COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 10

• 401 677
  • 6 154
  •   1
Отговори
# 6 090
  • София
Зукърбърг да си гледа кочината, пардон, социалната мрежа. В която докладване на откровено фалшива информация за ковид и ваксините откровено НЕ работеше. Докладвала съм какви ли не шантавелски постове и нито един от тях не беше изтрит.
А на лекарите чисто и просто им дойде дюшеш да приписват всичко на ваксините. Ако бях слушала оная кукувица, според която сърцето ми не е ок заради ваксината, кой знае... Само че вместо да слушам недоучили доктори, потърсих компетентно мнение.

# 6 091
Ако някой има време да го гледа и да сподели в кой интервал се говори за "цензурата", ето подкаста:
https://youtu.be/7k1ehaE0bdU?si=k7P7hBoJpSiyOh8o

# 6 092
В началото. Около 8мата минута започва да говори за Ковид и около 8:30 за натиска от страна на администрацията на Байдън.

# 6 093
Близко семейства се разболяха тежко от ковид 10 дена след ваксиниране с АЗ. Мъжът не оцеля. Тя трудно но оцеля.
Може би е имало некачествени партиди от ваксината. Помня, че ги спряха по едно време.

# 6 094
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Имунитет десет дни след поставяне на ваксината не е изграден.
Освен това, за съжаление, на много места нямаше много адекватно разедляне на потоците. В 13-та поликлиника, поне през 2021-ва, кабинетът, в който се поставяше беше до лабораторията, в която идваха да се тестват хората.

# 6 095
Не е точно въпроса в конкретна ваксина или некачествена партида. Както се разбра при някои хора не може да се образува подходящия имунитет, нито от преболедуване нито чрез други методи. Или пък по-бавно се получава, по-слаб е и понякога по-нетраен. Не е само при Ковида това но и при много други болести.
Напоследък има тежки протичания на някакви пневмонии, случват се и при познати, честно казано не разбрах на какво се дължат но не са причинени от грип.
Както и да е, мисълта ми е че все още си важи човек да се пази горе-долу, но особено важно е навременната реакция, така че е хубаво да има вкъщи някои лекарства вкл. ако може и на антибиотична о-ва. Защото при няколко почивни/други дни, без възможност да се отиде на лекар или до аптека, може да се получат фатални последствия ( при горните примери се получиха, а други по спешност отиват натам ).

# 6 096
Аз помня преди години, на 3 пъти такъв грип ме беше тръшнал, че единственият начин да се добера до аптека, беше влачейки се по корем. Добре че се намери кой да ми донесе парацетамол и фервекс тогава, че живеех и сама.
Та някой базови неща е хубаво да присъстват в домашната аптечка, въпреки че съм против чак презапасяването с антибиотици

# 6 097
Тръмп се развихри - подписал е заповед Щатите да напуснат 2026г. СЗО.
Една от причините е несправянето с Ковид пандемията.

# 6 098
Да, нали по негово време пак бяха се разделили. Не ги харесва той. Те не са и за харесване, така заблудиха всички.

# 6 099
  • София
Този път намирам лудия Оранжев човек за прав.
СЗО потули случващото се в Ухан, не настоя за спиране на полетите от и до Китай, направи се, че не вижда имейлите от Тайван какво се случва, накрая - мийте си ръцете и кихайте в лакътя си. Онова недоразумение Гебрейесус още гледа гузно, където и да се появи.

# 6 100
Този път намирам лудия Оранжев човек за прав.
СЗО потули случващото се в Ухан, не настоя за спиране на полетите от и до Китай, направи се, че не вижда имейлите от Тайван какво се случва, накрая - мийте си ръцете и кихайте в лакътя си. Онова недоразумение Гебрейесус още гледа гузно, където и да се появи.
СЗО е основната организация която подпомага страните от третия свят; бори се с епидемии, с туберкулоза, малария, изобщо, всичко, което застрашава здравето и живота на хората в страните от третия свят. Тръмп не се интересува от тези неща. Нямали в Африка питейна вода и умирали!? Да умират…..това му е мисленето.
Не смята, че е нужно да се подпомагат бедните държави.

# 6 101
СЗО е основната организация която подпомага страните от третия свят; бори се с епидемии, с туберкулоза, малария, изобщо, всичко, което застрашава здравето и живота на хората в страните от третия свят. Тръмп не се интересува от тези неща. Нямали в Африка питейна вода и умирали!? Да умират…..това му е мисленето.
Не смята, че е нужно да се подпомагат бедните държави.

Много точен коментар - по-голямата част от работата на СЗО е в бедни и необлагодетелствани страни, опитвайки се да предотвратят фаталните и опасни болести навсякъде другаде, което остава незабелязано за много от нас. Дори и да направиха своите грешки в началото на пандемията от ковид (и по-късно), са нужни за глобалната сигурност срещу възникващи болести, епидемии и пандемии

"Не се преструвайте, че COVID не се е случил." https://www.science.org/doi/10.1126/science.adv8836  Не се преструвайте, че все още не се случва. Не се преструвайте, че не е във въздуха. Не се преструвайте, че всичко е Омикрон. Не се преструвайте, че е леко.
"Наследството на COVID-19 не трябва да се определя единствено от болка, загуба и прекъсване. По-скоро опитът е изпълнен с уроци, които светът не трябва да губи. Следващата пандемия – която не е въпрос дали, а кога – няма да чака."

# 6 102
  • София
Съгласна съм за СЗО, но смятам, че реакцията им на пандемията беше немарлива.

# 6 103
От началото на януари насам ми предстои трето погребение на познат. Причината: усложнение след бронхит. Хората си имаха здравословни проблеми, не е като да са здрави и прави, но да не би да има пак коронавирус и да крият от нас?

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 20:12 от Mia Rulana

# 6 104
И защо си мислите, че короната е причина за смъртта, като в момента върлува много тежък грип?
Аз лични познавам няколко деца и тийнове на близки, които го изкараха много тежко.
Имам съученичка, с 6 експериментални ваксини, шефът ги е задължавал, иначе уволнявал. В момента е развалина, ходи от лекар на лекар с разни симптоми и оплаквания. Беше една от първите, които изкараха Ковида само със запушен нос.
Дълбоко съжалява, че заради едната заплата се е оставила да бъде опитно зайче. Спомена и за други нейни колеги с влошено здраве.

Общи условия

Активация на акаунт