Покупко продажба с право на ползване и още нещо

• 4 660
  • 77
  •   1
Отговори
# 60
  • Далечният изток
И кой ще има правен интерес да иска разваляне?!
Което не е и точно. Може би да иска нищожност или унищожаемост...

Последна редакция: пт, 13 май 2022, 01:06 от AIDA_N

# 61
И кой ще има правен интерес да иска разваляне?!
Зълвичката, като разбере, че няма реално плащане...

# 62
  • Далечният изток
И как ще докаже?
Ми може с издръжка и гледане да го направят. Пак е вид продажба.
Само читав адвокат да имат...

# 63
  • Великобритания,Лондон
...
Няма да я купиваме реално, плащане няма да има, ще е фиктивно.
...
Съгласявам се да живея там заради мъжа ми. Той обича тази къща и не иска да в остави така неремонтирана, а и иска да е до родителите си и да им помага, НО ако те не се съгласят на условията ни, няма да има строеж и живеене там.

А-а-а-а... Да си дойдем на думата. Както и се предполагаше в началото. Не казваш всичко.
Накратко: Искате да получите къщата в наследство срещу един ремонт и ползване от свекървата. Но реално половината къща от наследствена гледна точка е на зълва ти. Защо не ѝ платите нейната част и да сте на чисто? Или искате да минете тънко? Тоест братът леко да прекара сестра си. Какво означава "ако те не се съгласят на условията ни"? Къщата е на свекито в крайна сметка. Като сте толкова важни, купувайте си или си направете ваша.
Аз подобен филм съм го гледал. Стана ясно за какво става въпрос.

Не бързайте да си правите заключения без да сте запознати напълно. Тази къща е обещана на мъжа ми от край време, точно заради това сме правели ремонт и до сега. Родителите на мъжа ми желаят сина им да живее с тях и точно заради това ние не сме си взели къща все още, а можем! Казвам, “ако не се съгласят на условията”, защото по принцип не сме длъжни да живеем там, а те се надяват точно на това!

Нямам против зълва ми да остане да живее там, но това трябва да се уточни, за да знаем и ние, и така да гледаме да си купим друг имот за вбъдеще! Друг е въпроса, че се мълчи и се правят на “ударени”! Свекърва ми иска хем сина и хем дъщеря и да са си до нея, като сина и осигури ремонта и сигурността за дъщеря и.

# 64
  • Великобритания,Лондон
Аха, сега ми става ясно, че за да наследиш, трябва да дадеш. Интересна логика. Или викаш щом като авторката има пари за ремонт, зълватата да си обира партакешите и дим да я няма.
Всъщност в дъното на цялата тази история е свекървата. Не знам дали е обработвана от сина си, а той от жена си, но аз на мястото на тази жена не бих направила нищо по отношение на къщата приживе. Пък като умра - да се изпотрепят ако щат наследниците.

Много жалко как разсъждавате! “ да се изпотрепят ако щат наследниците”  Вие сериозно ли? Това даже няма да го коментирам!

Мое лично мнение е, че една къща трябва да остане само на един наследник и трябва се знае на кого ще бъде тя, за да се избегнат караници и разправии между братя и сестри!

Пак ще обясня, че къщата е обещана на мъжа ми! Свекървата не колкократно е казвала, че къщата ще я наследи той. Какво толкова се чудите! Щом като ще е наша и сме нашели и ще налеем още много пари, как да се съглася на условия от нейна страна, като право на ползвания от дъщеря и. Като се страхува за нея да ни каже в прав текст, да я препише на дъщеря и за да можем и ние да се ориентираме! Моля ви друг път недейте да се изказвате така неподготвена!

# 65
Тя и свекърва ти е една първокачествена, ама айде...
Ще прощаваш, ама прави са другите. За една къща наистина ще се изтрепете, трябвало е изобщо да не се занимавате. Обещана била... Типична селяндурска история при син и дъщеря, синчето се кътка, дъщерята да духа супата, тя нали ще се омъжи в чужда къща и там ще има.

Последна редакция: пт, 13 май 2022, 09:42 от Нарцùса

# 66
  • Далечният изток
То обещаването не е като даването...
Да обещаеш, че някой ще те наследи не знам как да го разбирам?!

Да наследиш имотите на наследодателя, когато той почине разбира се, и да ти прехвърлят имотите приживе, са две мнооого различни неща.

Последна редакция: пт, 13 май 2022, 11:50 от AIDA_N

# 67
Преди време имаше подобна драма с близки  . Къщата обещана на едната сестра   , защото другата си  беше построила на друго място и си имаше подобен имот. Обещанието от родителите  обаче беше само  на думи. Съответно едната дъщеря  хвърли доста пари за да ремонтира 60 год къща. То прозорци , боядисване , прекарване на канал . В един момент взе да има нужда покрива да се ремонтира и стана на въпрос за сериозна сума ,  която трябваше да се вложи. Опита да говори със  сестра си , която  хем си ползваше собствената  къща , хем и бащината си . Няма лошо , това е бащин дом , но пък този дом има нужда от поддръжка , която възрастните изобщо не можеха да поемат. Обаче като дойде до въпрос да дава пари и втората сестра рязко даде назад . Първата предложи  да плати дяла на сестра си и  да прехвърлят имота на нейно име , за да е сигурна , че ще ремонтира нещо нейно . Еми сестра й  отказа. Искала да си ползва бащината къща . Да ама къщата се руши .  И накрая се оказа , че всъщност втората сестра не иска нито да се лиши от своята част , нито да дава пари  .  Много добре и идваше първата да поема всички ремонти. Историята не свърши добре и с годините сестрите развалиха отношения и къщата се оказа срутваща се , докато си заминат възрастните.

# 68
Един малко тъп въпрос, ама - сестрата едва ли е тръгнала да плаща ремонти чак след пенсиониране на родителите - родителите къде са били, нещо платили ли са?

# 69
  • СИ
Не бързайте да си правите заключения без да сте запознати напълно. Тази къща е обещана на мъжа ми от край време, точно заради това сме правели ремонт и до сега. Родителите на мъжа ми желаят сина им да живее с тях и точно заради това ние не сме си взели къща все още, а можем! Казвам, “ако не се съгласят на условията”, защото по принцип не сме длъжни да живеем там, а те се надяват точно на това!

Нямам против зълва ми да остане да живее там, но това трябва да се уточни, за да знаем и ние, и така да гледаме да си купим друг имот за вбъдеще! Друг е въпроса, че се мълчи и се правят на “ударени”! Свекърва ми иска хем сина и хем дъщеря и да са си до нея, като сина и осигури ремонта и сигурността за дъщеря и.

Оф-ф-ф-ф...! Остави ги тия измислици с обещания и вричания във вечна вярност срещу нещо си. Можете да си вземете жилище, но чакате къщата, а? Извинявай... Но това е смешно. Ако искахте и имахте възможност, досега да сте взели. А на бащината къща, така или иначе ще ѝ дойде времето. Ако на синът му се свидят пари за да помага за поддържането на бащината къща, това е друга работа. Явно сестра му не е работоспособна или има някакъв друг проблем и не може да участва с пари. И той си казва: Аз да не съм по-прост? Сестра ми нищо не дава, мене не ме интересува! Както казах, тия филми съм ги гледал, ясно ми е и знам за какво става въпрос. Братът иска да изтика сестра си от бащината къща. Нищо ново или невиждано. Явно свекърите са по-обикновени и елементарни хорица щом се стига до подобно положение.
Аз като се ожених, след няколко години си купихме жилище с жената и това беше. Трябваше да чакам 20 или 30 години за да се нанеса в къщата на родителите си ли? Помагам с каквото мога и това е.

Последна редакция: пт, 13 май 2022, 13:31 от SeaHorse

# 70
  • Великобритания,Лондон

Оф-ф-ф-ф...! Остави ги тия измислици с обещания и вричания във вечна вярност срещу нещо си. Можете да си вземете жилище, но чакате къщата, а? Извинявай... Но това е смешно. Ако искахте и имахте възможност, досега да сте взели. А на бащината къща, така или иначе ще ѝ дойде времето. Ако на синът му се свидят пари за да помага за поддържането на бащината къща, това е друга работа. Явно сестра му не е работоспособна или има някакъв друг проблем и не може да участва с пари. И той си казва: Аз да не съм по-прост? Сестра ми нищо не дава, мене не ме интересува! Както казах, тия филми съм ги гледал, ясно ми е и знам за какво става въпрос. Братът иска да изтика сестра си от бащината къща. Нищо ново или невиждано. Явно свекърите са по-обикновени и елементарни хорица щом се стига до подобно положение.
Аз като се ожених, след няколко години си купихме жилище  жената и това беше. Трябваше да чакам 20 или 30 години за да се нанеса в къщата на родителите си ли? Помагам с каквото мога и това е.

Вие май изобщо не разбрахте какво съм писала!

Какво изтикване? Мъжа ми се съгласява да живее там, за да не се сърдят родителите му! Да от село сме и там нещата са такива! Но ние също си имаме нашите условия и ако трябва да се съгласим на ненормални неща, ще предпочитем да си вземем свой имот!

Те като родителите са длъжни да осигурят бъдещето на дъщеря им! Решението е тяхното!

Няма смисъл изобщо да пак да ви обяснявам! Явно ви е трудно да разберете или влагате някакви ваши преживявания и чувства! Лек ден!

# 71
xrisi43
сввкървата мисли за децата си, тя си ги представя като малки дечица, да си живеят под един покрив. Че даже и с нея  дълги години. Само, че и убягва, че вие сте си отделно семейство.  Или три семейства в една къща, която само вие можете да ремонтирате.
Правейки фиктивна продажба накърнява интересите на дъщеря си, сигурно все пак ще и предостави ползване. Някак си, ако си го продаде на трето лице и после раздели парите е по-справедливо. Но имотът си е неин, тя трябва да каже как  и какво иска. Но  и вие не сте длъжни да купите с нейните условия.
Мъжът ви на какво мнение е?

# 72
  • Великобритания,Лондон
xrisi43
сввкървата мисли за децата си, тя си ги представя като малки дечица, да си живеят под един покрив. Че даже и с нея  дълги години. Само, че и убягва, че вие сте си отделно семейство.  Или три семейства в една къща, която само вие можете да ремонтирате.
Правейки фиктивна продажба накърнява интересите на дъщеря си, сигурно все пак ще и предостави ползване. Някак си, ако си го продаде на трето лице и после раздели парите е по-справедливо. Но имотът си е неин, тя трябва да каже как  и какво иска. Но  и вие не сте длъжни да купите с нейните условия.
Мъжът ви на какво мнение е?

Мъжа ми не знае къде се намира! Той е готов да се съгласи сестра му да има право на ползване върху имота, което аз не мога да проумея, но и няма да бъда съгласна! Това е все едно да осигурим сигурност на сестра му, но в същото време ние да бъдем опастност от изгонване по всяко време!

# 73
Тази тема е тролска. Не може да си толкова проста и да не те е срам да го покажеш.

# 74
Хриси, ако мъжът ти има 60 хиляди и желае да ги даде за ремонт на тази къща, как ще го спреш?
Но иначе, определено схемата е в твой личен ущърб, защото договорките между майката и децата й са си тяхна работа, но накрая ти ще се видиш принудена да живееш в гнездото на осите и да се грижиш и съжителстваш до живот с неговите родители и със сестра му.

Как си представяш, ако има покупко-продажба и сестра му няма друго жилище, да я изгоните? Не говорим за моралната страна, че тя е сънаследник с равни права с брат си, независимо какви устни договорки и обещания е имало. Приемаме, че тя е обезнаследена, къщата е продадена на мъжа ти и родителите му са си "заминали". (Даже и този момент може да настъпи след 30 години). И какво, в този момент брат й й изкарва багажчето на тротоара и сменя ключалката?
Бъди реалистка. Ако се обвържете с къщата, се обвързвате с всички обитатели.
Толкова ли няма възможност да си вземете нещо, което да е само ваше?

Общи условия

Активация на акаунт