На ДЕСЕТИ клас се вижда края, а за профила още аз се колебая

• 41 163
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
Заедно сме писали Simple Smile
Очаквах формулите да видя Simple Smile Simple Smile

# 481
  • София
Точно влизах да напиша,че са излезнали отговорите.
Във ФБ групата на МОН ги правят на нищо.

# 482
...
Всъщност, откъде идват тези формули? В модела на МОН са наред.
Май ще трябва граждански екипи (като наблюдатели на избори) да проверяват материалите преди да ги дадат на децата.
Шантава работа. Rolling Eyes
Чета ви, с дете в 9-ти клас съм и ще отговоря. Бях родител наблюдател в училището на дъщеря ми. Формулите дойдоха с мейла със задачите. Два отделни файла, прикачени в един мейл. Доста време се загуби да се печатат и окомплектоват и формулите, и изпитните материали в отделни купчинки. Можеха да пратят формулите още предния ден, за да не се губи време, но не би. Наблюдателите нямаме право да виждаме съдържанието на мейлите.

# 483
Наблюдателите нямаме право да виждаме съдържанието на мейлите.
                   И какво правехте тогава? Май си губехте единствено времето! Сигурна съм,че ако наблюдателите проверяваха съдържанието нямаше да има грешка!

# 484
Ех, човек да не отговори. Наблюдателите се изискват по наредба. Наблюдателите няма как да са експерти и да проверяват дадените от мон материали. Особено пък за краткото време докато се печатат материалите да вземат и да проверят дали всичко е ок. "Работата" им е да наблюдават дали всичко в даденото училище се случва без нарушения. Не съм си загубила времето, не ме мислете. Беше ми интересно. Доволна съм от организацията, която видях, че се създава в училището на дъщеря ми.

# 485
Ех, човек да не отговори. Наблюдателите се изискват по наредба. Наблюдателите няма как да са експерти и да проверяват дадените от мон материали. Особено пък за краткото време докато се печатат материалите да вземат и да проверят дали всичко е ок. "Работата" им е да наблюдават дали всичко в даденото училище се случва без нарушения. Не съм си загубила времето, не ме мислете. Беше ми интересно. Доволна съм от организацията, която видях, че се създава в училището на дъщеря ми.
                 Не да проверяват материалите от МОН,а да ги видят поне.Аз не съм експерт ,но със сигурност знам формулите и бих забелязала грешката.Липсващите формули - също.
                 Добре е,че си доволна от свършената работа и че организацията е била добра в у-щето на детето ти.Да се надяваме,че навсякъде е бил спазен регламента.

# 486
Искам да попитам ganis, ако знае - дъщеря ми е решила последната задача, но още в началото има изчислителна грешка и цялото решение върви правилно, но с грешна цифра, дали ще вземе някакви точки за нея? Също на друга задача изобщо не е преписала решението на беловата... в цикъл, на хапчета - толкова...много я е яд, защото щеше да има доста точки и да я оформят безпроблемно, а сега ще трепери...

# 487
Синът ми си е тръгнал на 80 минута, не са получили нови формули. Факт е, че ако знае че има още толкова време би се опитал и друга задача да реши.Бил е последен в стаята. Не обича математиката както БЕЛ, но смятам, че е ощетен откъм време.

# 488
  • Северозападна България
Здравейте, чета ви от седмокласната тема. В провинцията в МГ сме, тук при нас не са забелязали, че формулите са сгрешени. Следобяда детето ме пита, дали ще им анулират работите заради тези формули, но едва ли. Грешка е имало навсякъде явно, някои са видели, други-не.

# 489
  • София
Отначало се ядосах за тези сгрешени формули и най-вече за неравнопоставеността като времетраене на единен изпит в отделните училища. После се замислих. Какво толкова е станало. (Не ме "изяждайте". Не пренебрегвам немарливостта при подготовката на материалите). Допусната е грешка в лист с формули, който е допълнително помощно средство да улесние на децата. Тази формула едва ли са я гледали много деца, та да им е нанесла фатална вреда в решаването. Още повече, както казах, това е допълнително помощно средство и изобщо не беше задължително да се дава. В моите ученически години (през миналия век) на никого не му и минаваше през ума, че може да има лист с формули на изпит.  Формулите се учеха, понякога и наизуст и това не подлежеше на дискусия.

# 490
  • София
Е, имали са днес бонус задача по математика - открий липсващите знаци в таблицата. Satisfied Не знам с колко точки ще бъде оценена. SmileySmileySmiley

Цялата работа е, че не са били равнопоставени децата, но на кого ли му дреме в случая?! На МОН със сигурност - не.

# 491
......  Формулите се учеха, понякога и наизуст и това не подлежеше на дискусия.
                Да,така беше,но сега още от малките класове ги учат да ползват  таблици,формули и т.н. Точно по тази причина много от децата не ги знаят.

# 492
  • В средата на времето
В моите ученически години (през миналия век) на никого не му и минаваше през ума, че може да има лист с формули на изпит.
Абе и аз съм с такива спомени, докато мъжът ми не спомена за едни четиризначни математически таблици с формули, които можели да се ползват тогава. 🙄

# 493
Няма ли откъде да видим как точно е изглеждал листът със сгрешените формули? Има грешки, които могат да те подведат, има и такива, които са очевидни или не са много съществени.
Моят син не ги знае формулите наизуст, но веднага бил разбрал, че скобите са изтървани. Според него, освен ако не виждаш за първи път такива задачи, няма начин да не се усетиш за печатната грешка. Но все пак ми е любопитно да видя листа.

# 494
  • София
Абе и аз съм с такива спомени, докато мъжът ми не спомена за едни четиризначни математически таблици с формули, които можели да се ползват тогава. 🙄
Ааа, Izida, или мъж ти е много по-млад (което е най-вероятно), или е бил в много ларж училище. Четиризначните математически таблици ги даваха, ако листовете с формулите бяха залепени. И го попитай помни ли какви формули имаше в таблиците. Ще ти припомня - за тригонометрични функции и зависимостите им. Формули за лица, повърхности,обеми, алгебрични уравнения и неравенства нямаше.

Общи условия

Активация на акаунт