Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 172 668
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 480
НЕ ВИ ЛИ Е ЧУДНО ЧЕ ВЪВ ВЪПРОСНИЯ ФОРУМ СТЕ СИ ЕДНИ И СЪЩИ. РЕДУВАТЕ СЕ ТРИМА ДА СИ СПОРИТЕ И ДА ИЗНАСЯТЕ ЛЕКЦИИ ВСЕ ЕДНО СТЕ  НА СИМПОЗИУМ. ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ ТОЗИ КРИСТИЯН МИ ЗВУЧИ КАТО  ПАСТОР НА НЯКОЯ СЕКТА. НЕ СЕ ЧУДЕТЕ ЗАЩО НЕ СТЕ ИНТЕРЕСНИ НА ОСТАНАЛИТЕ.

# 481
  • Виена
НЕ ВИ ЛИ Е ЧУДНО ЧЕ ВЪВ ВЪПРОСНИЯ ФОРУМ СТЕ СИ ЕДНИ И СЪЩИ. РЕДУВАТЕ СЕ ТРИМА ДА СИ СПОРИТЕ И ДА ИЗНАСЯТЕ ЛЕКЦИИ ВСЕ ЕДНО СТЕ  НА СИМПОЗИУМ. ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ ТОЗИ КРИСТИЯН МИ ЗВУЧИ КАТО  ПАСТОР НА НЯКОЯ СЕКТА. НЕ СЕ ЧУДЕТЕ ЗАЩО НЕ СТЕ ИНТЕРЕСНИ НА ОСТАНАЛИТЕ.

Поне не си пишем с големи букви, което в пространството на нета минава за малко кофти възпитание! Аман от морални апостоли!  ooooh!

# 482
  • София
На мен темата ми е интересна и за това я чета. Да кажем, че си набавям липсващата ми информация по този начин. Ти като нямаш нужда от информация, не чети и не се включвай. Или факта че хората търсят начин да изказват мнения и да се осведомяват полезни или вредни са ваксините- те дразни. Мога да ти кажа защо- ти не искаш да знаеш, просто защото те е страх. Всеизвестен факт е, че колкото по-малко знаеш, толкова по-малко се страхуваш. Е, стой си в блажено неведение и не ни пречи ние да си дъвчим ваксините. А това кой какво чете ти няма от къде да знаеш. Или съдиш по себе си? Ти не си "хората", ти си си ти.

# 483
А това е постинг на Катерина до Др.Сльнчева
Цитат
Здравейте доктор Слънчева. Дъщеричката ми е на 6мес. и при рутинни изследвания на кръвта се установиха високи стойности на левкоцити-15,4  и много висока еозинофилия-18,5%. Педиатърката ни направи изследвания за глисти, други чревни паразити, токсоплазмоза и ехинокок. Всички те бяха отрицателни. След като  отхвърли всички други възможности тя ми каза че може да се е получило от полиомиелитната ваксина / първата беше през м.Март на капки; втората през м.Май - инжекционна и третата през м.Юни също инжекционна/. Освен това тя ми сподели че има още едно "декемврийско бебе"/ като нас/, при което се е получила същата висока еозинофилия и чиито изследвания са били отрицателни като нашите. Въпросът ми е следния: Има ли някаква опастност за растежа и развитието на дъщеричката ми след като полиомиелитната ваксина ни се отразила по този начин и има ли опасност тя да се разболее от полиомиелит вследствие на ваксината? Благодаря Ви предварително.                                             Р.S. Забравих да отбележа, че последнити 2 ваксини ДТК поставихме ваксината "ИНФАНРИКС" като по-безопасна, препоръчана ни от педиатри в това число и от Вас.

# 484
А това е постинг на Катерина до Др.Сльнчева
Цитат
...

smile3555 Ами да продължава да си ваксинира детето със същия ентусиазъм, пък ако не дай Боже получи увреждания за цял живот, лекарите винаги ще измислят на какво друго да го отдадат, както винаги и ще е спокойна, че нищо не е можела да направи...  Peace

# 485
А пьк това получих от Катерина на лични токуЩо...
Цитат
Пълна липса на възпитание и признак на ниска култура- това мога да кажа за човек ровещ в кореспонденцията на други лица и нямаща връзка с него. Много ниска топка "ПАСТОРЕ".
Каквото и да оzначава,не го раzбирам. Peace

Потребителката явно има оЩе емоции zа иzкаzване...

Цитат
Ами дай си ICQ-то да ти го обясня господинчо, няма смисъл да пълним форума с обяснения на неща които се учат в училище, но явно някои са пропуснали тези години. Иначе плачете че докторските заплатите са Ви ниски и искате увеличение, а да бяхте се замислили изобщо дали заслужавате и тези които получавате и в момента.
П.П. - Това го написа Мъжът ми.

Последна редакция: ср, 11 юли 2007, 00:09 от Christian

# 486
  • Виена
katerina06,
понеже е видно, че не си много "в час" с особеностите на форумското общуване (няма лошо, ще се научиш, но трябва да почнеш да пишеш и в други теми, не само в "Красива мама" и "Д-р Нивеа Бейби") , да ти помогна да се ориентираш...
1. Вече споделих за грубиянщината да се пише с големи букви. Това в пространството на нета се нарича КРЕЩЕНЕ!
2. Достъпът до профила, както и до всички публикации на съответния потребител изобщо не е "лична кореспонденция"
Всъщност по-добре да спра до тука...

# 487
http://www.nhif.bg/bg/default.phtml?w=1024&h=738   Shocked

"По преценка се провежда и ваксинация против полиомиелит (нулев прием)"  -  става дума за новородени. #Crazy
Друго си е да ти ваксинират бебето срещу каквото се сетят...чудничко направо. Close

# 488
Няма вече "нулеви". Премахнаха ги с "наредба" Wink хъш-хъш (да не се разчува много, за да не станат за смях с "практиките" си)
Светлина в тунела...

Последна редакция: чт, 12 юли 2007, 17:16 от Birdie

# 489
Е, дано си спазват наредбата. Да, някаква мъждукаща светлинка - мноого далечна и едва доловима. Wink
В сайта на НЗОК информацията си стои. Аз сега научих, че е имало "нулев прием" на ваксина "по преценка". Колко ли бебета са отнесли и по едно полио за "добре дошъл на този свят" - каква ли ще е тази преценка...

# 490
... Аз сега научих, че е имало "нулев прием" на ваксина "по преценка". Колко ли бебета са отнесли и по едно полио за "добре дошъл на този свят" - каква ли ще е тази преценка...
Всички варненски бебета до скоро! По "преценка" на началника на РИОКОЗ понеже Варна бил полиомиелитен район.

# 491
Да не говорим, че нулевия прием на полио няма никаква положителна ефективност. Най-много някои страничен ефект да си докараме.

# 492
Да не говорим, че нулевия прием на полио няма никаква положителна ефективност. Най-много някои страничен ефект да си докараме.
... и да изпозаразим с ваксинални щамове полио всички "чувствителни" и неваксинирани.
Но то първо трябва да се знае, а после осъзнае.

# 493
Е, дано си спазват наредбата. Да, някаква мъждукаща светлинка - мноого далечна и едва доловима. Wink
В сайта на НЗОК информацията си стои. Аз сега научих, че е имало "нулев прием" на ваксина "по преценка". Колко ли бебета са отнесли и по едно полио за "добре дошъл на този свят" - каква ли ще е тази преценка...
обясниха ми че този прием се практикува при деца от малцинствата за които не е сигурно че въобще ще направят друг прием. след подобно обяснение  #2gunfire  Sick  #Crazy

# 494
Здравейте, искам да ви попитам някои дали знае по новия закон какви ваксини се бият след като деоето навърши 1годинка. Предварително ви благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт