Обсъждане на имотни обяви-28

• 49 178
  • 666
  •   1
Отговори
# 615
Чакайте сега, това трябва да е кооперацията на южния тротоар на Сливница, точно срещу училището. Значи ако не гледа към булеварда, гледа към пазара Д.Петков, т.е. на юг (малко завъртяно, но юг). И би трябвало вече да върви към завършване на груб строеж, т.е. А14.
Но иначе локацията е много шумна, заради булеварда.

# 616
Сливница е супер натоварен булевард, аз там не бих купил и без пари да е. И на другата страна да гледа пак ще е шумно. А и според статистиката на МВР около Сливница е и най-криминалния район в София.

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 21:31 от bboiko

# 617
"Сливница" е дълъг булевард все пак Wink Едно е на Лъвов мост, друго е на Сточна гара. Иначе мястото е супер от комуникационна гледна точка, но шумът е голям проблем. Зависи накъде гледат прозорците - ако е на другата страна може и да е приемливо тихо.

# 618
Строежът е на изкоп. На ъгъл.
От едната страна е училище, над него затвора.
Или гледа към булеварда, който е шумен и прашен или към другият новопостроен блок, т.е. гледка няма. Освен към дворът на училището.

Разходете се до там, за да добиете представа.

# 619
Благодаря на всички за мненията,  май ще се откажа най-вече заради булеварда,  сградата реално е почти на платното,  обекта е голям -  дори твърде голям,
 което покачва риска от забавяне на въвеждането в експлоатация

# 620
А, сега разбрах къде е този строеж. Аз мислех, че е точно срещу училището, където още миналата година почнаха кооперация, която вече трябва да е поне на груб строеж.

А и според статистиката на МВР около Сливница е и най-криминалния район в София.

Дай линк към тази статистика, че и ние да се ориентираме.

# 621
Срещу училището, сградата е построена. Тя е по-близо до затвора.
Точно до нея, събориха Кенар и в момента копая с бесни темпове.
Аз говоря за това място:

Скрит текст:

# 622
"Сливница" е дълъг булевард все пак Wink Едно е на Лъвов мост, друго е на Сточна гара.
Дълъг е булеварда, ама е много основен и винаги натоварен. Почти всички живеещи на северозапад от София - Божурище, гр. Сливница, Драгоман и т.н го ползват, та дори крайната част е натоварена. Иначе ясно, че Сточна гара е най-зле, ама и в останалата част няма шанс за тишина.

Дай линк към тази статистика, че и ние да се ориентираме.
Въртят я по новините или сутрешните блокове отвреме навреме, от там съм я виждал. От телефона не мога да ти търся линк, но Гугъл ще се справи.
Отделен въпрос е колко са адекватни статистиките на МВР като цяло.

# 623
Цитат
Е, не се спичай чак толкова, сигурно над 2/3 от сделките със стари имоти са си сравнително безпроблемни, н.а. и удостоверения за наследници, плюс скица, са достатъчни. Ако искаш да си оправиш нещата отсега, поискай скица от кадастъра за стария имот, там е много вероятно да не са оправени нещата, но за 150-200 лв. и за максимум месец се оправят документално.
Аз вече абсолютно се обърках кое е за оправяне и защо кадастър?Притеснявах се,че може да не фигурира в АВ.Днес свърших това.Вписан е!:v: Опасявах се да нямам разправии като приятелчето дето задейства нещата и чака резултат.
Бул."Сливница'' наистина е мн.натоварен и накъдето и да се обърнеш,наоколо грозно и неуютно.Знам това място,където беше ''Кенар'',то няма къде да се разходиш в близост.На ''Сливница'',сточна гара също има голям строеж.И там е нек'ъф ужас,нек'ъф ад. man_darin_ka ти споменаваше цени на Ст.гара по 2400еу/кв.На другият тротоар,по-точно в локалното почти до сградата на митницата също се издига жилищна сграда.На тези места ли искат такива суми?

# 624
Силвърстоун - на бившата Ана Маймункова (Димитър Горов сега, тунелът срещу Бърза помощ) строят (напреднали са доста), 2 входа в два или три бивши парцела (където съм ходила на гости да бера череши като дете Laughing), още като почнаха да копаят и заградиха, гледах в нета - бяха останали само големи апартаменти и цената беше 2390 евро на квадрат. На Чумерна между Кирил и Методий и Симеон почват една малка кооперация, Арко реал я продават, и там са такива цените.
От северната страна на Сливница, покрай Константин Стоилов и Панагюрище са по-ниски цените.
Зад Аладин до митницата са Идеа Хоум, там има 2 тристайни и мезонет останали, май, сграда Опус (май). Още като заградиха и сложиха табели гледах в сайта им, всички двустайни бяха разпродадени и повечето тристайни. Цените ги има на сайта.

В кадастъра на скицата обикновено са "сгрешени" собствениците (няма данни) и/или съседите, етаж (партерът вече не е партер, а първи етаж), ей такива "случайни" грешки, които водят до около месец забавяне и едни 150-200 лв. допълнителни разходи, не е голяма драма.

# 625
  • Sofia
Много благодаря! Схемата на плащане е тази
• 25% - Предварителен договор
• 20% - Кота Било
• 20% - Акт 14
• 20% - Акт 15
• 15% - Акт 16 ( Удостоверение за въвеждане в експлоатация)
но пише също и това - Възможен е и индивидуален начин на плащане по споразумение между страните. Едва ли ще се съгласят на 10% на предварителен договор и 90% на АКТ 16 обаче.

От капарото едва ли ще се откажат да искат по малък процент, но последния тренд е ако голяма част от сумата се плаща с кредит накрая да представят по-висока финална цена за жилището и съответно по-ниска ако се плати голям процент на зелено.

# 626
  • София
За мен това си е просто отвратителна локация, но както прецените вие.

# 627
От капарото едва ли ще се откажат да искат по малък процент, но последния тренд е ако голяма част от сумата се плаща с кредит накрая да представят по-висока финална цена за жилището и съответно по-ниска ако се плати голям процент на зелено.
Отстъпката при плащане на голяма част зелено не е новост, така мотивират хората да рискуват със сделка на етап "обещание за изкопаване на дупка" Grinning
Последния тренд е да построят блока с парите от продажби на зелено и после да вдигнат цената "заради войната, ковид, ...", ако някой не иска - развалят договора. На практика им служиш за безлихвен кредит.

# 628
  • Sofia
Отстъпката при плащане на голяма част зелено не е новост, така мотивират хората да рискуват със сделка на етап "обещание за изкопаване на дупка" Grinning
Последния тренд е да построят блока с парите от продажби на зелено и после да вдигнат цената "заради войната, ковид, ...", ако някой не иска - развалят договора. На практика им служиш за безлихвен кредит.

Да, това също. 1Home ли беше една от фирмите, които подлъга доста хора по този начин? В Зона Б-5 същото ли направиха, преди 2 години имах нпкакво предюувствие да не се захващам с тях.

# 629
Тук ще питам.Дали е практика това.Днес имах среща с агент,по-скоро харесах имота.Говорехме за начините на плащане Тогава,той каза че примерно 40% минават по банка,останалите кеш.И така се действало.За кеша,щяло да имам друг договор и бележка за това,че съм платила.
Отделно,всички обявени цени са в евро,но плащанията трябвало да са в лева.
Значи,моята сметка не е бг,еврова е.Държа си тука една българска за лятото,в лева.Аз ще трябва да си прехвърля пари от  евровата в бг,при което ще загубя от курса.После,няма да мога да платя сумата по банка,а ще загубя не малка с6ма за теглене в брой.
В понеделник трябва да му кажа на този,щот пък и заплашва,че инвеститора смятал да вдигне с малко цената.
Въпросът ми е-наистина ли,това е практиката в България.
Наговори ми глупости за плащане на наетите хора кеш,щот имали кредити и прочие тъпотии,на които кимах.

Общи условия

Активация на акаунт