Магията на изтока - тема 68

• 23 325
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
Шоши, само набързо ви прочитам, че и двете пумпалчета са при мен тази седмица и то сами, без родителите си. Няма време за сериали. Другата седмица ще наваксвам.

# 391
  • MJF
Coffee
Хайде който/които  гледа/т  "Спешен случай"  да коментират. Току виж и аз съм се навила. Джи го пропуснах като 2 в 1 - адвокат и лекар но току виж от адвокатите съм се прехвърлила на лекарите. Те точно тези в спешните звена са големи герои.

2в1, въртете се  , играйте, сега ви се е паднало, колкото повече толкова повече. Сериалите и филмите си знаем че няма да избягат. Smile

# 392
Май е имало 2 епизода, приключи в полунощ.   (Не го гледах. По това време по ТЛС има по-интересни работи Grinning )

# 393
  • плевен
Спешен случай,бяха два епизода.Аз ги гледах беше интересен,аз си падам по медицински сериали.Мисля че ще ги дават по два епизода.

# 394
Ghibli Museum in Mitaka, Tokyo
Инфо (и снимки) за музея на Гибли.

# 395
  • вятърничава
Coffee
Хайде който/които  гледа/т  "Спешен случай"  да коментират.
Няма много за коментиране, екип от млади лекари поема различни спешни случаи. За някой се налага да ползват хеликоптер. Ямапи е амбициозен и много уверен,това не го предпазва и от грешки, защото е винаги е готов на рискове в критични ситуации. Ерика Тода е по-неуверена, изплаши се при един случай. Йосуке Асари е забавен сладур. Рио, Тета Сугимото са от старшите лекари, хирурзи. По 2 епизода са в събота и неделя. Дублажът е дразнещ, не разбирам защо трябва да го правят по този начин с пискливи гласове. Никой не говори така в самите сериали.

# 396
Дублажът е дразнещ, не разбирам защо трябва да го правят по този начин с пискливи гласове. Никой не говори така в самите сериали.
Мен дублажите по принцип ме дразнят, затова и вече почти не гледам телевизия.

# 397
Поне на 99,9% съм сигурна,че съм гледала "Спешен случай" с български субтитри.
Разбира се,това съм аз и дори аз си се съмнявам в нещо,което съм гледала преди време. Честно казано  "преди време" е разтеглив период,а тук говорим за много,много,ама много преди време.

Понякога харесвам дублажите,ако са направени както трябва,защото ти дават предимството,че можеш да правиш и нещо странично докато слушаш - да се ровиш в социални мрежи,да си оправиш маникюра,да се скараш на детето....Innocent

# 398

Понякога харесвам дублажите,ако са направени както трябва,защото ти дават предимството,че можеш да правиш и нещо странично докато слушаш - да се ровиш в социални мрежи,да си оправиш маникюра,да се скараш на детето....Innocent
Съгласна съм, но рядко са както трябва. Не знам защо се получава така, дали от престараване да звучат изразително?

# 399
  • MJF
Мда, такива са предимствата на дублажите. Но от беглото ми впечатление качеството на дублажите по "родните" тв е паднало мноооого. Очаквано, без изненади. С български дублаж гледам отдавна каквото и да е много трудно именно поради това, всъщност почти не ми се случва. До такава степен е нетърпимо че предпочитам с озвучаване на английски или руски въпреки наличен български.  Чувствителна съм определено към подигравки с родния ми език, било превод , било дублаж. Отделно губи се една камара контекст специално при дублаж на далекоизточния фронт.

Това че дават по 2 серии - Gute Idee. Да не са от по-кратките епизоди?

2 кор-филма да отчета:
Единия е телевизионен от рубриката  Drama Special 21 - The Effect of a Finger Flick on a Breakup
Таргет по -младежка аудитория. За да го хваля ми трябва малко повече дълбочина в образите. Гледаем.

I Am Home 2019 . Психологическа драма, тъмен като фон, бавен.
Нямам забалежка. Филма е добър в своя жанр и тематика.

# 400
  • вятърничава
Tuon, съгласна съм.
В последно време пускат досте японски сериали, явно е някаква кампания. Всички са дублирани от едни и същи гласове, по един и същи начин, с преправяне, фалцети. Може да го смятат за голямо майсторство в дублажа. Аз се дразня понеже не отговаря на оригинала. Самите японци не говорят така. Не е детска анимация, че да преиграват толкова.

# 401
  • MJF
Майстора и Градинарката нещо ми се губят съвсем напоследък та малко творчество. Making a Moon jar.

# 402
bb6,вероятно са ги купили евтино,за да запълнят програмата си и не разчитат на тях.Та и за това  Ямапи е сбутан в събота и неделя от 22.00.
Обаче ако решат могат да се сдобият с достатъчно добър сериал за прамтайма,но вече се стига до пари и предпочитания на публиката.Ако публиката иска "А" ,няма как да му пуснеш "Б",нали?
Важното е да дават.

Шош,докато се сетя за кой имаш предвид....Ама го направих.
Незнам дали е за това,но в момента в Китай партията майка налага правила на своите инфлуенсъри и стриймъри. Това става известно след като супер популярен стимър Austin Li изчезва (не е арестуван,но от тогава не е публикувал нищо) след като яде десерт във формата на танк и то в навечерието на 4 юни,а тогава е годишнината от събитията на площад Тянанмън.
А човекът е успял да продаде 15 000 червила за 5 минути. Scream

# 403
  • MJF
Ами не знам причините и при двамата. Тез двамцата не вярвам да са от нещо такова засегнати, единия да сее танкове , другия да прави техни модели евентуално Wink.  Става въпрос за ютуб, защото другаде не ги следя тез двамцата. Жалко, интересни ми  неща качваха.
https://www.youtube.com/c/cnliziqi/videos 李子柒 Liziqi
Майстора ще трябва да ровя но ме мързи сега.

# 404
  • Там, където мечтите се сбъдват
Seoul Vibe, https://www.imdb.com/title/tt13611770/ съм си харесала и чакам края на август, за да го пуснат. Малко екшън в летните жеги:)

Общи условия

Активация на акаунт