Априлски мами 2022

• 27 712
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
  • На южния бряг
Здравейте, мами следя ви още докато бяхме бременни и сега продължавам да чета, но не се бях престрашила да пиша, но имам едно чудене и не мога да вземе решение. Бебка е почти постоянно в ръцете ми преди даже спеше в мен, защото като я оставя и се събужда и започва да реве и трябват отново да приспивам, но сега започнах след като е дълбоко заспала да я оставям и да започвам да я люшкам докато заспи отново дълбоко и това работи, по не е в ръцете ми и да се варим в това топло време, но проблема е, че не трябва да спирам да я люшкам иначе се събужда. И това може да продължи и час и аз пак нищо не мога да свърша. Та реших да взема стол, в който да я слагам, но съм в чудене кой е по-добрият вариант( като и двата имат легнало положение), ако можете да ми кажете, ако имате опит с някой от вариантите.
[/img]

# 601
Мина и втората ваксина днес, заедно с Ротарикса. Много малко плака за щастие, но този път в късния следобяд стана много нервна и заспа с рев и с много гушкане и на гърда🥺 но поне нямаше температура.
Иначе е наддала 1кг от последния месец, педиатърката се учуди, че за кърмено бебе е доста. И сега се замислям дали някак си да не разреди храненията, не заради наддването, а защото повръща почти след всяко хранене. Както споделих и преди време напоследък се храни през 2,5, но като тегля чертата са 5-6 хранения на ден. Та или да ги разредя, или да давам смао едната гърда не знам…
На ясно съм че до 6 месец е нормално, но е почти на всяко хранене дори и след като е минало време и я гушна или някаква активност има.

# 602
Момичета, здравейте!

Нас малко ни нямаше, но бяхме на море - беше прекрасно, малката си спеше постоянно, не е плакала изобщо, направо рай и за нас с промяна на ежедневието и мястото. Топнахме крачетата, не усети нищо, беше си много доволна, спеше на плажа, спеше в ресторанти, спеше в квартирата.. Рай 🙏 Така че ако бебчетата ви изначално не ся от най-ревливите и си спят що годе добре, според мен море ще им се отрази супер - а и сега е точната възраст (не ходят, не говорят) 😁

Но естествено, с прибирането в София - хайде пак - 40-минутни дремки и стига толкова 😂 (на морето откарваше и по 2 часа). Кажете ми вие как процедирате, ако детето се събуди много рано и скоро след последното ядене. Например моята яде в 9.20, легна в 9.40 и сега, от 10:20, пак е будна. А до следващото ядене в 12 има много време - играете ли си, как удължавате? При няс да я приспя отново не сработва, трябва да измислям занимания, обаче не искам да завършваме бодърстването с ядене. Преди беше добре - буди се точно на времето за храна, обаче сега по-скоро се буди непросредствено след предното хранене... И ми обърква програмата 🙈🙈 Дайте съвет, моооля - спазвам и интервали, играем, изморявам я - всичките и дремки са си все по 40 минути, макс 50. 🤷🏼‍♀️

# 603
До захранването се хранят шесткратно на ден. Така ми обясниха на мен. Повръщането изведнъж спира, както си е дошло, така ще си замине.
За интервалите - аз предпочитам моята след Хранене да заспи веднага, за да може после бодърстване да бъде преди следващото хранене. С цел да може да играе и да я слагам по корем. Защото ако се събуди директно за яденето, няма да мога да съм я сложила по корем преди яденето. А след като е яла не мога да я слагам, защото повръща. Тя яде точно на три часа и прави по 1 час сън от ядене до ядене. Забелязвам, че в началото по-дългия й сън беше преди обяд, както пише в книгите, но от скоро дългия й сън два часа е м/у 12 и 15 часа на обяд. Случва се привечер дрямката да й бъде 30мин., понякога 40мин. Не ми се е случвало за сега да прескача дрямка. Вечер след яденето в 18 часа дремва много малко, извеждам я тогава на хладно вън и се разхождаме.
Днес се събуди с хриптящ, хъркащ нос Cry Може да диша нормално, смуче си бибката Бибс нон стоп, но се чува едно страшно хъркане. Чистя със Стеримар, но нищо не излиза. Някой има ли идея? Да му се е случвало?

# 604
Гети, на мен ми се е случвало като има рефлукс. Млякото се качва в нослето и засъхва. Капвай физ р-р и ще се оправи.

Ние скорострелно вървим към изграждане на асоциация за заспиване с кърмене… ама опитвам се дая приспивам по друг начин, но през деня сама с двете деца все се получава да я приспя на гърдата, за да стане по-бързо и да мога да обърна внимание на другото. Нямам проблем с това засега, само дано не се научи нощем да спи на гърда, че имам една приятелка - нейнито така беше до 2годинки.

Мама на трима, не се вижда снимката, която си споделила. Прати пак да видим дали може някой да се включи. Ние сме с шезлонг-люлка, но той няма пълно легнало положение и не е удачен за сън. Ползваме го за игра.

# 605
  • На южния бряг
Не точно тези, но като пример, единия вариант е с люшкане, а другият е с вибрация не знам кой вариант е по-удачен.

# 606
Ние имаме такава люлка като от втората снимка. Люлее се напред-назад и има музика/ Много й харесва, но за игра само. Абсурд да заспи там. Не е напълно легнало положението- стои като в столче за кола. Но пък съм чувала за други бебчета, които спят.. та си е индивидуално

# 607
Имай предвид, че може и да не стои в люлката. Моят син един път стои, пет пъти не иска, нещо такова.
Здравейте, мами следя ви още докато бяхме бременни и сега продължавам да чета, но не се бях престрашила да пиша, но имам едно чудене и не мога да вземе решение. Бебка е почти постоянно в ръцете ми преди даже спеше в мен, защото като я оставя и се събужда и започва да реве и трябват отново да приспивам, но сега започнах след като е дълбоко заспала да я оставям и да започвам да я люшкам докато заспи отново дълбоко и това работи, по не е в ръцете ми и да се варим в това топло време, но проблема е, че не трябва да спирам да я люшкам иначе се събужда. И това може да продължи и час и аз пак нищо не мога да свърша. Та реших да взема стол, в който да я слагам, но съм в чудене кой е по-добрият вариант( като и двата имат легнало положение), ако можете да ми кажете, ако имате опит с някой от вариантите.
[/img]

treloni ми че той моят си е по цял ден буден. Често спи по 20 Мин (3-4 дремки) и става, последната седмица взе да прави следобеден сън от 1-2 часа. Иначе общо взето по цял ден се правя на маймуна и вечер обикновено съм се изчерпала откъм идеи за забавления, но пък тогава го поема баща му. Иначе сутрин сме на разходка, като се приберем го слагам на активната гимнастика, пея му, аз му правя гимнастика, масаж, дрънкам му с разни дрънкалки, сега напоследък доста се улисва да си дъвче играчките, иначе всичко бързо му омръзва. Не знам и аз вече какво да го забавлявам. След хранене го уригвам, но нямам нерви да го държа един час прав, слагам го след 20 минути на активната гимнастика, той се обръща по корем и повръща 🤷♀ Точи яко лиги, омръзна ми да бърша и преобличам по хиляда пъти. Чак на него му става досадно.

# 608
Имай предвид, че може и да не стои в люлката. Моят син един път стои, пет пъти не иска, нещо такова.

Аз бях много против вибрацията, не знам точно защо. Взехме люлка, ама моя не се застоява особено много. 10-15 мин, ако му сменям играчките на въртележката или аз го забавлявам.

Редак.: Мамите, които ходиха/ще ходят с бебета на море. Ползвахте ли надуваема ваничка или нещо подобно за на плажа? Прилагам линк на примерна.

http://www.bambino.bg/babymoov-naduvaema-vana-bebe-babymoov-a019409-p-8023.html

Последна редакция: ср, 20 юли 2022, 20:43 от bebolini99

# 609
Bebolini, ние бяхме на море, но не се престраших да я топна във водата. Само крачетата няколко пъти. През останалото време си беше в количката под чадър, така че и допълнителни екстри не сме ползвали.

# 610
  • На южния бряг
Благодаря, за мненията спрях се на една люлка с три позиции има и легнало положение. Дано върши работа.

# 611
Bebolini, ние бяхме на море, но не се престраших да я топна във водата. Само крачетата няколко пъти. През останалото време си беше в количката под чадър, така че и допълнителни екстри не сме ползвали.

Същото и ние направихме. Бях купила палатка с UV защита - да лежи там, ама в количката си беше най-добре и най-спокойно. Не сме вадили дори палатката. Иначе за всеки случай имахме още един чадър освен този от плажа, пак с UV защита и го слагахме над количката - а самата количка дъщо слагахме на сянка, както и да не духа вятър - обратно на вятъра. Мисля, че вс беше ок.

# 612
Ох, момичета при нас това спане е направо ад вече от десетина дни. Обикаляме стаите 300 пъти докато спи и не иска в легнало положение, спи почти изправена. Ръцете си не мога да вдигна вече 😭
През целия ден има един по-дълъг сън, което е следобяд,спи около 2 часа. Но през тези 2 часа аз не мога да мръдна никъде, защото изобщо не спи дълбоко и се събужда най малко 3 пъти. Налага се да я приспивам отново. Хич не спи спокойно.. Ни мога да върша нещо, ни да си почивам 😐 Освен този "дълъг" сън  има още две дремки през деня по половин час, много рядко може да продължи 1 час.
Как е положението при вас?

# 613
  • Sofia
Ами - същото.
От няколко дни изобщо не може да спи през деня. Постояно иска да е на ръце. Окапах. Имам и  мускулна треска на ръцете.

# 614
Давате ли им биберони? Моята много се успокоява с каучукови биберони и заспива с тях.

Общи условия

Активация на акаунт