Априлски мами 2022

• 27 744
  • 755
  •   1
Отговори
# 300
Ние спим на широко отворен прозорец, аз просто не мога да вирея на топло особено за сън.  Летните чувалчета са супер, в зависимост колко е топло или е с дълго, или с късо боди. Стане ли много жега ще пробвам с климатика в хола и ще следя влажността.

Моята девойка е с тотално обърнат режим…става между 6 и 8 сутринта и след това на горе долу 4 часа, хапва и след максимум 50 мин е заспала. Така до към 8-9 и идва веселата част, до 12 иска поне два пъти да яде, заспива за няколко минути и така до 1-2 през нощта няма заспиване. Принципно не ми пречи, защото като я нахраня сутринта и заспивам с нея, но така пропада сутрешното излизане, че става много горещо. Не знам дали на 2 месеца мога да ѝ влияя на режима при положение, че я храня на поискване🤪🤨

# 301
  • Sofia
Winter, и при нас е така с акането. На всяко пръцкане цапа памперса. Съответно не мога да я оставя така, защото е подсечена и мястото трябва да го пазя сухо. Педиатърката ме посъветва да намаля млечните продукти и да сменя АМ (добавката) с безлактозно. Каза ми, че това било заради лактозната непоносимост и като намалим коликите, ще намалим и това постоянно акане/пръцкане. Нещо подобно ми обясняваше.
Предписа ми и Тридерм за подсеченото.
Какво ли не пробвах, ще пробвам и това.

Моята хубосница и тя нещо си измести режима - спи през деня, будува до 2-3ч.
А днес беше/е някакъв кошмарен ден - невероятно кисела, дори и на ръце или на гърда не се успокоява. Сега пък се е ококорила и не спира да хълца. А тя като хълца се изнервя още повече. Хълцавицата и минава единствено със сучене. Но сега отказва гърдата, на шишето се нерви... Скоро няма да се спи.

# 302
Ааа момичета Лактил само по 2 пия, но да кажа от него особен ефект при мен няма. Аз виждам увеличаване на кърмата от хомеопатията+ чай за кърмачки, но в пликче, не инстантен. Така че, допивам Лактил-а и продължавам само на другите две.

Последна редакция: вт, 07 юни 2022, 08:20 от Жоржи

# 303
Ааа момичета Лактил само по 2 пия, но да кажа от него особен ефект при мен няма. Аз виждам увеличаване на кърмата от хомеопатията+ чай за кърмачки, но в пликче, инстантен. Така че, допивам Лактил-а и продължавам само на другите две.
Каква хомеопатия пиеш? 😁

# 304
Ох, има и други будни като нас. 😀
Бахар, някой беше споменал за тези, не знам дали е Жоржи, но съм ги запазила
https://apteka.framar.bg/30060036/рицинус-комунис-5-сн

Brin, аз мазах нашето подсечено дупе с тридерм, ама си го самоназначих… Еми, буквално за един ден мина, нищо друго не помогна.

Някой използвал ли е pine smart пелените, аз мисля да взема да видя какво в положението, някои майки казват, че примерно веднъж в седмицата слагат за проверка.

# 305
Фифи, Бахар, рицинус пия да, 3*5 е дозата.

Фифи, имам такива пелени, но още не съм ги ползвала, днес ще извадя една.

# 306
Здравейте момичета, и ние сме по късо боди, като вечер за сън ѝ обувам чорапки понякога. Завивам я с тънка пелена, понякога с памучно одеалце на ситни дупки.

За Лактила и аз пия по 2 на ден, но не знам дали от него има ефект, защото пия и аз чай, слагам често на гърда, цедя... лудница. Тази хомеопатия съм пращала и аз на ММ да ми купи, но все забравя, и мисля, че точно от Жоржи я знам. Чай пия на Хип, от ДМ на тяхната си марка ДМ Био с копър и т.н., и съм си купила и един на Биопрограма за кърмачки. Общо взето така се разнообразявам с чая Joy

За режим при нас е трудно да говоря, но по-късно вечер и през нощта прави един по-дълъг сън - 4/5 часа, и се събужда за ядене, после чак сутринта към 6-7 се събужда гладна. През деня е много относително, напоследък заспива по-трудно спи неспокойно и сравнително кратко. Една приятелка ми прати таблица с периоди на будуване, та гледам по нея, че май сама започва да си създава такива периоди. Ще я кача - може да ви е полезна.

Като будува, ако не се успокояваме, защото киселее, я слагам на люлката малко, или пък легнала на активната гимнастика...играем си Blush

Ние пък имаме обратния проблем с акането - направи 6 дена без акане. Не знам какво да правя. Ще сменя и аз добавката адаптирано - мисля да взема на козе на Лактана - четох, че козето "разтоварвало" стомахчето. Някой има ли опит с такъв проблем?

# 307
Аз гледам да ги спазвам интервалите на будуване. Но то смяна на памперс, някой път преобличане, кърмене, после си гукаме известно време и станало повече от час. Или в активната гимнастика, масаж, в люлката, вечер къпането.
Като цяло взе повече да будува, нормално, но някак и повече мога да го занимавам с някакви неща. По един час можем да си говорим и гукаме. Има една жаба му я закачам на кошчето за кола и го слагам за 20 Мин вътре, вече я разпознава, започва да й се смее, да й говори, все едно му е приятелче 😁 Стават все по-интересни.

Май имаше пак някакъв скок в растежа, защото миналата седмица вечер беше кисел и от 19 до 22 часа ядеше по 3 пъти. Направи си 2 месеца и се кротна 😃 Днес сме на ваксина.
Иначе още към месец и половина започна да заспива в 22 часа и откарва до 6:30-7 сутрин. Буди се един или два пъти за хранене. Преди 22 не заспива дълбоко, стане ли 22 и все едно някой му натиска копчето и го изключва. Отдавна взех да гася нощната лампа и да ви кажа като че ли помогна. Преди често будуваше през нощта. Само че продължава чат пат да стене и пъшка към 4-5 сутринта и аз не мога да спя така. Той си спи.

Ние имаме пречиствател за въздух и има индикатор за влажността. Аз без климатик не мога да оцелея. Но малкия повече няма да го държа на пуснат климатик, само в другата стая. Въпреки че го бях завила, втори ден акото е зелено. Но беше без чорапки 🥴 Отдавна е само по боди с къс ръкав, но жегите хич не му понасят, поти се, изнервя се, не спи, ама явно и аз прекалих с охлаждането.

# 308
Миналия ден ЛЛ идваше на бърз преглед у дома и спомена за даване на сок от ябълка и морков по малка лъжичка на ден като за начало.. Правело се след първия месец и като влезнах да прочета в интернет нищо хубаво нямаше написано за това нужно или не захаранване 🤔🤔 Някой прави ли го или не го подкрепяте?

# 309
Аз съм от противниците на всичко различно от кърма или ам до 6 месец,както и ранното захранване.Всеки си преценява сам за себе си.Сокът от варен морков е полезен срещу повръщане и дехидратация,информативно да знаете и дано не ви потрябва.Ако пиете прясно мляко,това също оцветява в зелено акото,това е за момичетата които кърмят и се притесняват малките да не са настинали и затова да е зелено.Аз ям много зърнени закуски и мюслита и редовно му е зелено 2-3 часа след това.

Последна редакция: вт, 07 юни 2022, 12:09 от лещичка

# 310
  • Пловдив
И аз съм на мнението на лещичка. Нищо освен мляко или кърма до 6 месец. После с каката започнах много плавно захранване. По лъжичка 1 ден, на 2-ри 2 лъжички и така по 7-8 дни. Нямах заместено хранене много дълго време. За сокове мисля, че никога не съм давала.

Ние пак имаме зелени гурелчета на окото, звъннах на педиатъра, каза да взема Гентазон, но чета, че се дава за деца над 8 години, и съм в чуденка дали да капя 🙄 направо ми е притеснено.

# 311
Момичета, сигурно е коментирано, но просто нямам време да чета. Давате ли омни биотик панда и действа ли при колики. Ако да - как се дава? Давам био гая, трябва ли да я спра ако взема пандата. Какво ли не давах вече за тия колики, не съм давала симатиконови капки, но от тях ме е страх че ще се запече, и без друго ака или само веднъж на ден или на два дни. За капак има и рефлукс и той го мъчи, моля ви помагайте.

# 312
Алекса, не знам кое помага обаче при нас биогаята много дразнеше корема и бебка ревеше неистово. Махни я и ще сте по-добре. Омнибиотик панда не съм давала защото ми се струва сложно сега не давам пробиотик въобще Grin Обаче не знам дали е правилно Astonished Давам инфакол от капките за колики и лефакс и то защото и двете ги давам директно в устата и е лесно, не мога да ти гарантирам че помага, но уж успокояват. Понякога давам и еспумизан, защото е същото всичките са със симетикон. Но еспумизана е по-неудобен трябва да се отброяват 25 капки и го давам с лъжичка...
Soulmate, пробва ли да почистиш очите с физиологичен разтвор с марличка? Не знам какви са тези гурелчета, но ако не си пробвала може да помогне. Аз така ги чистя профилактично и така махам обикновени гурелчета.
Чувала съм че захранването може да е от 4 месец, какво мислите за това? Защо пишете до 6? На самите пюрета пише 4+? Аз не съм чела още все си викам има време, но то си наближава. Какво му е лошото ако се захрани на 5 месец например - да е посредата между 4 и 6 😉
Това за соковете знам че е от едно време, моята майка ме пита няма ли да даваш сок те така били давали Joy Не знаела какво е това нещо само на кърма, ако й кажа че до 6 месец ще е така сигурно ще ми каже че детето ще гладува Joy
Само да споделя понеже и метода с даването на глюкоза е от едно време, обаче аз дадох за да се махне тая жълтеница и наистина се отървахме от нея и то за 2 дни като съм давала по веднъж на ден колкото изпие. Така че явно действат старите методи колкото и да ги отричат.
И ние сме по късо боди и чорапи, ако е много топло без чорапи 😉
Спи си в леглото, гледам през деня да я забавлявам в гимнастиката и в люлката за да спи през нощта. Горе долу действа и това с лампата много помага, една приятелка ми каза - пред нощта само на загасена лампа да не се разсънва много.

# 313
Глюкозата действа защото е чиста захар и след като кърменето не помага да се изчисти по добре нея отколкото лампа и нагревки в болницата.Някой деца просто по трудно преборват жълтеницата.Баткото беше цяла седмица на лампа след раждането,за щастие помогна това и кърменето при него изчисти се за десет дена общо.
За мен е рано захранване преди шести навършен месец защото коремчетата им са незрели,новата храна задължително ще образува тежест,запек и колики,защо да му го причинявам?!Сокове баткото пропи на три години и половина,предлагах му някъде след като спря ам на две и половина и не искаше.На доста храни и бебешки стоки пише определена възраст,но това не е ориентир.В предната отчетна имаше една майка слушаща бабешките методи.Почна с кисело мляко да дохранва от първия месец,във втория малкия пиеше само кисело мляко и сокове.Захрани го в четвъртия,в шестия месец имаше пет хранения,три с храна,едно с кисело мляко и едно с плодове и сокове.Нощем само вода.Нужно ли е да казвам,че сега на четири има проблем с корема,трудно изхождане и язва?За всяко нещо си има време,всеки си решава и носи последствията.

# 314
И аз съм против ранното захранване, да не говорим пък за сок от ябълка, дори да е сладка ябълката си мисля, че може да образува киселини и рефлукс.
Аз не пия прясно мляко, 1 лъжичка в кафето си слагам, бебето няма колики, затова си мисля, че му е станало студено на климатика.

Омнибиотик давам 1 саше на ден разтворено в малко кърма.

Редактирам се: ваксините ги сложихме, само проплака и това беше, дано не вдига и температура. Иначе е наддал 800 гр, 5200, 58 см докторът много доволен. Че първият месец бяхме прекалили с храненето през един час 😁

Последна редакция: вт, 07 юни 2022, 12:44 от waterviolet

Общи условия

Активация на акаунт