваше да разбере какви са основанията, според които тази ваксина се поставя на всички новородени. И тук шаманът беше неотразим направо - ами ако майката била болна от хепатит Б. Изследванията не били достатъчно сигурни...И айде за това да слагаме ваксината на всички бебенца, дето още не знаят на кой свят са. Ами убедена съм, че не съм единствената, която не би се поколебала, да си направи и 10 изследвания, ако трябва, пред алтернативата да ваксинират бебето ми.
А и ваксината срещу шарките - да се имунизирали всички деца, понеже ако неимунизираното ми срещу шарка и болно от шарка дете (а ваксината не гарантира, че детето няма да се разболее въпреки нея,  то може да се разболее и благодарение на нея, или ако прекара по-късно въпросното вирусно заболяване, срещу което е имунизирано, да го прекара в атипична форма, която да обърка лекарите при поставянето на диагнозата) срещне бременната съседка, аз с моята безотговорност ще съм виновна за нещастието, което би могло да се случи на бебето на тази жена. Тъжна ситуация наистина. Но какво ще стане с моето дете и с моето семейство, ако детето ми попадне в онези "нищожни" проценти нещастни стечения на обстоятелствата, когато ваксините не се оказват толкова "безвредни"?  И аз бих реагирала като Мари_анка - за какво обезщетение става дума (друг е въпросът, че държавата не предвижда такова), ако детенцето е безвъзвратно увредено? Как може да се "обез-щетят"  родителите (демек да им се изплати равностойността на щетата, да се снеме щетата) при такива обстоятелства?

Много се ядосвам като си спомня изцепките и наглостта на онзи шаман. Д-рката, която беше до Мари_анка, изглеждаше човечна и имаше желание за диалог. Постара се да обясни жената каквото можа. Беше доста учудена Мари_анка като я попита за научен труд, където да има изолиран патогенен вирус... доколкото разбрах, не може да се посочи такъв. Rolling Eyes Когато тази д-рка обясняваше колко много болести вече ги няма благодарение на имунизациите и как вече има имунизации за много тежки болести, но все още не за всички... И аз реагирах по същия начин като Мари_анка - едновременно казахме "Слава Богу!"  Wink

Мари_анка, не съм чувала адвокат Екимджиев. Ти за него ли беше споменала на един татко, чието детенце е пострадало от ваксина? четох, че му пишеш за добър адвокат от Пловдив.  Не можем ли дружно да спретнем нещо? Много съм зле юридически, понятие си нямам от закони, но ако можем да се организираме някак си, би било чудесно. Дано адвокат Екимджиев да прояви интерес и да даде идеи за конкретни действия. Със сигурност има варианти. Остава да ги търсим.

# 261
Дайте ми една парола на лични да изгледам и аз предаването... Стига сме се регистрирали... Голям интерес ще отчетат типовете от http://www.neterra.tv

....
и отправям моите благодарности към дуци, за което!

Последна редакция: пн, 23 апр 2007, 14:21 от SafeHeaven

# 262
 Предаването беше за това да ни се даде да разберем ,че сме едни аборигени и селяни .Лошото е че ние нормалните хора трябва да се справяме с аборигени в някои случаи за да оцелеем е това е .

# 263
Илиана М, благодаря ти за милите думи!  bouquet Далеч не успях да кажа всичко, което исках в това предаване. Много ми се искаше да разкажа как в родилния дом (преди близо 8м) педиатърката там се опитваше да ме убеди колко безвредни са тези първите ваксини, които се поставят на новороденото. Но най се втрещих, когато чух от нейната уста, че тя опасната ваксина, която можело да доведе до психически отклонения се поставяла в 4-тия месец. Shocked И какво? Майките трябва да се молят на Бог да не попаднат в онзи "малкият" процент или какво? Избор? Никакъв! А вероятност да се случи точно с твоето дете - има. И какво ми пука, че процента бил на такива случаи един на незнам си колко, ако се случи на моето дете. Ако ги изтрепя след това, ще ги излежавам в затвора, а ако те увредят детето ми или недай Боже го уморят, продължават да живеят на свобода, да спят с чиста съвест и доволни, че техните деца са живи и здрави, пък чуждите - кучета ги яли.
Да, бях препоръчала същият адвокат на един татко тук във форума. Съгласна съм да се консултираме с него и съм сигурна, че би приел делото. Тук в градчето, в което живея, един мъж осъди държавата в Страстбург заради един закон (съвсем за друго се отнасяше, те са толкова много абсурдните закони в България) именно с помощта на този адвокат и доста парички му изплатиха. Mr. Green Току виж и ние вземем някой лев за изнудването, на което ни подлага милата родина. Mr. Green

# 264
Цитат
Д-рката, която беше до Мари_анка, изглеждаше човечна и имаше желание за диалог. Постара се да обясни жената каквото можа.

Това е типично,добре обмислено и обиграно дьржане на човек с подобна власт.Таzи жена отговаря zа епидемиологичните "особености" в БГ и вzима "голямите реШения" при необходимост.Точно тя е най вьрлият zаЩитник на ваксините и с добре обиграните си методи zнае как да предиzвика доверие у наивните и ниЩо не предполагаЩи родители, точно с цел да убеди по мек и беzусловен начин в"полzата и беzвредността на ваксините" ,точно  както е приzива на Световната Здравна Органиzация..."Беz насилие и zакони,а с мека,но постоянна и неотклонна пропаганда".
Бьдете наЩрек мами. Peace

# 265
Цитат
Д-рката, която беше до Мари_анка, изглеждаше човечна и имаше желание за диалог. Постара се да обясни жената каквото можа.

Това е типично,добре обмислено и обиграно дьржане на човек с подобна власт.Таzи жена отговаря zа епидемиологичните "особености" в БГ и вzима "голямите реШения" при необходимост.Точно тя е най вьрлият zаЩитник на ваксините и с добре обиграните си методи zнае как да предиzвика доверие у наивните и ниЩо не предполагаЩи родители, точно с цел да убеди по мек и беzусловен начин в"полzата и беzвредността на ваксините" ,точно  както е приzива на Световната Здравна Органиzация..."Беz насилие и zакони,а с мека,но постоянна и неотклонна пропаганда".
Бьдете наЩрек мами. Peace
Мда, напълно си прав и аз го усетих това! Само дето работата е там, че аз не вярвам на никого вече! И 100 кладенеца вода да ми донесат все тая! Вече не правя нещата само защото някой е ми е казал или обяснил! Проверявам до 9-то коляно  Mr. Green

# 266
Изглеждаше доста миловидничка, ама то е ясно, че няма да вземат някой крокозъбел на толкова отговорна длъжност (освен това физиономията й ми е доста позната, явно не й липсват медийни изяви). Тя изрично акцентира колко се радва, че се е обърнал към тях онзи човек, дето беше пострадал от ваксина, и че те са му помогнали. Ами да, ама ако увреждането беше непоправимо? Ако не бяха успели да му помогнат? И защо е трябвало да се стигне до там?
Като стана дума за този човек, чудя се дали наистина мисли да ваксинира децата си, след като самият той има горчив опит, или така е инструктиран да каже пред камерите (за да се наблегне на несъмнената поза от ваксините - ето той е пострадал, но въпреки това няма да "лиши" децата си от имунитет срещу...какво ли не). newsm78
Ето например Мари_анка не я питаха дали е ваксинирала и дали ще ваксинира децата си.
Кристиан, за благата д-рка наистина си прав. Точно това си мислех този следобед - коренно противоположни подходи на двамата шамани (единият директно си се обяви за такъв, докато нейната стратегия беше "со кротце, со благо...", покани зрителите в епидемиологичния център, ограмотяваше как ваксината не можела да предизвика заболяването, срещу което е, понеже се използвала само частичка от не знам си какво си...). И отказа да отговори на въпроса на Мари_анка за научен труд, където да има изолиран патогенен вирус. Едва ли не беше учудена какво иска да й каже Мари_анка с това и гледаше да се измъкне от ситуацията. Нали на водещата не й спира устата и беше ясно, че тя ще започне да приказва нещо и д-рката ще се оттърве от неудобния въпрос.

Не знам дали едно дело в Страсбург е в състояние да промени закона, но сме длъжни да опитаме. Мари_анка, пиши на адвоката и му поискай мнение и съвет. Питай го дали би се ангажирал с такъв случай. Ако се съберем повече родители, имаме по-голяма вероятност за успех, нали? newsm78

# 267
Интересно господинът с  множествената склероза защо изобщо не прави връзка между текущото си състояние и ваксините, на които е реагирал като малък, както и на факта, че е "един от първите" (направо си ми звучи като опитно зайче) излекувани от алергия с метода на десензибилизацията, което също представлява вид многократно ваксиниране в период на доста години.  А иначе смело твърди, че би поел риска да ваксинира своите деца...  Shocked

# 268
Andrea$, взе ми думите от устата. Hug Точно така е. Множествената склероза е автоимунно заболяване, причина за което са ваксините. Аз така и не разбрах той дали беше на ясно с това. Преди да ни поканят в студиото, се бяхме събрали на една масичка в коридора аз, двете майки (които бяха на червеното диванче), жената с пострадалият син като бебе от ваксина (вече 22-годишен младеж) и този човек с множествената склероза. Той ни дръпна една реч колко били полезни ваксините, а пък той как пострадал от тях, ама трябвало да преодолеем страха от тях и да си ваксинираме децата. При, което ние само се споглеждахме, защото така и не намерихме логика в думите му. Едната майка му обясни, че лекарите всъщност се опитват да ни всяват страх от болести, а той едва ли не каза, че ни се всява страх от ваксините, който ние трябва да преодоляваме. hahaha Абе, шантава работа.
Илиана М, и да ме бяха питали в предаването дали си ваксинирам децата, аз без бой не си признавам Mr. Green. Иначе съм решила да се свържа отново с адвоката и ще кажа как стоят нещата. Получих ЛС-то ти, но нямах време да ти отговоря, че голямата ми дъщеря е с висока температура и сега ги гледам и двете у дома, та лудницата е пълна. Но скоро ще ти пиша. Hug

# 269
Ей това за множествената склероза не си го бях мислила. Не знам какво представлява заболяването и не знам какво е десенсибилизация, ама като прочетох, че последното е "многократно ваксиниране в период от доста години" Sick...Страшно логично ми звучи заключението на Андреас и Мари_анка. Наистина ми е трудно да повярвам, че този човек действително мисли, че страхът от ваксините, а не този от страшните болести, "от които те предпазват", трябва да бъде преодолян. Rolling Eyes Все пак той веднъж вече е пострадал... а за множествената склероза спомена ей така между другото сякаш няма никаква връзка с темата "Опасни ли са ваксините?"... възможно ли е да не си дава сметка?
Мари_анка, бързо оздравяване на детенцето ти! Дръж ме в течение, ако се свържеш с адвоката. Hug

Общи условия

Активация на акаунт