Сватба - Булките на 2022-2023 |Тема 10|

• 54 313
  • 759
  •   1
Отговори
# 690
  • Wonderland
Ами всъщност това е дискутирано няколко пъти в последните теми и реално по закон, от 2009 насам може да сключиш църковен без да имаш граждански. Simple Smile
По някаква причина, обаче, масово информацията не е достигнала до църквите и свещениците и много все още отказват да го правят.

# 691
Ами всъщност това е дискутирано няколко пъти в последните теми и реално по закон, от 2009 насам може да сключиш църковен без да имаш граждански. Simple Smile
По някаква причина, обаче, масово информацията не е достигнала до църквите и свещениците и много все още отказват да го правят.

Интересно, аз не знаех за промяната. Сори за мнението ми в такъв случай.

Обаче моя приятелка беше сключила църковен брак преди години (не мога да кажа точна година) без свещеника да им иска свидетелство за граждански. И така и нямаха граждански. Години по-късно решават да се развеждат пред църквата (това се случва 2015) и тя писа писмо до патриарха с обяснения как така не са имали граждански брак и имаше големи драми.

# 692
Благодаря, момичета. Ние ще имаме църковен и сватба през септември. Просто се чудех за гражданския и исках да чуя мнения.
За гражданския и аз знам, че е задължителен, за да се сключи църковен. В предишните булчински теми съм попадала на коментари от момичета, че не е задължителен, но около мен на всички, както и на мен, искат свидетелства за граждански. Аз не съм проверявала закона честно казано, или където е описано, не знам как е със сигурност.

Къде да си намеря булчинска рокля за подписването? 😀 Също да ви питам тези, които сте имали подписване в отделен ден - наехте ли фото и видео почасово, за да имате някакви снимки и видео от церемонията? Бях чела, че има хора, които предлагат заснемане за час, примерно.

# 693
Момичета, помощ, някоя от вас да знае от къде мога да си поръчам такъв тип бижу за главата?

# 694
Изтегли си приложението на Алиекспрес и до търсачката има опция да търсиш артикул по снимка (изобразена е една малка камера). Излиза този аксесоар едно към едно.

Момичета, помощ, някоя от вас да знае от къде мога да си поръчам такъв тип бижу за главата?

# 695
Изтегли си приложението на Алиекспрес и до търсачката има опция да търсиш артикул по снимка (изобразена е една малка камера). Излиза този аксесоар едно към едно.

Еее супер, много благодаря!❤

# 696
Аз за гражданския си взех от олх. Не ми се даваха много пари за втора рокля, а и повечето момичета ги носят по няколко часа и после ги продават

# 697
Здравейте,събирам мнения за Pasarel lake club, някои присъствал ли е там на сватба и какви са му впечетленията и има ли идея как става с транспорта? Ще съм много благодарна на тези,които споделят.

# 698
  • Wonderland
Здравейте,събирам мнения за Pasarel lake club, някои присъствал ли е там на сватба и какви са му впечетленията и има ли идея как става с транспорта? Ще съм много благодарна на тези,които споделят.

Транспортът е както вие си го уредите. Simple Smile Можете да наемете бусчета, ако ви притеснява да карате гостите да ходят с личен автомобил.
Нямам лични впечатления, но чувам само хубави неща - и за мястото, и за съдействие от екипа. Знам, че има проблем с музиката вечерта дори там, тъй като е вилна зона, така че след определен час трябва да намалите или да влезете вътре.

# 699
Здравейте, дами!

Предимно си чета и не пиша в темите, но се сгодих и започваме да организираме сватбата. Запазихме си дата в края на лятото и за ритуалната зала, и  за църквата.
Не планираме да каним много хора, по първоначален списък са около 60 човека.
Та започнахме да гледаме ресторанти и зали. Разбира се много ми се искаше да направим празненството в Тера, но доколкото разбирам там се наема само залата, а за всичко останало като маси, столове, прибори и пр. се заплаща допълнително. Ако правилно ги разбирам и мисля нещата, това доста би надхвърлило бюджета.
Произволно погледнахме хотели и ресторанти, които предлагат сватбени куверти и цените в момента са в диапазон 70-100лв., за резиденцията още не съм питала за оферта. Ако знаете как вървят нещата там, може да споделите.

Тук идва момента да ви попитам кои ресторанти, хотели, зали бихте препоръчали (гр. София)?

Някой беше споменал Cherie cherie като препоръка за рокли, но в сайта няма цени и не бих искала да запазя час за проба, а реално стойността на роклите да не е по джоба ми, ако някой знае какви са цените на роклите там нека сподели. Мислех си да заложа на рокля за около 1500-2000лв.

На този етап не смятаме да наемаме агенция и е възможно да се допитвам и до вас за различни препоръки и съвети, за което предваритено ви благодаря.

# 700
Здравей, това за наема на залите в Тера не е така или поне не беше така през 2021. В цената от 90 лева на човек си влизаха и зала, и маси, и столове, и покривки, и сервиз, и уелкъм дринк. При вас проблем ще е изискването им за минимална бройка гости, миналата година в малката зала искаха 100, а в голямата 120.

# 701
Някой беше споменал Cherie cherie като препоръка за рокли, но в сайта няма цени и не бих искала да запазя час за проба, а реално стойността на роклите да не е по джоба ми, ако някой знае какви са цените на роклите там нека сподели. Мислех си да заложа на рокля за около 1500-2000лв.

Толкова са роклите там, масово до 2,5, има и изключения по 3, но примерно да са били 1-2 рокли.

# 702
Привет, за Тера все още е така, плаща се куверт от 100лв. човек, минимумът е 100 куверта. Ние преговаряхме с тях, понеже бройката ни беше под 100 човека и ни предложиха като компенсация безплатен уелкъм дринк или частична украса. За Посарел Лейк беше питала друга дама. Ходихме да го гледаме, но зависи кога е сватбата, ако не е през големите горещини през август, се провежда вътре, понеже е в гората и през май и юни е студено. На снимки изглежда феноменално, но честно казано за мен на място не беше нещо особено. Далече е от града, наблизо няма места за нощуване, разположен е на път с доста движение, а въженият мост, доста предпочитан за снимки, е от другата страна на пътя.

# 703
  • Wonderland
. Далече е от града, наблизо няма места за нощуване, разположен е на път с доста движение, а въженият мост, доста предпочитан за снимки, е от другата страна на пътя.

Между другото, с фотографите ни говорихме за следсватбена сесия там и те категорично посъветваха да сменим мястото, защото там има само мост. Изненадах се, защото техният стил е доста интимен и емоционален и околната среда не съм забелязала да е фактор в снимките им. Като се видяхме разказаха, че мястото е много трудно за сесии, защото макар да има горичка, бряг и т.н. от другата страна, обикновено по времето на деня, в което младоженците са в ресторанта и готови за снимки, там слънцето вече е залязло, хладно е и светлината не е добра.
Това е просто tip за бъдещи булки, които планират сватба в Пасарел.

Иначе на мен самото място много, много ми харесва, но фактът, че се намира буквално на пътя и липсата на място за настаняване или удобен транспорт много, много НЕ ми харесват. Grinning

P.S. аз харесах горните коментари, но да кажа и аз просто за допълнително успокоение - ние бяхме 2021 в малката зала в Тера, нищо не сме плащали допълнително. Даже напротив, техните куверти са от най-пълните в София.

# 704
Сетих се да се допълня 😀 Тези дни открих с огромна и приятна изненада, че в Националния исторически музей също има възможност за наем на зала за сватба. Супер красиво е там ❤️ Препоръчвам също градината на Експо хотел, а ако ще е на закрито, ресторантите на Хаят и Голф клуба в Равно поле.

Общи условия

Активация на акаунт