Априлски мами 2022

• 27 702
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
Гети, на нас ни записа час за 25ти за следващи ваксини 🤣 всеки си прави каквото му е кеф явно. Как е при вас положението с обриви и алергии? Стабилизираха ли се нещата?

Бахар, пробвай и със слинг/ерго раница. Ще видиш, че ще отмине това. Явно е някакъв период. Дори да не се научи да спи в количката, след няколко месеца ще разредят спанетата и ще можете да се разхождате

# 631
  • Sofia
И ние сложихме първия прием ваксини (шествалентната + пневмококи) сега преди три дена (на 3 месеца). Следващото боцкане ще е и при нас септември, когато ще е и мантуто на каката. Иначе другата седмица ни е втория прием на ротавирусната.

Засега спи спокойно и нощно време и в количката. Само през деня е Пачанга.

За захранването - аз моите започнах да ги захранвам на 6 месеца. С малката не знам как ще е, защото неонатоложката ми каза, че бебенцата с ниско тегло бързо си изчерпвали запаса от желязо и понякога се налагало захранване преди 6-тия месец. Ще видим, изследванията предполагам ще покажат дали ще й е ОК само на кърма до 6-тия месец.

Гети, какъв е този комплект за захранване? За пръв път чувам.
Аз захранвах по следната схема - един месец въвеждам зеленчуци, после един месец зърнени култури, после един месец месата, и т.н. (млечни, плодове, риба, жълтък). В общи линии по около 5 дена за нова храна. В началото аз си правих пюренцата, защото бебето опитва само по една-две лъжички и постепенно увеличавам количеството.
Бях си направила една екселска таблица по седмици и дни с какво да захранвам. Сега ще трябва да я изровя. Смятам пак по нея да се водя.

И да се похваля - малката започна по-дълго да се задържа по-корем (горе-долу по около минутка без да се разреве) и съответно си задържа и главичката на 45°. Даже се обърна на два пъти от корем по гръб. Не очаквах. Но явно толкова не обича да е по корем, че се спасява както може.

Последна редакция: пт, 22 юли 2022, 17:53 от Brin de muguet

# 632
Бмр, да, добре е за сега. Надявам се да ни се размине с Абкм-то. Макар че в момента пак е много зачервена.
Брин, имах предвид чинийка, лъжички, после чашка, такъв комплект. Има бамбукови с надписи, като почнат да се хрАнят сами. Гледах сега есна купа на Кика бу и много ми хареса, защото е с дръжка. И в началото като я храня аз ще мога да държа купата за дръжката.

# 633
Гети, според мен за начало не ти трябва нещо кой знае какво откъм комплекти за хранене. Може и с обикновени порцеланови купички. Лъжичка аз с баткото бях взела мека силиконова за начало докато свикне как се яде с нея, за да не му дразни на венците. После бях взела и една залъгалка с мрежичка за плодове. Слагаш в мрежата плод и то само го яде. Има и едни лъжички с релеф по тях, за да се задържа пюрето и да се стимулира самостоятелното хранене. Не съм ги изпробвала и не мога да дам отзив, само ги гледах в интернет.

Иначе не съм мислила кога да захранвам. Сигурно като стане на 6 месеца, ще видим

# 634
  • Sofia
Като "прибори" в началото използвах само контейнерчетата за кърма на "Avent".
Много са удобни, защото са с точната вместимост (200-260гр) и са с капачки на винт (за пренасяне са супер, ако се наложи). И ползвах на Canpol силиконовите лъжички, защото на моите бебета зъбите им поникнаха доста късно и ми трябваха меки лъжички, за да не нараня венците. Отделно лъжичките на Canpol са мънички и пасват чудесно на малките устички.

Иначе за вече по-голямо бебе и аз гледах бамбуковите комплектчета, ама така и не си купих от тях.

Последна редакция: сб, 23 юли 2022, 13:01 от Brin de muguet

# 635
Със съня е пълна анархия, ляга между 23.00-23.30 и става 8-8.30. През деня има един дълъг сън, който е около 2.30 или е сутрешния или следобедния. Останалото са дремки по 20-30мин. В повечето случаи си заспива сама в леглото, но следобедния сън почти винаги е в мен и трудно заспива. Според приложението средния сън на денонощие е около +\- 13 часа и не знам дали трябва са се опитам да го увеличава.
Започнах да се цедя от едната гърда сутрин и тя вече яде само от 1 гърда на хранене и значително по-малко връща.
И аз се “разкиснах” нещо, вчера вечерта ме втресе, но нямах температура, цяла нощ не спах, днес ме боли главата…не знам от какво миже да е.
Доста опити за обръщане прави и е близо до истината😂🤞А ръцете няма и да ги коментирам 🙊🙉но тя си харесва и залагалката/биберона на Tommee Tippie, те се водят ортопедични, но са силиконови мисля.

Последна редакция: пт, 22 юли 2022, 17:43 от DareAngel

# 636
Има ли някоя бебче тук на многократни пелени? Чудя се дали да не им дам шанс, но имам притеснения, че може да се подсича повече с тях, ако се напишка и стои мокра.

# 637
Привет, момичета, цял ден днес правя пюрета от круша, станаха чудниии Heart

ВМР, Магда е с многократни пелени, ползвам Бамбино мио all in one, много съм доволна, не припускат, не подсичат, чудни са ми. Мислех, че ще е доста по-сложно с тях, но е доста лесно. Ползваш, переш и гладиш.

Отивам да стягам багаж за морето, но когато се върнем мисля да посетя остеопат… бебшорката ползва предимно дясната страна  на тялото и ми се ще да я погледне.

# 638
Жоржи, приятно на морето. Като ти се занимава сподели за многократните пелени повече инфо. Колко ми трябват, как се почистват, няма ли шанс от инфекции.. нааканата пелена какво я правиш? Трябва да престои предполагам, докато се съберат достатъчно за пералня, но не миришат ли много? Също така не спарват ли и не държат ли мокро на дупето?

Много ми харесва идеята като цяло

# 639
Аз пък ще чакам Жоржи да сподели за пюретата 😁 Как ги приготви, стерилизираш ли ги и в какви бурканчета ги слагаш? Аз имам само бурканчета от сладко, но пак ми се виждат големи.

# 640
ВМР, аз имам 8 бр. и са ми малко, обмислям да поръчам още 4, но така ме е яд като им видя цените в БГ. На ден ми отиват около 6-7 пеленки (ако съм само с тях, защото когато излизаме ползвам еднократни). Шансът за инфекции според мен е точно толкова колкото с еднократните, сменям ги на около 2-3 часа, ако са само напишкани. Почистват се мега лесно, имат си биоразградима вложка, която изхвърляш (може и меб нея, но надрискани гащи не ми се търкат), ако при наакване е изпуснала изплакваш под течаща вода. Относно спарването, определено с еднократните спарва повече, с тези имам чувството, че дупето диша Blush Пера ги на всеки ден, т.е. Но можеш и пеленките от днес да пуснеш утре вечер, така го дават, че трябва да се перат на 48ч. Имат си специален препарат за дезинфекция, който добавям към препарата за пране.

Воднавиолета, крушите направих по следния начин. Обелих и изчистих добре парчетата, после ги сварих във вода. Когато се свариха добре, прецедих от водата в гевгир и после пасирах добре сварените круши. Сложих в бурканчета (имам бебешки от 190гр. и 135гр. също и някакви от 280гр. ползвах, после ще разделям за 2 дни) докато беше горещо и обърнах с капачките надолу. Като поизстинаха ги копнах за 10мин.

# 641
Мисля и аз да спретна някое друго бурканче, но първо трябва да си купя съвсем малки бурканчета. Някои майки замразяват във форми за лед, но аз съм малко скептично настроена, защото понякога продуктите във фризера поемат специфична миризма.

Може би някои от вас я знаят тази странична, но аз пак да я споделя. Харесва ми как са описани нещата и бих я следвала.

https://www.facebook.com/1335852069894079/posts/pfbid02CFBpXWWGN … aoCQzepPEj6l/?d=n

И смятам да захранвам на 6 месеца, 4 ми се струват твърде рано и не го разбирам това бързане.

# 642
Fifi, то бебето ти показва кога е готово за захранване Blush

# 643
  • Sofia
Ох, аз като си спомня каката колко беше "готова" за захранване.... Беше пристрастено кърмаче и абсолютно кюфте. Когато навърши 6 месеца нямаше накъде и започнах захранване. Изпаднах в тих ужас - пюрето го държи в устата, като изобщо дори не го индексира. Няма примляскване, няма дъвчене или дори плезене/облизване. А преглъщането, то по случайност се случваше по някое време. Просто си го държи в устата (с отворена уста) докато не започне да й изтича от устата 🤪.
Цялото й захранване беше една мъка - малко бурканче ядеше буквално по два часа. Ако трябваше да я чакам да е готова, сигурно щяхме да си караме само на кърма до 3г 😄.

# 644
Брин, направо не знам защо си бързала, моята кака на 5 месеца искаше да захапе всичко, което ядяхме и преглъщаше с нас. Друг е въпроса, че имаше невероятни предпочитания за пюрета Joy това малкото от сега те проследява с поглед какво се случва, но като започне да посяга и си иска, и  да преглъща, тогава ще я пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт