Магията на изтока - тема 68

• 23 327
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
Шоши, гледала си я със сигурност и преди. На екран е повече от 20 години и е участвала в много сериали.

# 376
  • MJF
Extraordinary Attorney Woo 2 изгледан. Видях изненадата на края Smile
Blush мне така и не се сетих.  Като проверих Park Eun-Bin реагирах само на Hot Stove League, сещам се какво игра там. Но то начело със сценариста всички бяха на ниво в това заглавие и не съм обърнала чак голямо внимание на нея. Тук/сега много добре се справя.

# 377
Adamas
Името идва от гръцката дума за "непобедим", но също така е и древно име на диаманта, както и митичен метал използван за оръжията на боговете. В гръцката митология  Адамас е син на фригийски цар и е участвал в Троянската война.
В сериала, "Адамас" е стрела с диамантен връх, символ на "Хесон груп". Чи Сонг играе две роли, на братя-близнаци. Единият е прокурор, а дргият е известен писател. В опита си да открият истината за убийството на баща си, писателят влиза в дома на председателя на "Хесон груп" под предлог да напише мемоарите му като писател-призрак. А покурорът започва свое разследване с помощта на една журналистка.

# 378
  • MJF
Тръгна ми на скорост Extraordinary Attorney Woo. Чак сценариста проверих. 5 изгледани серии. До тук human drama и хваля. Но това е кор-фронта , да видим нататък, туй 5 е още в "заветните 6".
Най ми са забавни и интересни моментите когато адвокат Woo и адвокат Jung са заедно - динамиката в общуването им е просто Smiley hahaha , много си паснаха. Въобще тез двамцата са ми най-любимите образи до тук. Адвокат Choi в добавка към  Woo  и /или Jung също. И тя е голяма симпатяга.
Всъщност освен баща си, адвокат Woo е мнооого голяма късметлия с тези 2 действително приятелки около /до себе си - тази от ученическите години и тази от студентските години. Със сходен темперамент са и много добре допълват/помагат/стимулират....когато каквото виждат че се налага относно нашата Woo.
Второто нещо за което хваля творческия екип са правните казуси които са подбрали. Все съществени, големи, сложни теми. И ги дават напълно в добрите традиции на human drama. Мнооого стигми и ги дават от достатъчно гледни точки/варианти. Докато още помня: в 3 - човек аутист в ролята на обвинен, в 4 - прословутия им ред на родените деца, до степен че даже на близнаци лепят етикети кой е първо дете , кой е второ и т.н. - покъртително винаги за мен. Поне закон са променили та всички с еднакви права при онаследяване на имоти. В 5-и  с тези някакви касети не всичко разбрах по казуса но тук дразнителя адвокат Kwon- големи комплекси , гооолеми. И такива като него бол в реалността. Добре че ги дават тези типажи та белким някои от реалните "прогледне" Wink
Два рискови момента виждам за творческия екип - направлението романтика и направлението скрито/покрито/тайни при раждането/ миналото на ГГ. Как не им втръсват тез не знам. Но напълно могат да развалят образцовия си старт.

# 379
Today's Webtoon 1 и 2, харесва ми,защото участват много актьори,които са ми симпатични.Daniel Choi кво да не му харесаш.За начало бива!

И какво ти хареса? Поредният корейски сериал с фотомодели, които разкарват пред камерата, колкото да има за какво да им платят.
Японският оригинал Juhan Shuttai е класи над корейския римейк, по-точно, жалкият опит за римейк. Няма нужда да гледам повече от това, което видях в началото, за да се убедя, че корейците отново работят поредното хитово японско заглавие и смятат, че само  едните наляти пари и манекенчета стигат.
Мангата е много любима в Япония, а сериалът, който японците направиха преди шест години имаше огромен успех.
В тази роля може да се каже, че окончателно изгря звездата на Кентаро "Сенсей" Сакагучи, след Love That Makes You Cry, а Хару "Наги" Куроки направи една от най-силните си роли. Като я видях Седжонг, колкото и да ми е симпатична, просто е класи под Хару Куроки и изобщо образът на главната героиня.
И това е история за обикновени трудови хора, каквито има в Япония, а не за фотомодели и реклами на скъпи костюми, техника и пр. То знаем в Корея всеки втори е фотомодел, манекен или най-малкото лъскав айдъл, ама оливането при тях вече няма мярка. Само скъпа опаковка - без никакво съдържание.
Винаги съм твърдяла, че в Корея трябва да се забранят със закон всякакви жалки опити за римейк на японски манги/ сериали/ филми, особено хитовете заглавия. Отчайващи са.

Мярнах, че се коментира научната фантастика a.k.a адвокатската мелодрама за госпожица У. Нелепа е, но нали са модерни disability-продукциите, та, как няма кореец да се вреди с нещо "уникално", а тук "уникалности" колкото искаш. 6-7-годишно дете-аутист рецитира корейските закони. Мхм... и един швейцарски мармот също. Пак Ън Бин се насилва да играе аутист, но не ѝ се получава. Много преиграва. Идеали, идеали, ама са се оляли.

Да свършва този сериал, че да започва след него по ENA Channel - Good Job. Това ще е Bossam 2. Ще извъртят една любов сега и в наши дни. Ил У е чеболче-мечта. Да си погаля поне окото, че много корейска плява последните месеци. Нищо не мога да си харесам за гледане/ следене.

It's Beautiful Now му хвърлям по едно око за пет-десет минути почивните дни, колкото да съм в историята и да не забравя, че го следя. Финалът наближава и след досадните локум-епизоди, сега малко мръднаха. Най-после майката разбра чия дъщеря е всъщност, нещо, което аз разбрах още в началото на втори епизод.
Финалната драма предстои - той и тя няма да могат да се оженят, ако дядото включи майката в семейния си регистър. Омона! Потресена съм от дъното на бездънната си сериална (корейска) душа.

# 380
  • вятърничава
Daniel Choi ми харесва, сори!И Park Ho-San също.Не знам дали ще го докарам до край.
Но няма да откажа и на сенсей и Odagiri Joe.

За It's Beautiful Now ми беше интересно дали го следиш още. Последните епизоди с тези баби и лели бяха доста досадни. Корейска снаха = слугиня. И кво сега, точно сладурите ли ще бъдат ощетени!

Гледах "Брокер", но нямам време да пиша сега.

Последна редакция: чт, 04 авг 2022, 23:25 от bb6

# 381
  • MJF
Хм, аз май това Juhan Shuttai  не съм го гледала Thinking

"Брокер" заслужава време за писане.

Extraordinary Attorney Woo 6-7
Скрит текст:
Съдията в епизод 6 на какво бе подложен от двете скици Woo  и  Choi  hahaha . И какъв реванш получи финално  Mr. Green . Тук особено ми хареса присъдата. Туй признание как им убягна а търсиха под вола теле едва ли не, какви ли не доводи измислиха.
Тактиката на адвокат Jung нещо не сработи. Вместо да се балансират тези двете се потенцираха Mr. Green
В 7 героя на Jeong Gyu-Su ме  hahaha с това запецване и допълване от дясната му ръка. Големи скици са
Ще погледна сега и епизод 8 щото явно казуса от 7 продължава в него.
Тези двете CEO на двете адвокатски фирми са ...... лика прилика. Адвокат Woo би била добре без тях. Таланта ѝ би било добре да се впрегне в констуктивни дела а не.... като онова с роклята или пък не знам си каква касета. Видя се че има конфликт тя когато са защитават неправди. Така най-кратко да го кажа.

# 382
Аз пък се загледах в тай римейка на корейския Persevere, Goo Hae Ra и ми харесва.Обаче, трябва да уточня - 1 не съм гледала оригинала и 2 тайландското е с повече епизоди.

# 383
  • MJF
Tuon, големи доводи. Особено за броя епизоди. SmileyWink

Аз си изгледах снощи еп. 8 на Extraordinary Attorney Woo. Догледах казуса. Браво на това дърво дето спаси цял квартал/предградие. Подсети ме за голямото ми желание да садя дървета , което още не съм изпълнила въобще.
Скрит текст:
Относно майката на ГГ никакви изненади. Подготвяха ме за този факт в предишните серии. Lee Jun-Ho виждам че сериозно подхожда към своя трепет, чете по въпроса явно, дава си сметка доколкото може да си представи на неговото ниво/житейски опит. Да видим.
В цялата таз работа до тук на мен ясно, че ми липсва едно съществено нещо. Не виждам П. Изненадани няма уви. Бащата спомена под давление на "цъфналата" майка. От минали моменти от живота на ГГ нищо такова не са показали още. Отделно имаше показан в една от сериите още един човек аутист. Там също в цялата работа не видях дори "в далечината" някой мязащ на П или поне споменат.
До сега не съм имала контакт с аутист. Чувала съм по нещо по направлението "на познат познат детето....". Само от обща култура знам за тези състояния. Още повече че при деца , колкото са по-малки толкоз по се избягва да се слагат ясни, категорични диагнози на фона на голяяяямата гама такива и подобни синдроми.

# 384
O,Шош Joy
И аз се чудя защо за повече епизодите?Все пак дори корейците са се побрали в 12,но.....
Всъщност гледам и друго тай,но знам,че ще ми извади сърцето,ще го стъпче и ще го бутне отново на мястото му,за да кърви ....лекувам се превантивно.

# 385
  • MJF
Я да ви раздвижа и разхладя едновременно Smiley
Hannah Lim - Ye Quan  RD

# 386
Четох, че Юна била медицинска сестра в Голямата уста, а Суйонг също ще е в ролята на медицинска сестра, но редом до Ук. Явно има някакъв Со Ньо Ши Де-тренд.
Ук израснал в сиропиталище, осъден (със сигурност ще е невинен, как иначе?!), отделно - тежкоболни пациенти, действие, което ще се развива в хоспис и една медицинска сестра, която ще се държи като напушена тийнейджърка. Мелодрама и бръмчи. Само като видях тийзъра днес по KBS2 и се хванах за главата - Уки кахърен, в затвора, иначе добре трениран, с татуировки и търсещ ново начало/ шанс за добър живот. Сценаристът е дебютант, така че болното му корейско мозъче ще се развихри до неподозирани дълбини.
Не му върви кариерата на Ук, след като излезе от казарма. Трябва да си смени компанията, хабят таланта му, а колко много хляб има/ имаше в него преди 8-9 години.
Романсът в мелодрамата е описан като slight. Дано си остане такъв.

# 387
Пак си зависи какво разбира корейския сценарист под лек романс.Защото корейска мелодрама без любовна драма е ..... на границата на невъзможното.Трябва да уточняват.Ама ще е лудница.
Виждам,че има татус на водно конче,което е символ на промяната.Ще се променя.

# 388
  • MJF
Тааака. 2в1, къде си?! Наваксах с Extraordinary Attorney Woo. 12 изгледани.
Скрит текст:
Последния епизод малко на части го гледах щото се затормозих за авдокатJung - ей на докъде се е докарал работейки там и така. ooooh!
Lee Jun-Ho добре ги описа адвокатите работещи и работили в тази фирма като варианти в разговор с У.
9-и епизод ми бе от по-интересните казуси с фокус всичкото това с децата и училищата, в 21-22 ч  малки ученици още на уроци ooooh! , родителите им , целия този параграф 22. Отделно и главния герой като продукт и протестиращ от и заради всичкото това безумие. Много актуално. Вкл. и там. На адвокат У не случайно ѝ бе интересен този герой. Тоалетния хумор не е да не го видях Mr. Green но така без wc го преживях. Така и така не е тайна че не се вглеждам много много в имената Mr. Green Wink
10 също интересен и голям казус. Както и предходния и тук  на У ѝ беше интересно , бе в свои води.
11 с този лотариен билет. Отдавна не съм гледала "прословутия камион", този път поне конструктивно се получи един вид. Парите се повъртяха но финално стигнаха на правилното място така да се каже. Тук се видя вътрешния конфликт на нашата героиня добре. За да нарастне още повече в епизод 12.
Ясно че иде драма и с родителите на У и при наличие на тоз адвокат  Kwon - гоооляма напаст ooooh! . Сигурно и в романтиката нещо ще разбаркат.  Но творческия екип да му мисли ако финално У не се насочи към дела по нейн вкус, спрямо нейните виждания за право.

# 389
От 22 ч. ще дават първи епизод на "Спешен случай" по България он еър

Общи условия

Активация на акаунт