Магията на изтока - тема 68

• 23 324
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
  • MJF
bb6, чакам отзиви за Broker на наш Корееда . Като имаш време. Знаете че винаги ми е интересно да чета и други впечатления.
Simple Smile

# 406
estelliana, след август с Ю А Ин в Seoul Vibe и Чу Уон в Carter, през октомври екшъна продължава с Хьон Бин в Confidential Assignment 2: International Wink.

Колкото и да ни дразни дублажа на сериалите и филмите от "нашия фронт", вероятността да се гледат е по-голяма от колкото, ако са със субтитри.

# 407
Майстора ще трябва да ровя но ме мързи сега.
За майсторът се сетих,той май е от Тайван,там пък имат други проблеми.Може да са го привикали да служи на родината,то в тези времена нищо не се знае.

Може да сте чували за Sumo Logic,занимават се с IT и нямат нищо общо със сумото,но имат много много готини фигурки,които са рекламни материали,но много исках такава и вече имам.
Скрит текст:
Мислех,че са меки като скуиши,но не.

# 408
  • вятърничава
О,браво! С  Yoo Ah In и  Lee Kyu Kyung, като гледам стайлинга - ще се конкурират с китайските детективи Joy
Tuon,права си за превода на български на Code Blue .Даже си пуснах еп.1 ,защото не можах да гледам началото.Ми аз съм изпуснала най-важното  - Ямапи се преоблича и показва плочки Stuck Out Tongue Winking Eye
Ямапи е като глухарче в главата и нито хуликоптер,нито хирургическа шапка са в състояние да развалят прическата му.
И да допълня за сюжета - 4-мата млади са новопостъпили в това звено стажанти или специализанти.Конкурират се и не се знае кой ще издържи до края. Явно всички де.

Шош,какво ли да напиша за Broker на наш Корееда, хареса ми.Поредното странно (не)семейство на Корееда,няма при него т.н. обикновено семейство.Но винаги накрая се стига до нормални човешки чувства.
Малко бавно и дълго се ниже действието.Тези бейбибокс - кутии направо ме втрещиха,до сега не бях чувала или чела за подобни. Вие? Актьорите ми харесаха,вписваха се добре в образите.Бае Дуна не блесна на екрана този път, обаче IU е ме накара коренно да си променя мнението за нея след My Mister  и Broker. От пулеща се лигла вече за мен е актриса заслужила уважението ми.А Ганг Донг-уон има най-добрите очи.

# 409
  • MJF
Eми дано са добре и Градинарката и Майстора, то няма как друго освен виртуално да им мисля доброто. Аман от политика. Да , не е в Китай майстора.

Хехе, трябва да го видя това глухарче. Всичко дето не е зализано на далекоизточния фронт в косата е добро при мен, иначе вместо да гледам си мисля за ножици и сие Mr. Green

Ами такава форма , аналог на тази показана кутия е имало  през вековете на редица места предимно към манастири и подобни стуктури според зависи къде по света. И това също е част от цялата тази тема. Що звена/брънки има по нея. И всяко има своя роля.
Мярнах някъде преразказано от интервю с Корееда за 3 кутии в този филм :
Скрит текст:
Първата е в тесния смисъл на думата - тази бебекутия. Втората е това "семейство" което се заформи пред очите ни на екрана- семейна кутия. И третата е обществената кутия.
Търсих такова интервю да прочета /чуя в оригинал но така и не намерих.

# 410
  • вятърничава
Върни се на стр.25, Tuon постна снимка там.

# 411
bb6, явно не си гледала достатъчно семейни сапунки. Понякога в сюжетите им се намесва някое незаконнородено или пък "неудобно" за някой от героите бебе и ги оставят в тези "кутии". Обикновено са монтирани към входовете на църкви, сиропиталища, храмове или болници. Целта им е точно, за да не бъдат бебенцата захвърляни на произвола на съдбата, ако са нежелани от родителите си или те нямат възможност да се грижат за тях. Ако ме питаш мен, доста по-хуманно от колкото да ги хвърлят в някой контейнер, както неведнъж сме чували по новините да се случва у нас.

# 412
Виж,Шош,виж Scream
Tuon,права си за превода на български на Code Blue .
Eхаааааа Joy

# 413
  • вятърничава
Да,явно не съм гледала достатъчно сапунки.
Само оставени в кошница на прага на манастира помня.

Tuon Smiley

# 414
  • MJF
Хм, ама то тоз Code Blue пълна програма сега като го потърсих в моя ресурс- сезон 1, sp, сезон 2 и филм. То няма повече накъде Mr. Green
Отворих първи епизод и видях първите 15-тина минути. Глухарче не видях, ами напълно дразнеща ме прическа, в онези години масовка бе ooooh! имаше и един много подходящ емотикон, все ме избиваше към него. Добре че напоследък не виждам такива на килограм. Пфу.
Нещо много бързо говорят, не смогвам да ги прочета. Не са от кратките епизоди. Точно цъфна на екрана ми Тета Сугимото Smiley и се уморих.
От раз първи епизод с първия си кадър показа кодово име - Helicopter егати и хеликоптера. В предишния набор емотикони какво готино имаше - хвърчащо.

Мда, тази форма с тези бейби бокс добре че я има. Еле пък в държави където легален аборт по немидицински или по всякакви причини е нелегален да речем. И въобще. Поради това и което 2в1 спомена. Още повече че и сега с камери в днешно време може веднага да се реагира- намаляват рисковете нещо да се случи с бебока.

Последна редакция: пн, 08 авг 2022, 20:43 от Шошулчо

# 415
Днес разбрах,че е починал японския дизайнер Исей Мияке. Харесвам неговия парфюм Pleats Please и новия от тази година с аромат на люляк.Много лесни за носене.

Us and Them
Допадна ми,че историята в миналото беше цветна,а тази от сега черно-бяла.Към средата на филма става ясно защо е така,но пак е готино,защото принципно е обратното.
Доста приятен филм,сладко-горчив,за невъзможната любов и преследването на мечтите.Истински,без да е захаросано,накрая остава лека тъга,но така е и в живота - първата любов не е последна.
Филмът е за Той и Тя,които се срещат във влак преди китайската нова година и проследява връзката с всички възходи и падения до поредната нова година.

Super Me
Darren Wang -  за това го гледах,пък и резюмето ми хареса...Посредствен.Най-хубавото беше,че Дарън се отърва от мустаците още в началото на филма,но накрая се превърна в нещо като син Хълк,но после нещата се нареждат.
Историята е за сценарист,който сънува кошмари,но се научава как да измъква най-доброто от тях (злато,пари и реликви) и успява да спечели момичето на мечтите си,но нещата се объркват,но хубавото е,че накрая все пак има хепи енд и вратичка за втори филм.

Dead Pigs
Заглавието е свързано с инцидент от 2013г. когато 16 000 мъртви прасета са изхвърлени в река Хуангпу близо до Шанхай.Това не е основната история.Това е филм за 5-ма много различни персонажи (пол,образование,възприемане на света,социална класа. и т.н.) - архитект,богато момиче,фермер,сервитьор и собственичка на салон за красота.Те се сблъскат с различни проблеми,които са извън техните желания/ възможности и как се справят с тях.Хубав контраст се получава и успява да покаже животът на различните прослойки от обществото.Много се забавлявах с един образ(както казва Шош) - европеец,който незнае и дума мандарин,но го използват за рекламно лише на всичко,което трябва да има западен дух.

Гледах и някакво тайванско,но беше толкова зле,че дори няма нужда да се коментира.Също и Тhe Yin-Yang Master: Dream Of Eternity -заради Марк,но той е фентъзи приказка и като цяло ми хареса.С добри ефекти и темпо.Музиката също,а това е слабо място при китайските филми.Красив.Може да се гледа,защото си има завършек и основната история определено ще е различна във втория филм.Ако го има,че Deng Lun не си е плащал данъщите и така....

# 416
Carter
Умирай трудно 2.....3....5....10.... и.... забравих им бройката, колко още пъти Чу Уон оцеляваше, докато се опитваше да си спомни кой е и междувременно изпълняваше указанията на непознат глас, който чува в ухото си.
Трупове падат на талази, кръв се лее с кофи, куршуми летят като дъжд. Филм за екшън маниаци, които си падат по тупалки ала Чък Норис и не придирят за много мисъл.

# 417
  • MJF
Ха, този Dead Pigs ми "прозвуча" като за мен. Пише китайско-американски така че няма да подхождам с голямата кошница . Да видим. Ще го видя тоз прасешки инцидент какъв е . От толкоз катаклизми вече се обърквам чувала ли съм за тоз. Tired

# 418
Шош,мисля,че ще ти хареса.
Китайски е филма,водят го копродукция,защото режисьора е от китайски произход,но израснал в САЩ.Жена е,ако има значение.Става популярна със следващия си филм,който си е чисто американски - Birds of Prey.
Aз не бях чувала за този случай.

# 419
Mahou no Rinobe - епизоди 2 и 3

Нещата вървят по възходяща линия, а с всеки епизод историята ми допада повече и повече. Типичната японска човещинка с много добри примери, нормални човешки взаимоотношения, уважение и желание наистина за ринобе, т.е. промяна към по-добро. И това не са отнася само за жилищата, които реновират, променят, обновяват, а най-вече за.... Хората.
Всеки епизод започва с думите 家にはそれぞれ魔物が住んでいて。 (Във всеки дом живее по един демон/ чудовище).
Метафората е точна, а в трети епизод Хару добави и "демоните не са само във всеки дом, но и в работата ни, както и навсякъде другаде".
Съгласна съм с любимата ми Мими Сенсей a.k.a Хару, която тук се казва Коме Шингьоджи.

Когато му разбрах цялата драма на героя на Шотаро Мамия, много се смях. Два пъти женен и разведен, като първата му жена (не са го казали/ разкрили ясно, но....) подозирам, че е починала и така той осиновява нейното дете, момченце (голям японски сладкиш). След това той сключва брак с друга жена, която обаче е избягала с втория му брат. Хаха, горкият Гомо-чан. Не зная кой ще е в ролята на братът-беглец, но смятам, че ще вкарат с камео-участие някой известен японски актьор. Това предстои да го видя в следващите епизоди.
Героинята на Хару е Мими Сенсей 2, само че тук си има грижи с бившия приятел, който до финала на епизод 3, тя нареди много хубаво, хаха. Даичи Канеко е в ролята на бившия ѝ и учудващо и за мен, но тук ми харесва. Ролята му е интересна. В първия епизод мислех, че той ще е нужният дразнител/глупак, но не, след трети епизод ми стана ясна ролята, която ще има в живота на Хару, дори ми стана симпатичен след добрата му постъпка.

Има още една интересна (много загадъчна) линия в историята и тя е между моята голяма японска любимка Ю/ YOU и най-малкия брат. Ролята се изпълнява от вокалистът на The Rampage from EXILE TRIBE - Хокуто Йошино.
Във всеки епизод Хокуто има разговори в един бар с Ю, като тя е и барманка в заведението. Вече сериозно подозирам, че тя е майка на тримата братя и съпруга на Кеничи Ендо, но по някаква причина са се разделили. Малкият син само я посещава и говори с нея за това, което се случва във фирмата. Ще видим и там каква ще излезе точно връзката.

Доволна съм. Добра история, интересни и забавни герои и многоооо японски поуки, абе, парченцата от живота, както японец си знае и умее да снима.

Вчера в Япония излъчиха епизод 4, но все още си го пазя и не съм го гледала. Така ми хареса историята, че може би ще изчакам поне още един епизод. На седмица по лъжичка ми е малко.

Последна редакция: ср, 10 авг 2022, 06:23 от rossonera

Общи условия

Активация на акаунт