Не мога да си намеря мъж "като за мен", и тва е.

• 12 023
  • 246
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Това звучи като "хващам който дойде, само и само да има някой, щото то и без това всички ще станем досадни, твърдоглави дъртаци". Не съм съгласна.
Има си някакъв санитарен минимум, който трябва да се покрие, за да започнат романтичните отношения.
Щом започват, значи все пак достатъчно са се усетили и са си паснали хората. А вече дали ще изкарат заедно 1-2-10-20 години, гаранции няма.

Това е твое тълкувание. За мен това означава  друго - живея си живота, примерно ходя на работа, гледам си децата, приятелите, хобитата, кариерното развитие, родителите и т.н. самостоятелно, а ако се появи някой мъж, който да ми харесва и да си допадаме ще видим какво ще стане. Тоест няма търсене, няма очакване за мъж, защото жената не може или не иска да е сама. Ако не може и не иска да е сама, тогава взема каквото дойде.

# 181
Дори тогава не е задължително да взимаш каквото дойде. Гадно, не-гадно, по-добре да чакаш докато се появи нещо по-смислено.

# 182
Едно време какви рейсове имаше...
Фраш, три спирки и две спирачки, и можеше да имаме нова клетка на обществото или някой шамаросан нахален гражданин.

94 и 88 до Студентски град.
Абе аналогията с градския транспорт върви по всички параграфи.
Няма защо да тичаш след рейса, друг ще дойде.
Или - качваш се на който е дошъл първи, пък по-нататък ще се прекачиш на друг.

# 183
И 280 е за Судентски град.

# 184
  • По света и у нас
В крайна сметка, основната тема пак остана встрани. А тя е за една дама, която не може да намери мъж, като за себе си. Какъв ли може да е проблемът или къде? Акъл много... Но е сама.

Проблем няма. Тя е решила, че има проблем с намирането - иска, ама не намира, значи нещо не е наред. Вероятността да намери подходящ партньор като за себе си е малка за всеки, не само за нея. Партньорите на са модели стоки в магазина, макар че използваме такава метафора като "брачен пазар". А колкото повече човек добива опит, толкова по-малко вероятно е да си намери партньор като за себе си, защото е склонен да прави по-малко компромиси, което е разбираемо. Според мен това активно търсене на партньор прави жената да изглежда отчаяна и я кацат само неподходящи - използвачи, хитреци, кръшкачи.

А за мен тези дето се правят, че не им трябва никакъв мъж и са си добре съвсем сами за постоянно, са направо, (без да се засягаш) темерути, даже още по-зле - полуживи зомбита на които кръвта им е спряла във вените.
За мен активното търсене си е спорт,  както за рибаря ходенето на риба. Аз не се предлагам, не съм отчаяна, не звъня и не чукам на вратата на потенциалните ми партньори да ги каня по срещи, нито спя наред. Просто съм отворена за нови кандидати. Като си намериш мъжа - затваряш сергията и чао чао. За такива като мен които обичат да "ловуват", до известна степен с намирането на мъж забавлението приключва, но ако си влюбена се отваря цяла вселена.

Джеймс, тази статистика не ми харесва защото май съм изпълнила бройката, но да се надяваме ,че ще намеря поне още един, който да си загуби ума по мен и аз по него.

Последна редакция: ср, 11 май 2022, 21:23 от PriMadonna

# 185
  • София
Аз няма какво да се засягам, защото на мен към момента ми е напълно ок така. Нито смятам тепърва да раждам и да правя ново семейство с нов мъж, нито съм от типа жени, които не могат да живеят без мъж. Кръвта във вените не се определя от наличието или отсъствието на мъж, а от сто други неща, които за момента са доста по-важни или по-интересни.

Чакай малко, спортуваш/ловуваш или си отворена? Това са две различни неща. Спортуването/ловуването е активно търсене, градене на стратегии, залагане на цели, търсене на резултат. Отвореността е от типа "не търся, но ако се появи може да пробвам", т.е. е по-скоро пасивна позиция.
На мен ми е леко смешно с ловуването, защото предполага, че мъжете са дивеч, което пък, е далеч от идеята за семейство и дете. Освен ако не планираш да го държиш в плен този мъж, за да върши работа по семейните задължения.

# 186
Като стигнете до отвореност тип "крака", събудете ме.

# 187
  • София
Примадонке, ами наслади се на лова де, щом е твоето, защо си толкова съсредоточена в резултата? После ще ти липсва.

Иначе различните хора се кефят на различни неща. Не е нужно да са темерути, просто имат различни интереси. За мен половинката винаги си е било нещо желано, но пък на мен ловът не ми е на сърце, аз обичам да постигнатата цел. Това, което ми липсва сега, като съм обвързана, е усещането, че морето е пълно с рибка, и мога да си хапна, която поискам, когато поискам. Но пък тогава ми липсваха други неща, които сега си имам. Няма пълно щастие, но винаги има на какво да се насладим, ако решим да се съсредоточим върху хубавото на всяка една ситуация, а не да се взираме в минусите.

# 188
  • По света и у нас
Ми то риболова не е особено актвна стратегия. Седиш и си пиеш кафето на правилното място, в правилното време, с правилния червей и въдичка. (към Анди)

# 189
  • Столичанин ама не в повече :D
В крайна сметка, основната тема пак остана встрани. А тя е за една дама, която не може да намери мъж, като за себе си. Какъв ли може да е проблемът или къде? Акъл много... Но е сама.

Проблем няма. Тя е решила, че има проблем с намирането - иска, ама не намира, значи нещо не е наред. Вероятността да намери подходящ партньор като за себе си е малка за всеки, не само за нея. Партньорите на са модели стоки в магазина, макар че използваме такава метафора като "брачен пазар". А колкото повече човек добива опит, толкова по-малко вероятно е да си намери партньор като за себе си, защото е склонен да прави по-малко компромиси, което е разбираемо. Според мен това активно търсене на партньор прави жената да изглежда отчаяна и я кацат само неподходящи - използвачи, хитреци, кръшкачи.
А дали това не е ключовото, защо някои хора на колкото и години да станат винаги ще си намерят гадже и ще са щастливи, а други непрекъснато не могат и после си търсят хиляда оправдания що не става? Оня ден бях при един клиент (възрастен), и му оправях лаптопа, че не му отваряло елмаза (не го бях чувал това а може и да съм но да не си спомням, чувал съм само за тиндър), стана ми интересно и попрегледах галериите с жени, та то 90% бяха уникални красавици Heart Eyes , дори да приемем, че и половината да не са читави пак остава огромен процент, с мъжете надали е по-различно и после нямало свободни мъже и жени, да бе да. Sunglasses
И 280 е за Судентски град.
В тоя рейс всъщност падаха всякакви задръжки защото тогава още нямаше метро до там и в общи линии не съществуваше такова нещо като лично пространство. Laughing

# 190
  • София
Ми то риболова не е особено актвна стратегия. Седиш и си пиеш кафето на правилното място, в правилното време, с правилния червей и въдичка. (към Анди)

Ами така де... те рибите сами идат... мечта Satisfied

# 191
  • София
Как да не е активна стратегия? Риболовът иска подготовка - намираш необходимата информация за рибата (на какво кълве, през кой сезон е налична, в кой водоем е и т.н.), знаеш къде отиваш и за каква риба отиваш в този сезон, подбираш съответните такъми като за точно този вид риба, после подбираш примамката. Още преди да си хвърлила въдицата и да си седнала на стола, вече си направила сто активни неща. И чакането дори не е чакане, а следене на плувката или звънчето, което ще покаже дали е клъвнала, а после трябва да внимаваш как да отпуснеш малко кордата и да дръпнеш, за да не се откачи рибата или да не ти скъса кордата. Кое му е пасивното тук?

# 192
  • София
Ох, то много сложно било... мъже по-лесно се ловят Joy

# 193
  • Агент под прикритие
Той нека някой да ходи за риба с една и съща стръв за всякаква риба, няма лошо. После да не се чуди на посредствените резултати, без съменение в следствие от поредствената подготовка... Satisfied

То като се замисля, май не само с риболова е така... Laughing

# 194
  • По света и у нас
Елмаз!!! Боже това още ли съществува. Мъжете там не бяха уникални красавци - поне аз не помня такива. Виж в Сладур имаше по готини Simple Smile)))

Еми това ви обяснявам на вас активните стратези, има пасивна стратегия като рибарството. Залагаш си тактиките и чакаш. Като котката и мишката. Да давам ли още асоциации?
То е ясно ,че сменяш гьоловете и стръвчицата.

Последна редакция: ср, 11 май 2022, 22:09 от PriMadonna

Общи условия

Активация на акаунт