Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 173 460
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 270
  • София
http://www.bulpress.net/index.php?p=view&r[id]=3455
Отвратителна статия ЗА ваксините.
Ето откъс:
ВНИМАНИЕ!
Свободата на избора на родителя относно ваксинацията заставя лекаря подробно да разясни евентуалните последствия от този отказ, тъй като в случая се нарушава правото на детето на живот и здраве, постулирано от Виенската декларация (1993 г.) и Отавската декларация за правата на здравето на детето, приети от Световната медицинска асоциация (1998 г.).

# 271
"Ваксинирането на децата винаги ще е задължително."   Shocked Ей това ми се наби веднага на пръв поглед - надписът е под снимка с едно момиченце.

"Например - от една безобидна наглед варицела умират десетки деца на година, особено ако имат и други заболявания..." - То от какво ли не има смъртни случай, ако човекът има и други заболявания...по тази логика няма да остане нещо, срещу което да не е препоръчително да се ваксинираме. #Crazy

"По принцип ваксините се прилагат за предпазване от болести при милиони деца в десетки страни. (е,да, по принцип така се води, че е) И ако има странични действия, те са само в единични случаи. А и почти никога не се потвърждава наличието на патология в това отношение."  Това вече ме остави безмълвна!

"Човечеството стана ваксинозависимо. Ако сега решим, че трябва да се откажем от ваксините, ще настъпи истинска катастрофа."  ooooh!

Наистина отвратителна статия. Sick Как пък едно нещо не ми изглежда достоверно...Не претендирам, че съм в час със статистиките за заболеваемост от шарка и последваща смъртност, ама това - "Ако оставим обаче децата без ваксина против шарка, утре от нея ще се разболеят хиляди малчугани, от които 10 на сто ще умрат. " - ми се струва целенасочено изкривена във фаталистична крайност визия.  Rolling Eyes
Абе гадна, гадна статия - гъмжи от такива из нета.

# 272
  • Виена
Имам две приятелки, болни от МС. За едната си спомням как диагностицираха това гадно заболяване. Беше я ухапало някакво домашно куче, което се сбило с нейното и тя тръгнала да ги ръзтървава... Нелепа история. Но като повечето съвременни хора и тя отишла да й поставят ваксина. Дали не беше тетанус... Вече не помня. Влошаването на състоянието й настъпи буквално в следващите дни. Рязко и необяснимо. След един куп прегледи поставиха диагнозата  "множествена склероза"... Мислехме, че ухпването от кучето е отключило процеса, че нещо се е уплашила, но самата тя винаги е казвала, че не е била уплашена, просто за всеки случай, понеже не е сигурна дали ухапалото я куче е редовно обезпаразитявано, е отишла на лекар... Сега като чета си мисля за тази ваксина. Не съм сигурна дали беше единствена дори. Но е възможно и тя да е причинила фаталните последствия...
А за статията в Булпрес - я не й се впечатлявайте!
Лека нощ!    bouquet

# 273
Аз също гледах Искрено и лично, не мога да изкажа отвръщението си от "шамана", няма друго такова егоистично и самовлюбено същество. Преди извесно време го гледах и в "Часът на Милен Цветков". Чудя се защо съществуват подобни паразити  newsm78 Нелепо е да кажеш, че още в първите дни на детския организъм вкарват отровите, защото майката може да е заразена!!! Та нали си правим изследванията преди да родим, и щом те не са гаранция, защо тогава ги правим????
Мари_анка, направи ми страхотно впечатление  Peace
Жалко е, че ваксините у нас са задължителни. Често се чудя като дойде време да го пуснем малкия на градина как ще стане това? Или ще се наложи да седя да си го гледам у дома, защото няма да го приемат в градината при ваксинираните дечица  newsm78

Последна редакция: ср, 25 апр 2007, 10:26 от TALI1

# 274
Цитат
ВНИМАНИЕ!
Свободата на избора на родителя относно ваксинацията заставя лекаря подробно да разясни евентуалните последствия от този отказ, тъй като в случая се нарушава правото на детето на живот и здраве, постулирано от Виенската декларация (1993 г.) и Отавската декларация за правата на здравето на детето, приети от Световната медицинска асоциация (1998 г.).

Не мога да отворя линка оттук и zатова се спирам само на цитата.
Е да,ама НЕ.Не са поzнали.Има и други zакони,по които теzи не важат.
Детето е живо и zдраво в момента на ваксиниране.С ваксинирането се наруШава точно тоzи противоречив zакон.Не се стряскайте.Най обичат него да цитират и да zаплаШват.
Основно човеШко право е правото на zдраве.Ваксинирането не е даване на zдраве.Ваксинирането раzболява zдравият органиzьм уж с цел иzграждане на имунитет.
Преди едно неЩо да бьде наложено сьс zакон,трябва да се докаже неговата полzа както и таzи полzа да надхвьрля риска.За ваксините няма такива докаzателства.Това,че са намалели болестите не е медицинско научно докаzателство,че ваксините са допринесли zа това.

Друг е вьпроса докога Ще ги имаме теzи zакони,които малко или много ни zаЩитават.Няма да се учудя,ако ги променят...Тук например промениха един подобен...след един тежьк случай на опит родителите да спасят детето си от официалната медицина.В крайна сметка го иzлекуваха алтернативно и сега са с условни присьди,вьпреки ,че детето е zдраво.Т.е. не е борбата zа zдравето на детето,а борбата да накарат гражданите да се подчиняват. Peace

# 275
Отвратителна статия ЗА ваксините.

Christian, това е целия линк:
Код:
Кофти скоби има в самия линк, така че просто го копирай в адресбара на браузъра ти.

Прави ми впечатление, че авторът е много добре запознат с американския имунизационен календар и новите ваксини от 2007 г., включени в него.

# 276
Тази статия все едно аз съм я писала като хабер си нямах какво значи ваксина!
Въпреки че Декларацията не е документ със задължителна юридическа сила, тя е причина за раждането на 60 документа, които общо определят стандартите за човешките права. Това са права на всеки мъж, жена и дете по света, както и на всяка група в обществото. Правата, съдържащи се в Декларацията, по-късно са доразвити в документи като Международната конвенция за премахване всички форми  на расова дискриминация, която обявява разпространяването на идеи, основани на расово превъзходство или омраза за преследвани от правото; Конвенцията за премахване на всички форми на дискриминация по отношение на жените, определяща мерките, които да се предприемат  за премахване дискриминацията на жените в политическия и обществения живот, образованието, работата, здравеопазването, брака и семейството; и Конвенцията за правата на детето, гарантираща човешките права на децата. 

Така, значи разбрахме какво е декларация, но на авторите на статията пък бих казала, че се нарушават КОНВЕНЦИЯ за защита на правата на човека и основните свободи от 1950 г ратифицирана от България през 1992 г и КОНВЕНЦИЯ за защита на правата на човека и на човешкото достойнство във връзка с прилагането на постиженията на биологията и медицината: Конвенция за правата на човека и биомедицината, ратифицирана от РБ през 2003 г.

Уф, докато се намотам и Кристиян пак ме изпреварил  Mr. Green!

# 277
  • В подножието на планината

Някой може ли да ми каже какви са евентуалните последици от поставена жива полиомиелитна
  ваксина.А от ДТК?

# 278
Никой не знае до какви с точност последици може да доведе ваксина .Индивидуално реагира имунната система на всеки .Може да има заболявания отключени от ваксина ,като автоимунни заболявания ,диабет ,астма ,алергия ,аутизъм .
Ако питаш за странични реакции те са температура ,отток на мястото където е поставена ваксината ,продължителен плач ,екзема ,алергичен шок ,енцефалит.Парализа на крайници .И който иска да допълни.

# 279
Току що гледах предаването. Браво на участвалите майки! Наистина трябва да се атакува задължителността на ваксините и е добре, че покрай Интернет има рална възможност да се обединяват усилията на много хора, а не всеки да се спасява (или дави) поединично. За мен е много радостно, че и Меглена Ангелова, и Милен Цветков са "пристрастни: към темата - те определено изразяват позиция по-скоро против, поне против задължителността. Така че това е нещо, което задължително трябва да се използва в бъдеще!

# 280
Аз си мислех и за "Господари на ефира". Те дали биха съдействали с репортаж? Нямам представа какво могат да направят, но поне да се даде гласност на проблема...да се говори за ваксините и в друга светлина - далеч от тази на "ползите надвишават рисковете".

# 281
Сега видях нещо смешно - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=181139.20
В темата, към която дадох линк, мамите обсъждат, че са притеснени, че от ХЕИ им бавят ваксините (нямам предвид, че ми е смешно притеснението на майките, напротив - крайно неприятно ми е, че се тормозят) и ... мислят да пишат на "Господари на ефира".  Laughing Представям си как от въпросното предаване получават две писма за ваксините - едното защо бавят ваксините на децата, а другото - защо ни задължават и ни изнудват да ваксинираме децата си. Rolling Eyes Не ми се вярва да се навият да направят и двете предавания.

# 282
Дейвид ли прави о6те репортажите?

# 283
Преди няколко дни случайно попаднах на предаването и мернах "Приятно ми е - Мавриков".
Ти да не познаваш Дейвид? Wink

# 284
Дейвид не познавам,но 4есто го сре6там лятото.Не ми пре4и да се запозная и да сондирам мнение.

Общи условия

Активация на акаунт