Априлски мами 2022

• 27 772
  • 755
  •   1
Отговори
# 405
Бмр, да, и аз мисля, че добре си направила. Просто прочетох, че е ималко кръв в акото и си била ротавируса, а то си писала, че след това е дошла кръвта. Ясно. И при нас имаше еднократно кръв в акото, но беше само един път и повече не се повтори. А, иначе ние няма да бИем ротавируса, защото то като не се сложи първата доза във втори месец, после не можело. Имало си схема някаква, иначе я бях поръчала.

# 406
На мен на последния преглед ми казаха за ротавирусната. Каза да помисля и, че ако искам другия месец ще направи заедно с другата ваксина. Тогава ще сме на 3 месеца. Май не е задължително да е на втория месец.

# 407
  • Sofia
А, иначе ние няма да бИем ротавируса, защото то като не се сложи първата доза във втори месец, после не можело. Имало си схема някаква, иначе я бях поръчала.
Нашата педиатърка ми каза, че втората доза на роравирусната трябва да е преди 5-тия месец и между първа и втора доза трябва да има 4 седмици.
Това ми го каза, защото излезе болничен за две седмици, съответно отложихме всички ваксини и аз се притесних да не изпуснем ротавирусната. Успокои ме, че няма да е късно. Иначе се бях запътила на частно да й я слагат.

# 408
На мен пък в Гърция педиатъра ми каза, че мога да сложа ротари до 6ти месец. Тя не и е особен фен и каза да си помисля и на следващата ваксина ако реша, ще я сложи. Аз все пак мисля да я сложа понеже в Гърция явно вирусите с повръщане са по-редки .. а като знам при нас в България как е всеки месец вирусс…. та ще я сложа следващия месец.. ние доста често се прибираме в България и не ми се иска да пренасям вируси през границата постоянно 😀

# 409
  • Пловдив
Ние ротавирусната ще я слагаме сега на консултацията. Но от вчера в Пловдив 3-то дете на познати е в болница с повръщане и разстройство. Изтръпнала съм направо. Много е рано уж за тези вируси, но ето че се почва. Зимата респираторни, лятото стомашни. Дано да са ни здрави дечицата.

# 410
Идвам от спешното, момичета. Изкараха ми кърлеж. Сега ме е страх да кърмя.
Ако съм заразена с нещо (лаймска болест, Марсилска треска😬😐)  дали ще се предаде от кърмата на бебето??

# 411
Бахар, нямам идея, но влез във фейсбук групата Всичко за кърменето. Там задаваш въпрос и пишеш напр. "Моля консултант да се включи" и ти отговарят консултанти по кърмене. И други мами споделят опит, де. Не се тревожи, всичко ще бъде наред Heart

# 412
Бахар, дано всичко е ок, стискам палци, ако бързо са го извадили (и цял), малко вероятно е да си се заразила.

Ние пък с бебка бяхме така преди седмица - водих я на Панчарево на разходка и се наложи да я сменя на една от пейките, в тревата (като до нас си имаше хора по бански и кърпи, детски рожден ден и хора на барбекю). Вечерта я оглеждам и на едната свивка на крачето гледам черна точица - пробвах да я махна, мислех, че е боклуче... То кърлеж 🙈 Добре че знам как изглеждат и имам добро зрение, иначе да не го бях разпознала изобщо (или видяла) - беше някакво най-дребосъчестото бебе кърлеж, очевидно ненаяло се, лепнало се съвсем скоро.

Махнаха го в Пирогов - казаха даже да не го изследваме, че бил малък, много скоро изваден и бебка била бебе... 🙈  Ами, да ви кажа, след историята с операцията и другите усложнения, на това просто се изсмях, че сме тотални къръци и какъв е шансът...И реших да не му се шашкам - натриха мястото с йод бензин и той сам си падна, за 1 секунда буквално. Иначе докторите се шашнаха колко малък кърлеж и колко малко бебе. След нас чакаше още едно детенце за кърлеж - явно са плъзнали. 🤷🏼‍♀️

# 413
И мойто така беше, съвсем мъничко като точица. Даже момичетата от спешното си викаха "как ще изкараме сега тва нещо от тука" 😁 и се чудеха дали е кърлеж 🙄 Добре, че съм видяла. Беше между пръсчетата на крака ми..

# 414
Аз май ще сменя Бепантена, от ден 1 я мажа с него и не е имало проблем. Но днес го проверих с приложението има само 7,2 от 20 заради  Petrularom, който годават като рискова съставка. Ще пробвам с този на wooden spoon дава го 20 от 20 и дано има същия ефект като Бепантен.

# 415
Аз мажа с козметиката за тяло и дупето. С крем за подсичане мажа само при проблем. Така че според мен ще е ок.

# 416
Бахар всичко ще е наред 🤗 Консултирай се с някой консултант по кърмене, за твое спокойствие.
Ужас с тези кърлежи, плъзнали са и трябва много да се внимава. Ние имаме куче и дори не искам да си помислям.
Кремът за подсичане на Wooden spoon нещо не го харесах. Остава много бяло по кожата, събира се в гънките, едва го измивам. Ползвам и масло за тяло нещо много мазно ми идва в тези жеги, иначе е хубаво.
И аз с крем за подсичане мажа само при проблем. Внимавам и аз със съставките в козметиката (за себе си също внимавам), но не мисля да се обсебвам. От време навреме малко крем едва ли е толкова опасно. Според мен тези съставки, които ги водят вредни влияят като се ползват с години.

Моето момче нещо започна често да повръща и започнах да се замислям до колко е нормално. Лаком е, суче бързо, гълта въздух и нищо чудно да е от това, и все пак. Често го виждам и да си премлясква нещо, и се чудя повърнал ли е, лиги ли са, че започна много да се плюнчи.

И нещо зърната пак започнаха да ме болят, според вас от какво може да е. Внимавам как засуква, издърпвам му горната устна и не, все повече и повече ме болят. Тъкмо се радвах, че мина този кошмар.
Онзи ден имахме два епизода на страшно реване, чак пищеше, за първи път ми се случва да не мога да го успокоя. Всичко може да е било, но мамите с колики, чиито бебета така плачат и трудно се успокояват, шапка ви свалям. Не знам как се издържа това (но има ли човек избор) за кратко беше, ама се пощурих.

# 417
Да не ви плаша,но при никненето на зъбите е точно както го описва Виолет.Рязък плач,нищо не ги успокоява и лиги до пъпа.Вземете си освен гризалки и има едни силиконови четки за масаж на венците,баткото много ги харесваше и гризеше.Аз ги слагах в хладилника и охладени много облекчават.Принципно е рано,но в предната отчетна едно бебче се роди със зъбче,а при други няколко избиха още в 4 месец.При моя първия излезе в 6 месец,последния на две години и два месеца.Да не мислите че помня,просто си записвам всичко.Вярвате или не се забравя,има си и бебешки албум,там чинно сме попълнили всичко 🤣.

Допълвам се.Мен ме болят гърдите и зърната понякога,ако съм била дълго време със стегнат сутиен.Сега нали увеличих номера и уж имам три по големи,но понякога слагам и моите стари уж само до магазина или да приберем баткото от градина,но са ми тесни и после всичко ме боли поне ден два,та гледам да ги избягвам и вкъщи с дантелени или спортни карам.

# 418
Здравейте, момичета. Все по рядко ми остава време да ви чета напоследък, но се надявам че ще дойде момент да наваксам Blush
За пореден път ви моля за съвет. Бебо е на месец и половина, храня  изцяло с АМ и от 3 дни яде по 150мл 6 пъти дневно. До преди това ядеше 120мл, но оставаше нервен след хранене, което не бях сигурна дали е от глад т.к. той е с рефлукс и му става гадно явно като се нахрани и започва да се изпъва и да плаче. Та така все пак вдигнах на 150 и той си хапва всичко, но съответно изпъването и плача си останаха и сега не знам какво да правя. Мисля че е мн малък да яде по 150, но предвид че си ги изяжда лакомо не знам дали трябва да го връщам на 120 за да не остава пък гладен...

# 419
Здравейте, момичета. Все по рядко ми остава време да ви чета напоследък, но се надявам че ще дойде момент да наваксам Blush
За пореден път ви моля за съвет. Бебо е на месец и половина, храня  изцяло с АМ и от 3 дни яде по 150мл 6 пъти дневно. До преди това ядеше 120мл, но оставаше нервен след хранене, което не бях сигурна дали е от глад т.к. той е с рефлукс и му става гадно явно като се нахрани и започва да се изпъва и да плаче. Та така все пак вдигнах на 150 и той си хапва всичко, но съответно изпъването и плача си останаха и сега не знам какво да правя. Мисля че е мн малък да яде по 150, но предвид че си ги изяжда лакомо не знам дали трябва да го връщам на 120 за да не остава пък гладен...

Алекса, при мен е същата работа в момента. Бебка е със зверски рефлулс още от раждането и е изцяло на АМ. Лекарите ме караха да давам макс 120мл. Добре, ама от 1 седмица я гони зверски глад и не й стигат. Предстраших се да й давсм 135мл. Нещата са по-добре сега, пак не й стигат, но я задоволяват. 150мл няма да пробвам за сега. След като се наяде ако продължи с рев й давам биберонче и веднага си го цоцка и се успокоява

Общи условия

Активация на акаунт