Априлски мами 2022

• 27 715
  • 755
  •   1
Отговори
# 180
Ох, успокоително е това. Аз с баткото нямах цилъл повече от година след раждането докато го кърмих, затова очаквах и сега да е същото. Имах и леки менструални болки, та кто нищо. Не знам защо си мислих, че не може да е цикъл и се бях притеснила.

Радина, не се притеснявай. Нормални неща са това. Пъпки и бебешко ако. Важно е цялостното състояние на детето. Ако хапва, спинка и генерално няма промяна в държанието му, значи няма място за притеснение. В Токуда ще кажат, ако трябват някакви изследвания, но ме съмнява да назначат нещо честно казано.

# 181
При мен лохиите спряха, а още не е минал 40 ден. БМР, предполагам че е цикъл. Може и да няма докато кърмиш, но може и да има.
А някой носил ли е питка в църквата да я осветят? Доколкото знам питката трябва да я омеси майката и да се занесе в църквата и после да се раздаде, обаче се чудя ако молитвата е през седмицата, а празненството в неделя какво става с питката. Различни питки ли са или една престояла Joy

# 182
Хах, това с питката ме разби Joy Аз не знам дали ще имам време да меся... Бабите са мераклийки Grinning Не знаех и че се носи в църквата за осветяване.

Радина, и при нас ту се появява бебешкото акне, ту изчезва. Може да пробваш да го минаваш с тампонче, потопено във вода или в чай от лайка.

Аз да ви споделя какво се оказа при мен с кърменето, нали ходих на консултация вчера. Бебка наистина беше качила недостатъчно и за да наваксаме с теглото, започвам да дохранвам с АМ. Оказа се, че езичето ѝ е многи слабо и не суче качествено, ако мога така да се изразя. Трябва да правим едни упражнения за укрепване на езичето плюс стимулиране на лактацията с цедене, чай, лактил, защото същевременно кърмата ми е намаляла. Хубавата новина е, че всичко е поправимо, но понеже сме качили много, ама много малко за две седмици е повече от наложително дохранването с АМ - доста под 300 гр., така че вие сте направо отличници DareAngel.

Вчера се разходихме из парка с приятели, тя поспа много добре в количката, започна да раздава усмивки и изобщо много се радвам, че се чувстваше добре. Сега си пожелавам и езичето да заякне, кърмата да се увеличи значително и да можем да се върнем изцяло на кърма.

# 183
Онзи ден гледах едно видео за болести при децата, реших да се образовам, а нещо което казаха така ме възмути и го мисля, даже май по-скоро се ядосвам.

Видеото се водеше от докторка, даже не й запомних името, стана въпрос за АМ, че децата на АМ били с по-висок риск от онкологични заболявания (обясняваше за състава им). Да, окей, може и така да е, но дава ли си сметка, че може това видео да се гледа от майки, които по медицински причини не могат да кърмят децата си и трябва да дават АМ. Подобни изказвания трябва да са деликатно поднесени. Моето дете например е на смесено хранене, правя всичко възможно да яде основно кърма, ама не винаги става и сега това изказване направо ми кънти в главата, осъзнавайки дори, че за онко заболяванията има сто други фактора…

Възмутена съм.

Иначе вече се замислям дали да не ходим на кожен. Дупето не се оправя. Памперси сменяхме, козметика, оставям я без памперс, но не мога дълго време, че трябва да си носи ортопедичните гащи постоянно. Дупето го мия само на чешмата. То може и от гащите да се спарва доста и да усложнява нещата. Днес ще пробвам и със смрадлика, не виждам смисъл безцелно да купувам мазила. Единствено се блазня да взема Mustela Bebe Liniment, ама ще се въздържа. Може би като отмине подсеченото.

# 184
  • Пловдив
Ох, на мен ми идва да се ударя по главата ... Простудих си бебчето. Вчера бяхме с ММ на селски събор, на стадиона на селото имаше борби и ММ искаше да ги гледа, беше вече следобед и духаше, тя беше в кошчето, но явно е настинала. Снощи в 3 часа се събудих и тя сумтеше. Днес цял ден промивам нослето с физиологичен разтвор и дърпам с аспиратора, излиза къде бистър, къде жълт секрет. Не мога да се побера в кожата си, толкова съм ядосана на себе си. Беше много топло и не исках да я претопля, а то какво стана.
Иначе ако спи върху мен не сумти, като кърмя също си диша, не знам колко време ще продължи това, утре сме на ортопед, в събота каката завършва детска градина и са 40-те дни, направо ще се гръмна...

# 185
Онзи ден гледах едно видео за болести при децата, реших да се образовам, а нещо което казаха така ме възмути и го мисля, даже май по-скоро се ядосвам.

Видеото се водеше от докторка, даже не й запомних името, стана въпрос за АМ, че децата на АМ били с по-висок риск от онкологични заболявания (обясняваше за състава им). Да, окей, може и така да е, но дава ли си сметка, че може това видео да се гледа от майки, които по медицински причини не могат да кърмят децата си и трябва да дават АМ. Подобни изказвания трябва да са деликатно поднесени. Моето дете например е на смесено хранене, правя всичко възможно да яде основно кърма, ама не винаги става и сега това изказване направо ми кънти в главата, осъзнавайки дори, че за онко заболяванията има сто други фактора…

Възмутена съм.

Иначе вече се замислям дали да не ходим на кожен. Дупето не се оправя. Памперси сменяхме, козметика, оставям я без памперс, но не мога дълго време, че трябва да си носи ортопедичните гащи постоянно. Дупето го мия само на чешмата. То може и от гащите да се спарва доста и да усложнява нещата. Днес ще пробвам и със смрадлика, не виждам смисъл безцелно да купувам мазила. Единствено се блазня да взема Mustela Bebe Liniment, ама ще се въздържа. Може би като отмине подсеченото.

Ние бяхме по същия начин докато не ме светна педиатърката. След измиване да слагам пудра, за да попива влагата ( подсичането било гъбички, които се увеличавали от влагата)и на следващото сменяне на памперса да пръскам с джинджира бейби спрей (пръсках по няколко пъти на ден, не всеки път както пише). Това подейства много добре + че смених пелените. Лидлските на Лупилу му понесоха най- добре, преди бяхме на памперс премиум кеър. Пробвах още 2-3 марки.

# 186
И ние смес хрема... Пак😔 Пак се зарази от баткото. Изписаха ни капки Грип стоп.
Дано да отмине бързичко, че много се мъчи с този нос горкичкото..

# 187
При бебка се оказа, че има АБКМ алергия към белтъка на кравето мляко. Ще стартираме процедура за мляко специално. Излезна й себореен дерматит. Иначе е спокойна и си спи много. Не спира да се усмихва и да гука. Вече се опитва за хване играчките над кошарата, все ги удра и посяга към тях. Охх, дълъг, дълъг път ни чака с тази диагноза, но само и само да е добре...

# 188
Момичета, как протича вашето будуване? На мен ми е най-важно бебка да яде и да спи (и да ака, съответно) и акцентът ми е все да я натискам да спи, след като е яла, и да и давам да яде, като я будя. 😂🙈 Оставям я чат-пат по коремче за минута-две, но тя не издържа много и бързо се изнервя, други активности не и правя кой знае какви.

Така че кажете вие как процедирате и дайте съвети като цяло какво е хубаво да се прави. Както винаги съм във филма, че нещо не правим окей. Таткото и прави масажчета също понякога.

Преди се радвах, че бързо заспива, сега съм във филма дали не трябва пък повече да има будно време... Вечните дилеми 🙈

Иначе и моята е зверски подсечена, пада и кожичката на места, тръгна и към срамните устни... След болницата се подсече ужасно и не мога да го овладея сега - редувам судо крем и мазно, държа по голо дупе - само по-зле става. Ще изчакам още няколко дена и ще я водя при педиатърката, че положението е много зле и направо ми е жал, като я видя.

# 189
Гети, нашият батко е с АБКМ и още няколко други хранителни алергии + дерматит. Доказа ли се алергията при вас с тестове или само на база симптоми? Освен рефлукс и дерматит има ли други симптоми? Също така правихте ли консултация с алерголог? Ако не, препоръчвам да направите.

Много сме минали ние с баткото с тези алергии и още имаме. Стискам палци при вас бързо да се разминат нещата.

Трелони, аз днес също се чудих какъв трябва да е ритъмът на бебе на 40 дни. Нашата госпожица будува повече и според мен се преуморява, но много трудно я приспиваме. Днес например най-дългият интервал на будуване беше 3ч и половина. Иначе като активности главно баткото я гушка, гали, но заедно с това се опитва да й бърка в очи, нос, уста, извива ръчички, крачета, а аз се опитвам да я опазя, та това е главното ни занимание. Купила съм една книжка “Точната книжка” 0-3 месеца - разни форми за визуална стимулация. Много си я харесва. Също гледа една играчка тип дрънкалка. Харесва да седи в люлката, обича да й пея песнички - гледа ме и се смее. Много обича разходките и да гледа листата на дърветата.

Масаж й правя и гимнастика от време на време. Оставям я по коремче вече се опира с лакти и се оглежда.
При бебка се оказа, че има АБКМ алергия към белтъка на кравето мляко. Ще стартираме процедура за мляко специално. Излезна й себореен дерматит. Иначе е спокойна и си спи много. Не спира да се усмихва и да гука. Вече се опитва за хване играчките над кошарата, все ги удра и посяга към тях. Охх, дълъг, дълъг път ни чака с тази диагноза, но само и само да е добре...

Последна редакция: ср, 25 май 2022, 23:44 от BMR

# 190
Bmr, само на алерголог не съм я водила. Иначе обиколих де що имаше лекари в София. Тест казаха, че на малко бебр не се прави, установява се диагнозата при нея на база много силен рефлукс+силни колики+дерматит+завишени еозинофили в кръвната й картина. Можеш ли да ми препоръчаш алерголог за София? Направо се уморих да обикалям по лекари, имам чувстатвото, че за последния месец съм обиколила навсякъде. Именно, за да мине по-бързо мисля да не я бавя и да мине на такова мляко специално. Лекарката ми обясни, че то е много по-добро от всички на пазара и ще бъде само за нейно добро да го пие. Така нямало да се задълбочат и нещата.

А, за ритамът на бебе - при нас си спи и си будува по различно време. Правила е будуване и по 3 часа. Слагам по корем 2-3 мин преди ядене, държи си главата изправена. Отделно й правя масажи на краката специални, нали са й криви и ще подлежат на корекция. Чета й много стихове. Всяка секунда съм заета с нея. Радвам се, че кучето вече свикна с нея и няма драма. 😋

# 191
Гети, препоръчвам доктор Златко Димитров. Преглежда в Токуда, но има и частен кабинет, където няма опашки. Иначе те разбирам за обикалянето. И ние бяхме така с баткото. Той беше на кърма, та при нас се наложи да мина на неговата диета. Като го отбих започнах да давам АМ, за да му ободатя диетата. Кое мляко ви изписаха на вас? Имай предвид, че тези млека са доста кофти на вкус и може да не го иска в началото. На баткото го правих без да затоплям водата, защото като е топло горчи 😀

# 192
Гети дано все пак не е алергия и бързо да отмине всичко.

При нас бебчо го кърмя през 2:30-3 часа, буди се сменявам му памперса, понякога и дрехите, после хранене, държене прав и оригване. И то са минали поне 40 минути, после е доволен и щастлив и му говоря, а той ми се усмихва и гука. После го оставям за малко в люлката, отгоре има животни и се заглежда в тях. Като го забележа, че вече му се спи, го взимам и с бибероната го приспивам, бързо става. Някой път и сам си заспива. И час, час и нещо е минало, до колко знам бебчетата на тяхната възраст будуват час и аз така съм изградила режима. После спи час и половина- два до следващо хранене. На периоди е, има дни се буди през 20 Мин и пак го приспивам.
Сутрин будуването е повече към 2 часа, защото е спал цяла нощ и му правя масаж и гимнастика, говоря му, пея му песни, оставям пак в люлката или активната гимнастика. Като излизаме навън пак будува около час, сложила съм му висящи играчки с музика на количката и се заглежда в тях. Вечер също будува, от 18 до 22 часа спи по малко и е по-скоро буден, къпем го, таткото се занимава с него. Преди 22 часа никога не заспива дълбоко. След този час вече си спи сутрин до 6-7, като се буди един или два пъти за хранене и пак заспива.

# 193
Гети, препоръчвам доктор Златко Димитров. Преглежда в Токуда, но има и частен кабинет, където няма опашки. Иначе те разбирам за обикалянето. И ние бяхме така с баткото. Той беше на кърма, та при нас се наложи да мина на неговата диета. Като го отбих започнах да давам АМ, за да му ободатя диетата. Кое мляко ви изписаха на вас? Имай предвид, че тези млека са доста кофти на вкус и може да не го иска в началото. На баткото го правих без да затоплям водата, защото като е топло горчи 😀

Да, знам за този лекар. Ще направя по-наттаък сигурно консултация и с него. Изписаха ми да пробвам с фризолак пеп ац. Ще видим дали ще го яде първо. Сега най-важно ми е да отложа ваксините и най-вече да не бия тази ротавируса.

# 194
Ротавирусната ваксина е през устата,приема се като панадол със сприцовка.Чисто информативно.Иначе другите две които предстоят се бият в крачетата.
При нас няма режим,свободия пълна.Баткото е болен тази седмица,поредния градински мутант с повръщане,разстройство и кашлица.За щастие той се закрепи,но някой негови приятелчета го карат тежко с антибиотик и висока температура,половината група е болна.И аз прихванах и бабешките методи помагат само временно,с това кърмене нищо не мога да пия общо взето.Вчера бяхме на ортопед за щастие не се налага да носи гащи ямките са почти оформени.Баткото обаче е с паднал свод и ще стане дюстабан като мен ако не вземем мерки,затова поръчахме поддържащи стелки.
Често казано като е батко му вкъщи по се занимавам с малкия.С него понеже учим разни неща включвам и малкото,пеем,танцуваме,четем,рисуваме. Той се кокори само разбира се,но поне му е интересно и кротува,включвам го където може.Като сме сами спи,яде,ака,гледа си въртележката в кошарата има светлини и се въртят едни буби много съсредоточено ги следи.После редувам активната и шезлонга,на двора седим доста,общо взето е това,ако имам някоя задача из града с количката или раницата излизаме.Масаж и упражнения правя вечер след банята,тя го освежава и се кокори по два часа близо.А и баща му е тук тогава и му е интересно.Към обяд го слагам след сън като е спокоен по корем,вече се обръща без проблем от корем на гръб и опитва да лази.Хич не му се получава обаче синхрона ръце/крака и по скоро само ги мята.Бързо се умаря и на втората минута реве.Пробвам го някой път веднъж друг път по 3-4 пъти на ден.
От 12 на обяд съм почнала да пиша,уж всичко да си кажа ама ме прекъсват по хиляда пъти,малко хаотично се получи 🤪

Общи условия

Активация на акаунт