Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 173 460
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 285
  • В подножието на планината

catch,благодаря че ми отговори.По тази логика,ако детето вдигне температура
  и евентуално има отток на мястото ,където е поставена ваксината, това  показател ли е,че
  се е отключило автоимунно заболяване? (Или аз твърде много искам да зная за неща,които
  никой не знае?)

# 286
SafeHeaven,
Благодаря ти,успях да прочета статията.
Някой има ли достьп до тоzи вестник да види кой е авторьт на таzи глупост?Обикновено под такива статии пиШе и спонсорьт вкл.

Дет,
Не може да се каже какво може да се е отключило след ваксина.
Колкото по силно е иzраzена локалната реакция,толкова по голяма е вероятността да се раzминете само с нея.Но и zа това няма гаранция.Надявам се да нямате никакви реакции. Peace

# 287
Колкото по силно е иzраzена локалната реакция,толкова по голяма е вероятността да се раzминете само с нея. Но и zа това няма гаранция.

Това правило ли е? Има ли някакво обаснение?
Обратното вярно ли е - трябва ли да сме на щрек и да очакваме дълбоки и забавени във времето странични реакции, ако нямаме локална реакция, или имаме слаба такава?

# 288
 det ,
Отток предполагам ,че се получава повече от неправилно слагане на ваксината .А температурата минава за един два дни .Но ако детето има някакво заболяване и не се открие на време и се постави ваксина тогава вече става кофти .Предполагам ,че има и други варианти но просто не съм лекар .Мисля обаче ,че е крайно време самите лекари да обърнат внимание ,че всяко трето дете е с екземи ,алергии и др .Дали не е наслагване и тнт .
Снощи гледах едно предаване с Мускатов - той каза -антибиотиците са отрова, а доколкото знам във ваксините може да има следи от антибиотици ,освен всичко друго .Страшен коктейл за двудневно бебе.

# 289
Във ваксините се съдържат и антибиотици. Тук Кристиан моля да се изкаже, е е компетентен.

# 290
Цитат
Това правило ли е? Има ли някакво обаснение?
Обратното вярно ли е - трябва ли да сме на щрек и да очакваме дълбоки и забавени във времето странични реакции, ако нямаме локална реакция, или имаме слаба такава?
Не сьвсем.Обикновено,когато "вьнШен неприятел" от нежелан характер бьде "бойкотиран" локално с всички сили,обикновено бива победен там,на място. Когато няма никаква реакция,влиzа дьлбоко в органиzма кьдето ве4е никой не може да види кьде става борбата(с малки иzключения...напр.енцефалит,неврит на очния нерв) и дали има победа.Локалната реакция сьЩо не е гаранция,че "вьтре" остава чисто.Обикновено голяма част от химикалите се натрупват и не могат да бьдат елиминирани.Някои АБ са силно нефро(бьбреци)токсични...Например Неомицин и Гентамицин.Иzполzват се дори рядко като лекарства zа определени zаболявания.
Просто няма гаранция zа ниЩо.За неЩастие на проиzводителите на ваксини хората сме много по жилави и устойчиви,отколкото са се надявали и очаквали. Peace

# 291
Кристиан, можеш ли да кажеш в кои ваксини се съдържат и антибиотици?
Питането ми по-скоро е дали това е често срещано явление.

Обикновено,когато "вьнШен неприятел" от нежелан характер бьде "бойкотиран" локално с всички сили,обикновено бива победен там,на място. Когато няма никаква реакция,влиzа дьлбоко в органиzма кьдето ве4е никой не може да види кьде става борбата ... и дали има победа.

Това означава ли, че организмът може дълго да се бори и заболяване да се отключи години след ваксината? Тогава едва ли някой би предположил връзката между двете.
А и химикалите се натрупват... докато в един момент това замаскирано положение не избие нейде и ...докато не се окаже твърде късно за овладяването му.

И доста офф заглавието на темата, но не мога да се сдържа да питам и за Неомицина (или Гентамицина - това едно и също лекарство с различни търговски наименования ли е? newsm78) : при локална употреба (всъщност не знам съществува ли вътрешна при тях) тези АБ също ли са силно нефро токсични?

# 292
Виж тук zа всяка ваксина по отделно...
http://whale.to/vaccines/pack.html     
http://whale.to/vaccines/ingredients.html

По принцип почти всяка има АБ.

За неомицин
http://en.wikipedia.org/wiki/Neomycin
Неомицин не е гентамицин. Naughty

Локалната употреба сьЩо е токсична. Peace

Цитат
Това означава ли, че организмът може дълго да се бори и заболяване да се отключи години след ваксината? Тогава едва ли някой би предположил връзката между двете.

Напьлно е вьzможно и в момента се опитват много учени да докажат таzи врьzка.Но е много трудно.Ваксините са голяма хиzтринка на фармаиндустрията. Wink

# 293
Истина е обаче, че могат да предизвикат много автоимунни заболявания - множествена склероза, Алцхаймер и др. Тези болести обикновено се отключват след години. Ама коя фармацевтична компания ще си признае? Обикновено отговорът е, че няма връзка с ваксините. Mr. Green

# 294
Кристиан, можеш ли да кажеш в кои ваксини се съдържат и антибиотици?
Питането ми по-скоро е дали това е често срещано явление.

Обикновено,когато "вьнШен неприятел" от нежелан характер бьде "бойкотиран" локално с всички сили,обикновено бива победен там,на място. Когато няма никаква реакция,влиzа дьлбоко в органиzма кьдето ве4е никой не може да види кьде става борбата ... и дали има победа.

А и химикалите се натрупват... докато в един момент това замаскирано положение не избие нейде и ...докато не се окаже твърде късно за овладяването му.

И доста офф заглавието на темата, но не мога да се сдържа да питам и за Неомицина (или Гентамицина - това едно и също лекарство с различни търговски наименования ли е? newsm78) : при локална употреба (всъщност не знам съществува ли вътрешна при тях) тези АБ също ли са силно нефро токсични?

Принципно може да се отключи. Обикновено организмът изхвърля веднага симптоми, понеже е една съвършена, самобалансираща се система. Често се справя сам и при нарушаване на баласа веднага търси компенсация.., но ако симптомите се пренебрегнат и/или потиснат (което най-често се прави от майките с разни аналгетици и температуропонижаващи), проблемът се завоалира, и всъщност си остава спящ. Тогава най-малката прична може да върне обратно ситуацията и да провокира връщането на симптомите в много по-остра форма. Това може да се случи дори след години.

# 295
Кристиан - както винаги полезен и изчерпателен!  bouquet

Мари_анка и И., благодаря ви!
И, имах подозрения за температуропонижаващите - логично е да потискат проблема и като му пречат да избие, да го вкарват незайно къде навътре. По този повод се сещам за педиатърката на детето, която след всяка имунизация казва на майките да дадат температуропонижаващо профилактично  ooooh! , за всеки случаи (за съжаление, тя далееч не е единствената с подобни предписания).

# 296
# 297
Здравейте, възможно ли е да появи реакция от ваксина(акт хиб) на 2-ия ден след поставянето и?

Благодаря!

# 298
Не съм лекар, но зная, че може да се появи веднага реакция, след поставена ваксина. Зависи от организма.

Последна редакция: ср, 02 май 2007, 16:53 от mari_anka

# 299
Не само веднага, не само след два дни, а може и след 4 или 5 дни! В линка даден от Омега пишеше специално за една от ваксините, че дава реакциа след 4 дни май беше. А съм чувала и за след 2 месеца. Обаче, тогава лекарите твърдят, оооо, това е било преди 2 месеца  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт