На ДЕСЕТИ клас се вижда края, а за профила още аз се колебая

• 41 156
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
  • Sofia
Въпрос на човечност, от каквато явно все повече хора са лишени.

Тц, не е редно, не може, не става въпрос за човечност. Ако в някоя зала квесторите позволят на някое дете да си допише след изтичане на времето, а на никое друго не позволят, защото така е по инструктаж, това е несправедливост и неравнопоставеност. Представете си, че е ДЗИ 12-ти клас или НВО 7-ми клас, а не "маловажното" НВО 10-ти клас... Правилата трябва да бъдат еднакви за всички. По принцип...
Това с формулите днес е без коментар. Не че който умее да си решава задачите, разчита на тези формули, но все пак.
Аз днес не се вълнувам Relaxed

# 466
  • София
И аз мисля като aniK. Това са си правила, човечността няма нищо общо. Някое дете за една минута може цяла задача да си реши.

aniK, и аз, но си цъкнах да следя шести клас, да видим догодина бело ли ще е, или червено Simple Smile

Апропо, освен Пърпълче кой ще е в битката за седми клас догодина?

# 467
  • В средата на времето
Ани, така е, права си, но след днешните изпълнения, очевидно всичко може. Кутията на Пандора е отворена дет се вика.

# 468
  • вкъщи
В доста училища не са разбрали за сгрешени формули... Каквото такова. Изобщо това НВО няма никаква тежест и значение.

# 469
  • В средата на времето
Изобщо това НВО няма никаква тежест и значение.

Проблемът е, че нещо такова изобщо се е случило. Недопустимо е! Само късмет е, че се е случило на матурите, които са за престиж.

# 470
В училището на моят син не са сменили формулите, но каквото такова ...

# 471
  • София
Моят син въобще не спомена за сгрешените формули, като прочетох тук, лошо ми стана. Накрая се свързвам с новината, че всичко му е грешно, поради грешните формули. “Ти пък, мамо, ние първо си ги поправихме, но какво да те занимавам..”Н е са удължавали. Но си мисля, какво ли мазало е при проверките, при това и за 7.кл, и за 10. кл. ( С точки!!!!!!)

# 472
И аз ще имам седмокласник догодина. Не ми се мисли дори

# 473
  • Варна
Днес имах дежа вю.
Втори клас, първо състезание по мат.
Оставям го в училището, събираме се горди майки и отиваме в близкото кафене. Поръчвам и моят човек се обажда "Готов съм"!
Не е разбрал за формулите, твърде рано е излязъл.

# 474
  • София
И при дъщеря ми са удължили времето.Около 10.10 са им донесли верните формули.Но те вече са били започнали да пишат на беловите.Реално повечето деца към 11 часа са били излезнали според дъщеря ми.Твърди,че се е усетила,че има сгрешена формула.Доволна е като цяло,казва че матурата и се сторила по-лесна от миналогодишната.Предстои да разберем,кой,какво и доколко,to be continued...,както се казва,към 28.06.
За МОН нямам думи.Почти всяка година изпъкват с нещо.За всички е ясно безмислието на десетокласните изпити.Единственият плюс е учениците да претръпнат  да се явяват на такива.Въпреки това си мисля,че от елементарно уважение към тях и техните преподаватели е хубаво изпитните варианти да се проверяват по няколко пъти,както и формулите,които им се дават да ползват.Не е чак толкова трудно,стига да има желание.

Последна редакция: чт, 16 юни 2022, 14:49 от Ali97

# 475
И аз имам седмокласник догодина, както казва една приятелка - всяка година имаш някакви матури - да не губиш тренинг 🤣

# 476
Моят син е разбрал,че формулите са сгрешени и е казал на квестора, но той не му повярвал, казал, че не е учител по математика.Предал си е работата и точно тогава са донесли правилните формули и  са удължили времето, но вече бил записан, че е предал. Няма да има просто максимален брой точки, а по-малко.

# 477
  • София
И при щерката сгрешени формули. Видяла липсващите скоби, но не е ползвала формулите. Сменили са ги в 9.45. Удължено време - 30 мин.
Всъщност, откъде идват тези формули? В модела на МОН са наред.
Май ще трябва граждански екипи (като наблюдатели на избори) да проверяват материалите преди да ги дадат на децата.
Шантава работа. Rolling Eyes

# 478
  • София
И аз мисля като aniK. Това са си правила, човечността няма нищо общо. Някое дете за една минута може цяла задача да си реши.

aniK, и аз, но си цъкнах да следя шести клас, да видим догодина бело ли ще е, или червено Simple Smile

И аз, и аз Simple Smile
Девойката такива емоции от рано ни организира, че догодина май няма толкова да се вълнувам. Залита към училищата с рисуване към МК и май това ще ни е важното. Покрай нейните вълнения набора беше оставен съвсем самостоятелно да се "готви" за НВО и ще видим резултата на 28ми. Не се вълнува особено.
По-скоро се чудим като отдъхне НЕГ сега след великата организация (вчера онлайн учиха, да не би да си разметстят чиновете 2 пъти), ще намерят ли сили и мотивация да раздадат едни заявления за профили ?!

# 479
МОН е качило отговоорите
https://https://web.mon.bg/bg/1

Общи условия

Активация на акаунт