Градинарство - моето хоби 30

• 43 822
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
Да се оплача, че ми писна от нас хората и това, което причиняваме на природата. Как може на 3 кв.м да има едновременно брашнеста мана, черни въшки и белокрилка по растенията? Каква ни е ползата от красотата, като за да я съхраним се налага буквално да къпем растенията с отрови, които я унищожават. Писна ми да ходим по джапанки през февруари и да палим печките през май.
Както и да е, оплаках се и отивам на агроаптеката Anguished

# 106
  • Пловдив
dariVale,тъкмо приготвям разтвор за въшки ,че хибискусът,подарък от съседа ,няма толкова листа ,колкото въшки .А,от тази белокрилка ,чак ми се отщя да си правя чипс от кейл .Няма измиване на листата му ,така са полепнали паразитите .

От вчера и аз страдам .Листата на дантелената бреза ,която посадих преди месец не изглеждат добре .Около 1/3 от всички са пожълтели .Не е хлороза ,най-вероятно съм я засушила някоя седмица .Вчера я подхранвах с NPK ,поливам обилно ,дано да я оправя .

# 107
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

# 108
Добри, благодаря за всичките екзотични красоти дето пускаш, надявам се е станало утвърден навик, защото много освежават, просто си представям и ароматите които вероятно лъхат от тях, и въобще възможността човек да се пренесе да помечтае Hug

semelyna, бамбукът в саксия страда зимата ако не е увит, корените му са чувствителни към мръзнене, затова може да се е натъжил, а и обича вода, пък ние на студа нали не ги поливаме, ама физиологията му си го изисква, обикновено се поливат добре преди застудяване за да изкарат. Ей такива неща може да са му накривили шапката, сега просто го обгрижваш като си му е реда, може да тръгне.

# 109
засрами ме.
причината да пусна плумерията е много прозаична - обещах на Магни, а забравих в коя тема съм обещавала, затова пуснах и в двете.
ароматът е страхотен, да. миналата година си събрах падналите под дървото цветчета и почти седмица имах "ароматизатор" на масата. много нежен, много приятен.
Simple Smile естествен,

# 110
Дайте идеи за бюджетни големи саксии.

# 111
миналата седмица в бриколажа на цариградско имаше големи, светло сиви, имитираха циментена замазка, сферични форма.
видяха ми се мнооого евтини, но не помня цената. тук такива са около 90 лева, та и около 20 - 30 биха ми се видели евтини.

# 112
И аз доста търсих нещо по бюджетно, така й не успях да открия. Исках керамика и накрая стигнах само до това

Най- голямата  е 44 диаметър и на сравнително прилична цена

# 113
  • Sofia
И аз доста търсих нещо по бюджетно, така й не успях да открия. Исках керамика и накрая стигнах само до това

От къде и на каква цена?

Ефибуш мерси за отговора. Тор за райграс подходящ ли е за бамбук?

# 114
  • Пловдив
Мен ,хич ме нама с торовете, но винаги намирам информация на английски .
Прочетох,че бамбукът е най-добре да се подхранва  с обгоряла   конска тор ,каквато едва ли се намира в изобилие .
Ето друг съвет за NPK тор :

As mentioned, all bamboo types like more nitrogen than anything else. So, you’ll want to choose a feed with an NPK that has a higher first number than the others (X-x-x). The recommended NPK for outdoor plants, given their vast size, is 20-5-5 or a similar percentage ratio. For smaller indoor types, a 2-2-2 ratio will be all they need.

# 115
Moите големи саксии са от Лидл, бяха много евтини. 11лв ли бяха? Не помня, но издържаха навън година и са като нови.

# 116
Спирея

И люляк на щамба. Следващата година ще прави корона, ще цъфти до 2-3 години.

# 117

# 118

От къде и на каква цена?

Ефибуш мерси за отговора. Тор за райграс подходящ ли е за бамбук?
От Бриколаж са и голямата беше около 30 лв. ако си спомням добре …

# 119
Малко Чешка свежест.
Не бях виждала до сега шокошадовата лоза. Нищо особено. Но красиво.

Идея за оформяне на сенчест кът.

Още едно кътче, но с Глициния. Тук като цяло времето е с 3 седмици назад от Пловдив. Спиреята и люлякът сега цъфтят, Глицинията и тя сега тръгва.

И тези дюс-семпъл ябълки, мисля. Но целенасочено оформяни на топка. Личи като се загледаш.

И за разкош:

Общи условия

Активация на акаунт